Bandfotokatastrofer. Distant Past.

Att ta bandfoton är inte helt enkelt. Stopp. Jag tar det där igen. Det är väldigt enkelt att ta ett bandfoto, att ta ett BRA foto är värre. Om vi tar Distant Past från Schweiz som exempel kanske vi alla kan lära oss något idag.

Grabbarna spelar progressiv heavy metal och som alla andra som spelar i den genren ser de inte skitcoola ut. Det är ett gäng goa nördar som har gjort vad de kan för att se lite fräcka ut. Med varierande resultat. Vi kör en analys från vänster till höger och ser om vi kan hitta någon framtida lösning för dem.

Distant Past - Photo

Längst till vänster har vi Schweiz längsta man. En tre meter lång Benedict Cumberbatch med skrynklig blå T-shirt.

Lösning: Om det är stor nivåskillnad mellan medlemmarna bör de placeras så att de ser hyfsat jämna ut. Benedict borde således fått ställa sig en bra bit bak på bilden. Cirka en fem-sexhundra meter. Blå T-shirt? Nej tack. Vi minns ramaskriet när Alver hade en blå bas i Emperor-videon. Av med blå T-shirt, på med en svart. Armarna uppåt sträck! På tal om armar, lägg dem i kors och tänk på hållningen. Du kan spela hur progressivt du vill, man behöver inte stå som en slashas bara för det.

Figur nummer två. HAN jobbar med något skittråkigt, typ logistisk samordnare. Mycket kaffe och Facebook. Långlunch. Ändå stressad jämt. Fackligt engagerad.

Lösning: Av med glasögonen. Svarta jeans istället för de där blå. Inga jävla händer i fickorna. Av med klockan. Bättre hållning, visa lite framåtanda för fan! Jag har ALDRIG hört talas om detta band och mitt första möte med dem var detta bandfoto. Tack Brink för den kallduschen till morgonkaffet. Mitt första intryck blev således ett rått gubbfniss och tankar som gav kraftiga minus på karmakontot. Ska det behöva vara så? Tänk om bandet är skitbra och mitt första intryck medförde att jag ratar dem för all framtid?

Figur nummer tre. Hoppla. Korta snubbar, känsligt det där. Karma, man ska vara snäll, man kan inte hjälpa hur man ser ut. Men med det sagt vore det enklare att vara snäll om inte 99 av 100 korta vita män var de drygaste och otrevligaste jävlarna man träffat i hela sitt liv.

Lösning: Den kortaste i bandet bör placeras längst fram för att få bort eventuella nivåskillnader. Klocka och glasögon är ett problem. Så även när man står snett och vickar förföriskt med lillhöften. T-shirten är skrikful, men hör tyvärr genren till. Metal är som vi alla vet smaklöshetens nirvana. Så, stå längst fram, gärna bredbent och med armarna i kors för att assert dominance som det heter på utrikiska. Tänk Udo för fan!

Figur nummer fyra. Som ni ser är klädseln ”OK” och armarna är i kors. Ändå känns det inte helt hundra. Det är en allmän slashasaura som jag inte vet om det går att tvätta bort.

Lösning: Jadu, tona ner leendet en smula. Långt hår kanske? Skägg?

Figur nummer fem. Figure number five, är inte det en helt sopkass skiva med Soilwork? Jaja, här är vi tillbaka på kontoret, jobba med data. Tidig lunch. Tror knappast att det finns ett enda skärp i hans garderob.

Lösning: Glasögon, klocka och blåjeans. Hej då. Tona ner livsglädjen.

OK, om vi lyckas få fason på grabbarna gällande kläder, attityd och placering så är vi nästan hemma. Bakgrunden är inte så tokig. Inte tokig alls faktiskt. Vilket bolag ligger de här lirarna på egentligen? Pure Steel Publishing. Aldrig hört talas om. Vilka andra artister har de i sitt stall?

Oj.

Oj oj oj.

Evolucija

Evolucija - Photo

Serbisk goth metal! Och bandfotot!

Nick Giannakos and Alchemy

Nick Giannakos and Alchemy - Photo

Vad är det som händer?! Jag tror det här gänget fick Covid tidigt eftersom de inte har någon smak. BOOM!

Stormhold

Stormhold - Photo

Från Jönköping. Riktiga alfahannar i rustning och gas.

Under A Spell

Under a Spell - Photo

Jänkare, givetvis. Exakt ett sådant band som brukar dyka upp som sponsrat inlägg på Instagram varpå mitt blodtryck exploderar. Normoria var ett band som dök upp i mitt flöde och … ja, jag kan komma att återkomma till det gänget.

Zeno Morf

Zeno Morf - Photo

Från Norge och JÄVLAR vilket dåligt foto!

Ååååååååååh.

Diaboł Boruta

Diaboł Boruta - Photo

Tell me you are polish without saying you are from Poland!

Forsaken Age

Forsaken Age - Photo

Nya Zeeland. Där satt den!

Lachrymose

Lachrymose - Photo

Grekisk goth av det obehagligare slaget.

Medusa’s Child

Medusa's Child - Photo

Det var inga vackra barn.

Distant Path kanske inte var så tokiga i alla fall.

På återseende.

/Hatpastorn

7 svar till “Bandfotokatastrofer. Distant Past.”

 1. Prinsen Af Undergrounden Says:

  Okej, nu ser jag att första bandet till rakning var från Schweiz och inte Sverige, men nog ser andra man från höger ut som en direkt arketypisk ”Torbjörn”?

 2. Ragnar Bältros Says:

  Noterar också att Distant Past gillar ordet ”of” väldigt mycket. Var och varannan låt innehåller det ordet.

 3. Forsaken Age kan hårdrock:

 4. När jag såg dessa foton så tänkte jag på dig och jag delar givetvis med mig av godsakerna. https://postimg.cc/gallery/1RTJy3h

 5. Råkade på dom här online och tänkte givetvis på dig. Förhoppningsvis finns det någon du inte sett ännu. https://ibb.co/album/xJKRcH

 6. ”Figur nummer två. HAN jobbar med något skittråkigt, typ logistisk samordnare. Mycket kaffe och Facebook. Långlunch. Ändå stressad jämt. Fackligt engagerad.”

  Fantastisk! Skrattar hela långlunchen. Trollhättan-thrash.

 7. Blondinbelial Says:

  Är det bara jag som tycker att bloggen har ganska dåligt drag under galoscherna?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: