Mardrömslik merchandise: WISH-edition

Hur det ena kan leda till det andra. Jag, Vivi-Section och Dr Panzram satt i godan ro och kollade på den irländska kampsportsfilmen Fatal Deviation. En gammal kokainplufsig Boyzone-medlem spelar skurken och … ja, vilken cineastisk bomb. En varm rekommendation. I filmen dyker en munk upp som hjälper hjälten med sin träning. Mellan suckarna fes jag ur mig att munken såg ut som Gandalf om man beställt honom på WISH.

Nästa dag öppnade jag WISH-appen i telefonen för första gången på flera år. Jag blev nyfiken på vad som faktiskt dyker upp om man söker på ”Gandalf”. Tyvärr inget spektakulärt. WISH är som vi alla vet den kinesiska motsvarigheten till Jotex-katalogen. Det är bara skit. Jag antar att vi alla fallit i fällan någon gång och beställt något. För att sedan få paketet och ångra hela beslutet. Kvalitén är bedrövlig, ofta fungerar prylen inte alls och storleken på varan är alltid mindre än förväntat. Ur ett miljöperspektiv är det bättre för naturen att kasta bilbatterier på korallrev än att beställa något från WISH. Ändå beställer folk därifrån fler än en gång. Jag antar att köpfesten kanske är ångestdämpande eller något. Gå på loppis istället. Sedan kan man lugnt säga att på WISH råder en hyfsat nonchalant inställning till saker som upphovsrätt.

Medan jag satt och sökte på ”Gandalf” i WISH-appen undrade Dr Panzram vad jag pysslade med varpå jag svarade att jag var inne på WISH. ”Sök på Naglfars nya skiva så ska du få se något roligt”. Jag knappade in ”Naglfar Cerecloth” och universum exploderade. Vad som sedan följde var underhållning för hela dagen.

Detta kan kanske bli ett stående inslag för det verkar inte finnas någon övre gräns för hur dumt det faktiskt kan bli. Detta är den senaste skörden.

Naglfar

Kineserna måste ha älskat omslaget till ”Cerecloth” för jävlar i min låda vad Naglfar-produkter det fanns. Sida upp och sida ner. Tofflor, nackkuddar, filtar, mattor, kalsonger, allt. Detta är bara några exempel. Naglfar-nackkudden, jag ska ärligt säga att habegäret flammade upp.

Absurd

Jag vara nära att svimma när jag på kul sökte på ”Absurd” och det dök upp ett badrumskit med dasslock och mattor. En perfekt produkt för toalettringskissaren med radikala idéer. Mattan har garanterat en väl tilltagen absorptionsförmåga. Vivi-Section muttrade ordet absurdptionsförmåga. Vad är det för värld vi lever i när man i den digitala kinesiska Jotex-katalogen kan beställa ett badrumsskit med Absurd-motiv? Det var alltså det här framtiden hade i sitt sköte. Vi tar det igen. Badsrumskit. Absurd. Jag sökte ju för fan på Absurd bara för att det var det mest bisarra jag kunde komma på för stunden! 203 kronor. Lågt pris för en garanterad konversationsstartare.

– Älskling, fixade du nytt toalettlock när du var ute?

– OM jag gjorde!

– Toppen, blev det locket vi kikade på när vi var ute på Bauhaus sist? Det med delfiner?

– Nej, det blev ett annat lock.

– Jaha, men ser det ungefär lika ut?

– Mja, primärt någon färgavvikelse bara. Jag fixade två matchande mattor med.

– Vad fin du är.

– Ja, titta och se själv. Det blev riktigt snyggt.

– AAAAAAAAAAAAAARRRRRGH!!!

Undrar hur många som sålts? Tanken på att det finns människor som i detta nu sitter och pruttar ikapp till ”Eternal winter”-demon i ett fullmerchat badrum är både roande och oroande.

Limbonic Art

Jag trodde för en stund att det rörde sig om en Limbonic Art-bilbarnstol och det hade aldrig slutat vara roligt. Som Dr Panzram sa, bara tanken på en bilbarnstol köpt på WISH är kul. Då hatar man verkligen sin avkomma och vill se den död så snart som möjligt. I detta fall rör det sig om bilklädsel med ”Moon in the scorpio”-motiv. Undrar hur blekt den blir efter en dag och undrar hur mycket den färgar av sig.

Rotting Christ

Limbonic Art-bilklädseln kanske färgar av sig, men i jämförelse med den här styggelsen står den sig slätt. Jag hörde ett rykte på stan att en viss Algaion-medlem beställde 500 Rotting Christ-bilklädslar. Jag kan bara gratulera.

Mysticum

Tänk ändå att få krypa ner i en nybäddad Mysticum-säng. Och sedan uppsöka ett närliggande lasarett när giftfärgerna gett sig på huden likt radioaktiv strålning. Mysticum-sängkläder. Det är kul. Man blir fan sugen att beställa bara för att undersöka exakt hur struligt det blir när man torktumlar skiten.

Wolves In The Throne Room

Egentligen inte en så spektakulär produkt, men bilden our chinese overlords valt är så spånig att den måste tas med. Ena medlemmen avklippt på mitten, den andra står och är superkissnödig. Habegäret.

Abigor

WISH älskar Abigor. Får man locka med en elegant baseballjacka med ”Nachthymnen”-motiv? Nähä, bilklädsel med motivet till ANNONSEN/FLYERN på ”Apocalypse”-minin då? Ja, nu ser jag att det vattnas. Jaha, du hade ingen bil. Det var trist. Ett par gardiner då? Såld.

Benediction

Jag hittade inga Benediction-runkisar, dock ett par smakfulla badbrallor. Innan jag skulle stoppa kuken i något från WISH. Herregud, vilken deprimerande tanke som just slog mig. Någon måste ju ha beställt en lösfitta eller löskuk på WISH. Då är livet grått.

Inquisition

Armbrytningskampen mellan dasslock med Absurd-motiv och barnfilt med Inquisition-motiv är hård. Jag trodde faktiskt att jag hallucinerade.

Abyssos

En Abyssos-väska får lugna ner stämningen en stund. Jag vet att du tänker ”men den där var ju ganska snygg”. Ta ett djupt andetag. Tänk efter. Behöver du en ny väska, köp den då inte på WISH. Behöver du en nafsande väska med sundsvallsvampyrerna Abyssos? Ja, alltså … habegäret talar sitt tydliga språk, men sätt hellre dit en patch eller pin om du nu verkligen måste.

Satyricon

Har du en uppspikad fågel på badbrallorna eller är du bara glad att se mig? Faktum är att de här badshortsen är rimligare än officiell Satyricon-merch, typ den där tröjan med Satyr och Frost som tecknade figurer av asiatiskt snitt.

Azhubham Haani

Den här är bara med för att jag blev så paff att det faktiskt fanns en hyfsat rimlig tröja med logon på. 161 spänn var ju att ta i, plus frakt, annars hade jag beställt. Och ångrat mig i samma sekund jag tagit på mig den då kvalitén och passformen garanterat varit en fullkomlig katastrof.

Vinterland

Ständigt aktuella Vinterland fanns såklart på WISH. Varför man får upp Kenny Rogers när man söker på Vinterland är väldigt oklart.

Azazel

Detta finska band har gjort sig en kometkarriär bara genom att vara på storfyllan. Ett antal T-shirts fanns, fastnade emellertid mest för denna. Ärligt talat har nog just denna tröja väldigt lite med bandet Azazel att göra utan är mest en generisk demonälskarblus. Har på känn att denna kommer bli en storsäljare på Steelfest trots allt.

Marduk

I likhet med Naglfar fanns det hur mycket merch som helst. Fastnade för handduken och ugnsvantarna. Tänk att stå som en riktig blond beast på Tylösand och torka sig med den här skönheten. Sedan på kvällen imponerar man på sällskapet med att ta ut sin Nightwing-sockerkaka ur ugnen med ett par Panzer-vantar. Du kommer att få ligga.

Ensam.

Under ditt kemiska Mysticum-påslakan.

Moonblood

Att Moonblood var så pass populära på WISH hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Å andra sidan tänkte jag så under mina oskyldiga år. De år där jag levde i en värld ovetandes om existensen av Inquisition-barnfiltar. Moonblood-gardiner och en Moonblood-mittkonsol någon? Här brann mitt habegär likt vårdkasar. Det brann så hårt att jag for runt i huset och undrade vart Dr Panzram och Vivi-Section egentligen befann sig när Gondor föll. Inget svar var gott nog.

Ja, vart fan var DU när Gondor föll?!

Mortiis

Denna klår dock allt. Jag och Dr Panzram satt ute i bersån och drack kaffe. Vivi hade i ren taktik flytt ut i hästhagen när WISH-infernot rasade som mest. Då plingade det till i Panzrams telefon. Hans käresta NecrOphelia hade hittat något på WISH.

Dr Panzram tog upp telefonen och dog. I hans sista andetag skickade han bilden till mig.

Mortiis-solskydd. Till bilen. Och det slutar inte där. Nördarna på WISH tog thumbnailen till avsnittet av What´s in my bag som Mortiis medverkade i och pangade upp DET som merch.

Vi tar det igen.

What´s in my bag är en show på YouTube där allehanda musiker tjackar skivor i en skivbutik och sedan pratar om skivorna de köpt. Ett trivsamt program. WISH väljer då att ta thumbnailen till avsnittet där Mortiis är med och designar ett solskydd för bilen med det motivet. MED LOGOTYPEN FÖR PROGRAMMET KVAR PÅ BILDEN!

Det här går inte ens att hitta på.

Dr Panzram ringde direkt till sin bättre hälft och krävde att denna skulle beställas och … ja, han kommer återkomma med recension. Diskussionen de hade skrattar jag åt fortfarande.

N: Men tänk om den inte passar till bilen?
Dr P: Vi FÅR den att passa till bilen!
N: Men tänk om någon kommer stjäla den?
Dr P: Haha, INGEN kommer att stjäla den.
N: Suck.
Dr P: Tänk vilken kung och drottning vi kommer att vara när vi sladdar in på parkeringen till Baroeg med det här solskyddet!

182 spänn. Jag är grön av avund och kommer ligga på Panzram som en igel att denna kommer recenseras så fort han får den.

Ja, det var ett axplock av vad som hittades på WISH denna gång. Om jag själv beställde något? Mot alla mina principer beställde jag faktiskt något. Inget av ovanstående bör tilläggas. Utan … ja, jag får återkomma med recension. Dumt var det. Superdumt. Men när habegäret slår till på den nivån kan man inte värja sig. Och nej, det var inget med Ancient. WISH verkar hata det bandet, fanns knappt något alls enligt mina sökningar. Annars hade jag ju beställt ALLT!

På återseende.

/Hatpastorn

7 svar till “Mardrömslik merchandise: WISH-edition”

 1. Jag har faktiskt aldrig handlat något på WISH, men det här var fan ett farligt inlägg att läsa. I ett svagt ögonblick är jag övertygad om att jag kommer köpa allehanda värdelös merch. Skrattade högt åt Mortiis-solskyddet.

  Sen något som absolut inte har med saken att göra men som bara råkade dyka upp i samma ögonblick som jag läste den senaste likpredikan… Jag kan ärligt talat inte minnas om ni har tagit upp ämnet med band som ska vara kvlt och trve och stava allting på förbannat jävla löjliga sätt, men vad sägs om titeln ”Dangerovz Magick Zpells from the Mesziah of Death” med det portugisiska enmannabandet Irae? Ska släppas som kassett på BlvckKvffee Rex.

 2. Erik (void) Says:

  För typ 5 år sedan beställde jag en Katharsis-tisha från Wish med Fourth reich motivet. Vansinnigt såklart men den kostade typ 75 kr plus att detta var innan postnords frakthysteri.
  Passformen var över förväntan, men gestalten av Satan var mindre än en 33 cl läskburk och dess detaljrikedom var katastrofal.

  Måste fan ladda ner wish-appen igen…haha

 3. Fy fan… Det var självplågeri att läsa det där, och antagligen lika ”kul” att skriva det…

  Vilken värld.

 4. https://neseblodrecords.bigcartel.com/product/pre-order-fenriz-doll-sign-fenriz

  Skynda er! Only a few made.
  Fler historier från vägen och turne-livet tack.

 5. Tack för det hjärtligaste skrattet jag haft hela året, herregud. habegäret är enormt. vem vill inte glida in på stranden med nemesis divina badbyxor och panzer division badlakan? herrejävlar.

 6. I’m dying! Hade gett en miljon kr for att se killarna i Absurd’s ansikte nar dom ser detta. Du har informerat hoppas jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: