Dr Panzrams årsbästalista 2020.


MINENWERFER – Alpenpässe


Jag vill hävda att vi nu officiellt börjar få slut på bra bandnamn. Om det inte är en handfull bokstäver som ser ut som att någon försökt stava ett sådant där skumt ljud som magen kan ge ifrån sig, så ska det vara något som ser ut som om katten gått över tangentbordet. Minenwerfer (Mintvåfflorna) tillhör det sistnämnda.
Men namnet till trots är detta faktiskt en ganska mysig platta med väldigt bra produktion med snygga solon, riff och arrangemang. Största chocken är inte bara att duon är amerikaner utan också att detta inte är ett ”sidoprojekt” till något jävla skitband som man aldrig hört talas om.
Skall dock erkännas att skivan blir lite seg  att ta sig igenom i en sittning och även om man nu skulle orka sig igenom denna prövning, så gör tvivlet en brysk entré när näst sista låten i form av den akustiska ”Tiroler Edelweiss” drar igång och tvingar fram skämskudden så brutalt att den faktiskt får en att inte bara ifrågasätta hela skivan, utan även själva livet.  

INQUISITION – Black Mass for a Mass Grave

Den här plattan hade kommit högre på listan om den inte var (och kändes) så djävulskt lååång.
Har inget större problem med melodiösa slingor men stundtals går Dagon lite väl mycket bananas på den fronten. Detta är för övrigt första släppet sedan Nefarious Dismal Orations som har en produktion man inte måste hatvänja sig vid. 

MACABRE – Carnival of Killers

2020 avslutades med att Macabre gjorde sitt första riktigt underhållande släpp på 27 år. Om ni inte tror mig så kolla upp den fantastiska videon till skivans stora hit ”The Wheels on the Bug”.
Stundtals blir det kanske lite väl lattjo, men just nu är kanske det vad vi behöver och förtjänar.  


BLACK MAGICK SS – Rainbow Nights

Black Magick SS låter som The Devils Blood, om The Devils Blood varit bra. Riktigt vad dom vill ha sagt och vart de vill komma med sin ögonbrynshöjande estetik blir aldrig riktigt klarlagt, men jag insåg snabbt att man måste ta allt med ett visst mått av fuck you för att riktigt uppskatta dessa australiensare och deras ockulta pop-rock-metal. 
All killers no fillers. 

MANOWAR – The Day The Earth Shook – The Absolute Power

En DVD så tung att den behövde TVÅ titlar.

År: 2005
Plats: Tyskland, Earthshaker Fest 
Publik: ett par hundratusen.

Detta är ett av det mest påkostade gig jag någonsin tagit del av. En skoningslös hitkavalkad framförd av ett band i absolut toppform, kryddad av symfoniorkestrar, körer och skinnbeklädda skrev. 
Stundtals avbryts mässan av att Joey får scenen för sig själv för att säga ett par sanningens ord (och torka sig i röven med ett brev från Wagners efterlevande). Samtliga medlemmar från bandets då 35 år långa karriär dyker upp och framför ett gäng låtar från respektive plattor. Något som aldrig kommer att kunna göras igen efter att trummisen Scott Columbus tog sitt liv 2011 och gitarristen Karl Logan… ja ni vet.  

Betyg: 11/10. 

Dark Regards

Panzram (Dr) 

Ett svar till “Dr Panzrams årsbästalista 2020.”

  1. Fnys. Ingen Ignis Gehenna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: