Sommartävling 2021

Det var ett bra tag sedan vi körde en tävling här på Hatpastorns Likpredikan. Låt oss ändra på det. I denna OVERKLIGA sommarvärme behöver man något att sysselsätta sig med när man sitter i skuggan och förbannar existensen. Vad sägs om lite djuplodande läsning? Fem exemplar av senaste numret av Bardo Methodology ligger i potten. Vi snackar numrerade. Vi snackar med plansch. Bara det bästa är gott nog åt församlingen. Ordo Templi Aeternae Lucis måste ni bara läsa om. Det är ett krav om man vill förkovra sig i fransmän som gjort gravskändandet till en olympisk gren. Och det vill man. Råbra intervju med Mortiis där han berättar om de tidiga black metal-åren. Tunga intervjuer med Warloghe och MonumentuM. Cold Meat Industry-artikeln är fan helt legendarisk, vilka äventyr. Black Witchery, Macabre Omen, Gospel Of The Horns, Mgła och mycket mer. Man har att göra när man sitter i skuggan.

Spana in samtliga band som medverkar i numret här:

http://www.bardomethodology.com/bardo-methodology-7/

Behöver man komplettera med tidigare nummer finns de givetvis hos Nordvis:

https://nordvis.com/sv/bardo-methodology-m-11/

En lycklig vinnare kommer dessutom få ett bonuspris i form av ett fullmatat promopaket där jag personligen valt ut de mest gnistrande juvelerna … eller ja, såhär är det. Du har chans att vinna FEMTIO plattor. Discogsvärde: en miljard. Underhållningsvärdet kan man inte sätta något pris på. Vi snackar döds, vi snackar thrash, vi snackar metal i långa banor. Och! Inte en enda skiva är släppt på Sleazsy Rider Records.

Hur gör man då för att vinna? Enkelt. Man skickar svaret på mina sex frågor till hatpastorn@gmail.com tillsammans med adress. Ingen panik, sista dagen att skicka in svaren till mig är söndagen den artonde juli. Fem personer kommer således vinna ett exemplar av senaste Bardo Methodology och en av dessa kommer dessutom få ett bonuspaket med skivor. Vilken jävla succé. Givetvis behöver ni inte betala något jävla porto.

Är ni redo?

Då kör vi.

Fråga ett

I senaste numret av Bardo Methodology finns en intervju med Atlantean Kodex. Jag har ärligt talat inte full koll på vad en atlantisk kodex egentligen innebär, däremot har jag bättre koll på atlantiska stridsdrakar. Vilket amerikanskt band släppte 1997 en skiva via ett normalt sett vampyrvurmande brittiskt skivbolag som handlade om just stridsdrakar från Atlantis?

Fråga två

Om ni inte läst den fullständiga intervjun med Ordo Templi Aeternae Lucis har ni gått miste om något. Bra drag i den. Kastar man om bokstäverna i bandnamnet får vi meddelandet ”Lucian epilerade rotmoset”. Esoteriskt. På Carpathian Forests skiva ”Strange old brew” från 2000 hittar vi på plats 10 en cover. Vem har regisserat filmen låten är med i? Jörg Buttgereit. En annan tysk vars förnamn är typ Jörg är Joerg Schroeder som driver Folter Records. Vilken black metal-festival anordnar han?

Fråga tre

Mortiis. En legend. Det hopplösa tyska bandet Fermenting Innards lyckades på ett oklart sätt övertala Mortiis att bjussa på ett intro och ett outro till deras skiva ”Myst”. Även Alriksson och Swanö bidrar med gästinsatser. Herr Brun från Borknagar då? Ja, han bidrog med lyrik. Förutom Borknagar har herr Brun tidigare spelat i ett annat norskt band som 1995 släppte en platta via Effigy Records. Vad hette bandet?

Fråga fyra

Cold Meat Industry. Man vill ju äga allt som någonsin släppts på det bolaget. Eller ja, allt var inte guld som glimmade. Desiderii Marginis har exempelvis en förmåga att få mig på dåligt humör. Om jag inte minns fel, för nu tar jag den här informationen direkt från arslet, härstammar Desiderii Marginis från ständigt aktuella Mjölby. Mjölby. Karsten Larsson. Dawn. Mithotyn. Falconer. Lever vi i en värld där Falconer på fullaste allvar har en låt som heter ”Himmel så trind”?

Fråga fem

Black Witchery. Ett band som är så true att jag får handsvett. Ursprungligen hette de bara Witchery men la till ett ”Black”, förmodligen på grund av det svenska bandet Witchery. En skandal givetvis. Det svenska bandet Witchery gjorde ju ingen glad och kopplingen till ett av Sveriges krafsigaste band genom tiderna, Satanic Slaughter, höjde inte den aktien precis. Satanic Slaughter släppte sin debutplatta via Necropolis Records. Skivbolagsbossen på Necropolis, Paul Thind, ville också vara lite tuff och tog ett väderfenomen som artistnamn. Vilket väderfenomen? Tyfon. Det finska bandet Tyfon släppte en demo 2006 vid namn ”Abysmal havoc”. Bedrövlig förstörelse. Ett annat bedrövligt band var Satanic Slaughter … fan, nu hamnade jag där igen. Äh, vad heter Black Witcherys första fullängdare?

Fråga sex

”The first possession” med Warloghe är en odiskutabel ädelsten i den finska svartmetallgrottan. Sedan starten 1995 har de släppt två fullängdare. En väldigt ofinsk släpptakt. Det råder delade meningar om hur ”Warloghe” egentligen uttalas vilket för tankarna till Darkwoods My Betrothed. Det finns en stark koppling mellan Darkwoods My Betrothed och Nattvindens Gråt.  På skivan ”A bard’s tale” har 75 % av medlemmarna förnamn som börjar på bokstaven ”T”. Om jag säger ”The deity of perversion”, hur många stab wounds snackar vi då?

Återigen, maila svaren till hatpastorn@gmail.com, skriv med er adress.

På återseende och lycka till!

/Hatpastorn

Ett svar till “Sommartävling 2021”

  1. Knjaz Varggoth Says:

    På fråga ett svarar jag dildo och på fråga två analsex. Men det kan vara Ulf Dinkelspiel ael också. Jag hörde inte frågan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: