Hatpastorn & Heidenhammer spekulerar vilt kring kommande King Diamond-alster

Det finns ingen hejd på det antal timmar som jag och Heidenhammer diskuterat King Diamond. Exakt allt har stötts och blötts. Ljudet, texterna, musikerna, låtarna, omslagen, allt. Vi är helt besatta av dansken. För en tid sedan satt vi och diskuterade ’Give me your soul … please’ från 2007. En skiva som inte är helt dum, men som lämnar en hel del att önska gällande texterna. Det är även tolv år sedan den släpptes och man är ju minst sagt spänd på en ny platta. Det var då vi började spåna på vad nästa skiva skulle kunna handla om.

Kingen har hittills bjudit på mer eller mindre fantastiska teman. Magiska tavlor, spöken och andar i alla dess färger och former, galna tanter, tedrickning, hemsökta hus, häxprocesser, absurda läkare och spindlar, mördare, voodoo, varulvar och Jesuslik i källaren, onda dockmakare och så vidare. Inte alla lyriska uppslag har varit bra, men man ska inte klaga på ambitionsnivån. Konceptskivor är underhållande. Vad skulle han kunna tänka skriva om härnäst? Det var vid den tanken som det gick en kall kåre längs våra ryggar. Med tanke på hur trött ’Give me your soul … please’ var när det kom till de lyriska uppslagen bådar det inte gott inför nästa giv. Det finns en magisk regel som säger att när man kört kreativiteten i botten är det dags att skicka rasket ut i rymden. Fredagen den 13:e hamnade i rymden, Hellraiser 4 likaså. Till och med Leprechaun 4: In space utspelar sig i … just, det rymden. Dracula 3000 … listan är oändlig. Är man kreativt bankrutt löser man det genom att placera handlingen i rymden. Klassiskt Hollywood-knep.

Tänk er då detta.

Abigail 3: Resurrection in space/Abigalien

Året är 2777. Ett forskarteam på Jorden snappar upp en svag SOS-signal från ett rymdskepp som varit försvunnen i många år. Den medaljprydde veteranen tillika rymdkaptenen Commander De LaFey får i uppdrag att leda ett räddningsuppdrag. Med sig på skeppet Miriam har han en liten men trogen besättning. Molly Candlepainting, Missy Byebye, Dr Landau Sammaelson, Juan D’basson Jr, Harry Spiderface, skeppskatten Lucy och den tokroliga och lite lynniga roboten O.A.T.H 2000. Under skivans första akt lär vi känna karaktärerna och deras motivationer och ränkspel. Väl framme vid det spöklika skeppet letar räddningspatrullen igenom rasket, utan att hitta någon vid liv. De hittar dock ett antal lik på mystiska platser. Spänningen är olidlig. Commander De LaFey kopplar till slut upp sig mot spökskeppets huvuddator för att se vad som hänt och då PANG, skeppet vaknar till liv och Commander De LaFeys dator blir infekterat av ett olustigt datavirus vid namn Abi:G41L. Dataviruset ser till att skeppet Miriam sprängs i småbitar och hela gänget, ja minus kattjäveln Lucy då som blev halshuggen av en HDMI-kabel, blir strandsatta på spökskeppet. En efter en av karaktärerna dör när Abi:G41L går bananas och gillrar listiga rymdfällor. Till sist är det bara Commander De LaFey kvar och i ett sista desperat försök att mosa Abi:G41L kopplar han upp sitt eget medvetande till skeppsdatorn. Slutkampen är dramatisk och så plötsligt ba PANG plot twist! Commander De LaFeys datamedvetande och Abi:G41L blir kära i varandra och tillsammans skickar de ut ett nytt SOS-meddelande till Jorden så de kan få mörda tillsammans. The end.

När jag och Heidenhammer spånade ihop detta skrattade vi gott. Ja, ända tills vi fick en ytterst obehaglig klarsyn och såg King Diamond sitta och rulla tummarna i Texas och sedan bara, ”Halleluja, jag har det! Abigail 3. I rymden!”. Vi vet ju alla hur det gick när Andy skulle spela framtidshårdrock i X-World/5 liksom. En mardröm. En annan sak som var kuslig var att dagen efter vi haft detta King Diamond-snack gick jag in på Blabbermouth och såg nyheten att Kingen jobbar inte på en utan TVÅ nya skivor. Jag blev så glad att jag nästan grät. Ända tills jag mindes rymdstoryn. Om nu Kingen får för sig att göra ”Abigail 3: Ett rymdäventyr” bjuder vi på både storyn och titlarna. Tacka oss i bookleten bara.

Låt 1. ”S.O.S (Save Our Souls)”

Låt 2. “Per aspera ad astra”

Låt 3. “The family ghost ship”

Låt 4. “Abi:G41L”

Låt 5. ”Lucy is decapitated”

Låt 6. “Frozen in carbonightmare”

Låt 7. ”Black hole, black soul”

Låt 8. ”Going insane (In the mainframe motherbrain)”

Låt 9. “S.O.S (Sacrifice Our Souls)”

En annan sak som Hollywood brukar göra när idéerna sinar är superkorkade versus-filmer. Vi snackar Alien Vs Predator, Freddy Vs Jason, Batman Vs Superman och så vidare. Tänk er följande. Grandma Vs Abigail, McKenzie Vs Miriam Natias eller om vi ska göra det riktigt dumt, Madame Sarita Vs Jesuskadavret från ‘House of God’. Konstigare saker har ju skett i verkligheten.

Skämt åsido ser vi verkligen fram emot nytt material med King Diamond. Det är sällan man får längta efter en skiva nuförtiden, så nyheten att exildansken jobbar på två alster gör en genuint glad. Bara vi slipper rymden, zombies och folk som blir besatta. Eller en versusskiva.

På återseende och tack för kaffet.

/Hatpastorn & Heidenhammer

4 svar till “Hatpastorn & Heidenhammer spekulerar vilt kring kommande King Diamond-alster”

 1. Glöm inte critters 3!

 2. Haha!
  Vad går ni på?
  Underbara analyser och fantasier!🤘😂
  Hoppas iofs att verkligheten överträffar dikten……
  Ääääälskar Kingen!

 3. När jag läste titeln Abigalien ryste jag av lika delar obehag och njutning, En rent orgiastisk smekning av Ordvits-nerven.

 4. Tack. Det underbaraste jag läst på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: