Bewildered – 13 needles

Bewildered är tillbaka! Det har gått några år sedan debuten släpptes och grabbarna har mognat och plockat in nya fräscha influenser. Skogen-Jocke, detta overkliga geni, har återigen styrt omslagskonsten medan jag och Hammaren styrt intervjun inför nya plattan. Förstår ni redan nu ingenting bör ni läsa del ett i denna saga om No Fashion-bandet som kanske inte fanns i verkligheten, men som onekligen finns i allas våra hjärtan:

Intervju med Kristoffer ”Soulmirror” Nylin från Bewildered. Ereshkigal Webzine.

Tjenare Soulmirror! Det var längesedan vi hördes sist. Vad fan händer i norr? Supa i helgen?

Dark salutations Mackan! Det är fullt upp här. Jag har flyttat till Stockholm sedan sist, dom andra bor kvar i norr. Trivs ändå bra här, mycket mer spelningar och så. Kul med Gröna Lund, Globen … tunnelbanan, rätt historisk mark, liksom. Entombed, Dismember osv. Rätt dyrt att bo dock! Hänger lite med folk från Noctes, men annars blir det mest att sitta i lägenheten. Blir en del film och Internet, uppkopplingen är på plats.

Jaha? Sa inte du i Pest Eternal Zine att du hellre skulle dö än flytta till Stockholm, eller som du uttryckte det, ”Bögköping”?

Ja, alltså. Det blev lite fel det där. Men va fan, menade inte så ju, åååh. Träffade en tjej på internet, skitsnygg, så jag flyttade till Stockholm för hon bodde där. Sedan, ja man blir ju jävligt förbannad va, bitchen dumpa mig för någon nörd i Insania man trodde man var polare med! Man trodde liksom man var brothers in metal, supa på Anchor, men så jävla huggen i ryggen vart man. Men ensam är stark heter det! ”When scars ain’t enough” på nya plattan handlar lite om det där. Jävla subba ändå.

Ny skiva ute, 13 needles, berätta lite om den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Världens bästa skiva! (Nej – RED). Så jävla mycket bättre än debuten. Bättre lir, bättre ljud, mer thrash såklart och lite industriellt stuk. De melodiösa delarna har blivit mer melodiska, samtidigt som de agressiva blivit ännu mer aggresiva. TVÅTAKT!!! AAAARRRGH!!! Texterna är mycket bättre med, inte så barnsliga som på förra skivan, det känns mer moget nu. Mycket dystopiskt och hur teknologin liksom är den nya ondskan. Internet och hackers. Virus, artifisiell intlegiiens. Terminators som ba mörsar ner folk. Och lite personligt såklart. Brudar och sorg och metal. Det vanliga. Första skivan är nästan att betrakta som en demo faktiskt.

Jag ser att allt ockult är borta och flera av er har klippt er.

Det blev så jävla trendigt och barnsligt alltihop med pentagram och Satan. Det där få andra band ta hand om, typ Naglfar haha! Det var ju inte så att vi stod i skogen med corpsepaint dagarna i ända (nej, bara på en del promofoton … -RED) Vi siktar framåt istället och gör något fräscht, nåt nytt. Dreamvoid och Bulten fick som dåligt hår och det var någon innebandymatch och nå brudar … ja vafan ska jag säga. De klippte sig. Vafan är det här Mackan? Ett modemagazin? Spelar väl ingen roll hur fan man ser ut! Bara man är metal! Vi är nog fan mer metal än du! (Skulle INTE tro det! – RED)

Andra skivan på No Fashion. Är ni fortfarande nöjda?

Äh, det kunde varit bättre. Tog en evighet innan skivan trycktes och det var strul med betalningen till studion. Kan ju säga att det blivit några fyllesittngar med Noctes-folket som inte är så jävla glada dom heller. Rätt tunt med turnéer med. Var snack om en sväng med Raise hell, men det sket sig. Rätt bra ändå, blir dyrt att repa ändå för mig. Tåget är svindyrt och jag blir åksjuk på bussen. Debuten sålde dock ganska bra ändå. Tror jag. Vi har inte fått några royalties eller avräkning. Men det är ju ändå det här man lever för liksom, METAL!!!!, så man ska inte klaga. Har haft kontakt med ett annat Schweiziskt bolag också, Acoustic Desaster Records, som ska släppa den nya minin, ”Enter the Haterix”. Den har ju för fan också blivit sinkad, men chefen jobbar på det. Men då blir det bara en platta med det bolaget. Vi ska kanske byta bolag på riktigt ändå. Hammerheart från Holland verkar bra. Alla jag pratat med som ligger där är skitnöjda. Guido verkar vara en snubbe man kan lita på!

Berätta lite om texterna, det är inte Adde som skriver dem längre VAFFÖÖÖÖ?? Och vad är det för jävla hemsida man kommer till om man knappar in namnet i sökfältet på Internet??? Har Erebos startat byggfirma?

Adde, Lord Erebos, eller ja, Erebos.com som jag döpte om honom till inför nya skivan, lackade ur lite när jag ville att vi skulle ändra stuk. Så det är mest jag som skriver lyriken nu. Som jag sa tidigare är det mer futuristiskt, och så. Om du tänker dig en värld, som Mortiis fast på riktigt, så finns där Cyborger som liksom är demoner, fast digitalt. Sedan kunde väl för fan inte jag veta att erebos.com var en riktig hemsida, tyckte mest det såg coolt ut men Adde blev skitsur. Någon byggkonsult i Torsby tydligen …

Ja, det verkar hänt lite med er line-up, berätta!

Sånt här är såååå jävla tråkigt att skriva men bara för dig Mackan. Bewildered är nu:

Jag, Kristoffer ”Soulmirror Neo Cortex Prime” Nylin på sång och samplingar och lite synt.
Jens ”Dreamvoid 2000” Hulth på gittarr/lead och backing vox.
Andreas ”Erebos.com” Granquist på andra gittarr
Niklas ”Bulten Matrix Syntax” Fältryd på trummor.
Goran ”Noragh Digital Demonman” Jovanovic på bas hoppade av innan skivan så just nu har vi ingen basist. Eventuellt får vi in en snubbe från Noctes, men det är inte officiellt. I så fall kommer han att gå under namnet ”Technonomicon”.

OBS!!!!!!! Linda ”Angel Eyes” Nilsson på keyboards är INTE med längre!!!! Hon började plugga statsvetenskap och blev på tjocken med en jävla vegan från Holmsund. Man blir så förbannad. Här ställer vi upp och ger henne en chans och så bara skiter hon i det. Men vi får väl se vem som skrattar sist!

Känns inte det här cyberköret lite gammalt nu? Det är ju några andra som kört på det ett tag nu.

Lustigt, jag kan inte komma på ett enda band som kör det här stuket!!! Börjar inte det här med ewebzines bli lite väl jävla trendigt nu? FUCK OFF!!!!

Vart spelade ni in skivan, det låter ganska tunt och plastigt (HAHAAA – RED)?

Hemma hos din MAMMA!!! Hon var jävligt billig! Hahaha! Nädå det blev Ljudpalatset igen. Sunlight och Abyss var bokade och Studio Mega hade något strul med Anata. Fredman vart för dyrt tyckte bolaget. Äh, det blev bra ändå tycker jag. Blev stressigt att lägga sången då jag skulle ta tåget tillbaka till Stockholm så det är därför Dreamvoid 2000 sjunger ganska mycket. Omslaget gjorde Carlos från Soilwork och DET BLEV SÅ JÄVLA SNYGGT!  (Instämmer! – RED) Fattar inte hur han bär sig åt faktiskt. No Fashion lovade en fet longsleeve med motivet och den kommer man ju bära alla dagar dygnet runt.

Hur ser framtiden ut för Bewildered?

Svårt att säga jag är ingen SAIDA!!! Jag vet inte faktiskt, var några månader sedan jag hörde av grabbarna nu men jag fick höra av en bekant att de repat som fan med deras nya black metal sidokör Alastor Chaos och Dreamvoid kör sång och gitarr tydligen. Kul att de håller sig varma liksom så jag kan komma när jag kan och köra Bewildered som ändå är vårt fulla fokus. Alastor Chaos är mest ploj, men tydligen har de fått napp på Century media och ska ut och spela med Rotting Christ så … ja det är ju kul för dom. Det blir ju bra promo för Bewildered tänker jag, på deras skiva ska det bli klistermärke med ”feat. members of Bewildered” på, så det är ju jävligt schysst. Jag mailade texterna till en kommande konceptskiva men har inte hört något från boysen. Det handlar om att en snubbe blir väckt och det visar sig att han är i en maskin typ och att hela hans verklighet varit en dröm. Massa robotar och typ en revolution. Vill inte avslöja för mycket så att någon stjäl idén, blev jävligt nöjd!

Har du gjort tattoon du pratade om sist?

Nä det blev strul med vicket på Videoteket och sedan flyttade jag och har inte hunnit skaffa nytt jobb i Stockholm än. Men det kommer! Ändå tur då jag har uppdaterat idén lite, du kommer blir så jävla avundsjuk när du får se den sen! Blir lite mer Gigerinspirerat, fast blandat med stuket från nya skivomslaget.

OK, tack för medverkan! Några sista ord? KÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!

Tack för inten! Lite trist att du kör på webben nu istället för på papper men jag fattar grejen. Jaja, glid in på vår hemsa vettja:

www.angelfire.com/wrestling3/bewildered

Det är Linda ”Angel eyes” Nilsson som håller i den så den är inte så jävla uppdaterad *morr* men jag ska gå någon datakurs via arbetsförmedlingen så det blir ordning på det där. RÖJ HÅRT!!!!

/Skogen-Jocke, Heidenhammer, Hatpastorn

8 svar till “Bewildered – 13 needles”

 1. Hahaha! Vilken jävla läsning! Dålig stämning blev det, men det tror jag det när ett band säljer ut på det där viset. Värre än Covenant/Kovenant nästan.

 2. Haha, dotcom-namn och demoner fast digitalt. Jag var lite orolig att det inte skulle dyka upp någon underhållning under jul och nyår från er, och så blir det både fajt med BL, paraply-hot, bajs-Krille och Bewildered-mums. Man tackar.

 3. Vad hände med Amiga-Stefan? Hoppas han inte skaffade PC, i sådana fall förstår jag att han rök från Greetz-listan.

 4. …. skratt anfall 1. … För någon nörd i Insania… ”vilket kap. Tjejen gick nog på droger””
  … skratt anfall 2. . VI har inte fått några royalties eller avräknig.
  … skratt anfall 3. …Va snack om en sväng med Raise Hell….”’ det paketet skulle nog kunna fylla en club i huvudbyn i nya Guinea en lördag”.

  Tack ‘ heiden”. För pretties for you podcasten en skiva som jag älskar. . Fortsättning följer…..

  O Hatis… Jag väntar fortfarande på en Invasion special.

 5. Får man misstänka att den här plattan har 66 spår, döljandes ”hidden tracks”bestående av konstiha ljud?

 6. Skummade det här först och trodde det var på riktigt. Fick extrem ångest; flashbacks från Fenrir Zine och i viss mån mitt eget gamla zine. Oftast blir man glad av er, men det här var på något sätt för nära det mögliga hjärtat av svensk metal när den är som allra mökigast och mest deprimerande. Tur man har en kassett med 1389 att slänga på, så man kan rensa ut ångesten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: