Hatpastorn och Heidenhammer agerar annonsförfattare till skivor som inte finns i verkligheten

Med den korta rubriken är Hatpastorns Likpredikan på banan igen. Vilket år. Jag, Hatpastorn, har flyttat, renoverat, byggt hus, besökt bröllop och begravningar, tragglat igenom två skivinspelningar och jobbat heltid, utöver det vanliga som kallas livet. Har inte gift mig, eller dött, dock flyttat ut i skogen till min bättre hälft. Är således inte längre Sundsvallsbo utan numera ångermanlänning. Att slippa åsyn, ljud och lukt från andra människor: rekommenderas varmt! Dock pendlar jag några dagar i veckan till Sundsvall för kontorsjobb så jag får min dos i alla fall. Utöver de vanliga alkisslagsmålen bjöd denna vecka på en viss Paludan som stod och tjoade utanför mitt jobb. Polisens kommentar i tidningen: lugnare än vanligt!

Första inlägget på ett bra tag blir ett samarbete mellan mig och Hammaren. Vi satt på våra respektive jobb och hade inte sådär djävulskt mycket att göra så vi började skicka utmaningar till varandra i stil med ”Öh, hitta på en annonstext till Brutal Phlegms nya skiva”. Den som skickade utmaningen hittade på band och viss information och den andra var tvungen att ljuga ihop en annonstext till något som inte finns. Fullt normalt. Detta var såklart högst underhållande då vi bägge när en inre dröm om att bli välbetalda annonsförfattare åt skamlösa skivbolag.

När vi hade gjort ett antal insåg vi att detta skulle bli ett underhållande inlägg och ett bra startskott för skrivandet igen. Jag är ärligt talat ringrostig. I slutet av dagen kom jag på att det skulle bli ett bättre inlägg om skivorna hade skivomslag med. Min egen utmaning blev att göra sex skivomslag med mobiltelefonens hjälp INNAN jag var tvungen att byta buss. Det gick!

Här kommer då ett antal annonser till skivor som kanske inte finns, men om de nu inte finns, varför kan man höra hur de låter?

Mycket nöje.

Utmaning: Voodoo Gypsy, groove metal, USA.

Fräck groove metal med gästspel på latinotrummor av ingen mindre än Dave Lombardo efter hans sjätte avhopp från Slayer! Stenhård metal möter uppstudsig salsa i ett möte som får Soulfly att framstå som kulturapproprierad Tex Mex. Pallar högtalarna – och höfterna – trycket?

Excerpt från köpt recension i Metal Monster Magazine av samma platta: 

Mustig gästsång av Zóltan från ständigt aktuella Ektomorf! Just det, en ÄKTA gypsy! Håll i plånböckerna och göm undan guldkedjorna metal lovers för plattan släpps i 15 olika vinylutgåvor, från neonbeige kvadratswirl till polkagris! Vi säger bara WOAH!

Utmaning: Flamin’ Gigolo, actionrock, Sverige.

Glöm Hellacopters! Backyard Babies, vilka är det? Flamin’ Gigolo är det som gäller nu, kraftpaketet som redan efter första singeln ‘Not payin the dues’ skickat chockrockvågor över hela världen. Bandets mastermind Timmy Persson (ex-Vermin, ex-Hellacopters live 1997 Trananrocken) tar actionrocken till helt nya nivåer. Om MC5 är Karate Kid är Flamin’ Gigolo Die Hard 5. Fullängdaren ‘Boogie Wookie Hell Cobra’ är rattad av självaste Andy Sneap. Gästar gör Björn Speed Strid, Mats Ronander och Mat Sinner, ja du läste rätt! KEEP ON ACTIONROCKING IN THE FREE WORLD!

Utmaning: Alvklinga, black metal, Paraguay.

Från djupet av den mörkaste djungelskogen härstammar ett urvrål som får självaste Shere Khan att resa päls och ta till flykten. En epigon av mörker framfört av alver som garanterat aldrig satt sina fötter i människobyn. Denna otämjda best till skiva är producerad av Oleg Smolensk, känd från ryska Svartby. De trettio första skivorna kommer inpackade i torkade palmblad, ett afrodisiakum som används inom den mellansydamerikanska neopaganismen. Roots – bloody roots!

Utmaning: Salival Funguspus, porrgrind. ”A vulgar pissplay of golden showers”. Brasilien.

Tröttnat på mossiga farbröder i Cannibal Corpse? Börjar Devourment göra dig mätt? Har Lividity gått och blivit politiskt korrekta?

Glöm allt.

PANG kommer Salival Funguspus och bara mörsar ner allt motstånd! Brutalt är bara gatuadressen, rent motbjudande: postnumret. Tjugotredje fullängdaren in i karriären lossnar allt likt en nekrotisk prolaps och bandet har nu kommit för att ställa sig högst på prispallen. Omslaget, av legendaren Zorg Blüfoss, är censurerat i alla länder och inget tryckeri vill ta i detta med tång. Detta släpp kommer således som USB-sticka. Det HÄR, det är brutalt. Enligt rykten begick landsbröderna i Krisiun rituellt självmord i vördnad. Buy and die!

Utmaning: Stormwand Schaerbeek, neofolk. Belgien.

Bryssel må vara huvudstad i EU, men det är från den belgiska landsbygden Europas sanna förfäders stämmor väcks till liv genom denna exklusiva utgåva från Old Europa Cafés underunderbolag Ancestral Memories. Suggestiva flöjtmelodier ackompanjeras av esoteriska gitarrklanger och lyrisk svidande kritik mot den moderna världens andliga förfall. Låt dig svepas med tillbaka till en mystisk tid. 

På turné tillsammans med Ordo Invinctus Solistitium i höst!

Utmaning: Cryptorian Descent ”Cemetarian bloodtears – lunar crescendo, amor lacrimosa”, vampyr-black metal, Bosnien-Hercegovina.

Inte sedan Umbra Et Imagos ‘Viva vulva’ har världen sett ett så erotiskt laddat material som hos dessa bosniska blodsmagiker. Huggtänderna är lika vässade som låtmaterialet där industriellt rytmiska gitarrer möter smäktande syntar i denna unika mix av black metal, goth och bosnisk-italiensk folkrock. Det här kommer bli en storsäljare! Missa inte den dagsfärska musikvideon till hitlåten ‘Sonata cantata anata prostata’ med modellen Wildcat Fox från female fronted metal-bandet Infectious Cavalcade i kusligt ekivoka scener. MJAU!

Utmaning: Insane Land, hardcore, Litauen.

På Vilnius hårdaste och smutsigaste bakgator regerar sex hårdkokta litauer, som på sin debut visar vad som händer när man lägger bort artighetsfraserna för att visa vilka man verkligen är! Sångaren Rock Man luftar sin plågade själ och berättar om en dröm om snabba bilar, kromade nyckelkedjor och fräscha sneakers i en hårdslående vision som träffar rakt i solar plexus och inte låter dig hämta andan! BALT ELLER INGET!

/Hatpastorn & Heidenhammer

12 svar till “Hatpastorn och Heidenhammer agerar annonsförfattare till skivor som inte finns i verkligheten”

 1. Fan, hade glömt hur mycket jag saknade det här.

 2. Hatpastorn är tillbaka! Vilken lycka.

 3. Otroligt efterlängtat!

 4. Trodde ni lagt ner för gott – härligt med en återkomst. För att skrapa av ringrostigheten kanske man får önska ett fanzinskt ”låtsnack” med Bewildered-snubben, eller något?

  Det behöver inte vara briljant, så länge något skrivs. Det skrivs ändå inget vettigt på metal-internet.

  Förresten, stämmer det att Bewildered-snubben uttalar bandnamnet ”bi-vajld-ered”? Jag tror det.

 5. KAMPF UBD BLUT UND SIEG FUR WOÞANAR Says:

  YEEEEEEEAAAAAH! UÄH UÄH UÄH!

  Trodde också de va kört men fan va glad jag e!
  Nu ska här, min själ o da, minsann hejdlöst drickas upp blankspriten o rökas fet o liggas på sofflock o njutas i fulla drag av THE RETVRN (dvs detta inlägg)! UÄH!

  Ps! Undertecknad är rätt säker på att han aldrig fått tummen ur att kommentera här tidigare men kan nästan garantera att jag tillhör absoluta toppskiktet av ”CORPSE SERMON HORDES”-Eliten, åtminstone om man räknar efter nedlagda lästimmar; har läst denna bloggen från pärm till pärm, mer än en gång.
  Massivt fan (sedan LATE 2013) av exakt allt (språket, formuleringarna, betraktelserna, humorn, osv etc in aeturnum) och då är jag en extremt specifik och avancerad och troligen högtfungerande autistisk nörd när det kommer till läsande, skrivande, lyssnande till/av/på (bland annat) musik, samt inte minst torr/”””dålig””””/ordvits/pappahumor.

  (”Arckanums ‘Kampen’-Kampen” och ”Förhandsboka Um Kaos” står nog ut som mina personliga på rak arm stående all time hall of fame favoriter alla kategorier, om jag skulat måsta välja tvenne ut bland det Eldorado av Humor som denna blogg är. Men det måste jag inte)

  ALL HAIL!

 6. Något hände med min post. Prövar igen.

  Jävligt kul att se nya inlägg igen! Tveklöst bästa musikbloggen någonsin, alla kategorier.

  Tack för alla år av underhållning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: