Hatpastorn & Heidenhammer agerar annonsförfattare. Sleaszy Rider-special. Del 2.

Jag och Heidenhammer jobbar oss vidare i den ryska kolgruva som är Sleaszy Rider Records och dess hejdukar. Denna lyssningssession gjorde det stundtals fysiskt ont. Problemet är att många av skivorna inte är rådåliga utan snarare fullkomligt utmattande i deras totala identitetslöshet. Det är svårt att riktigt förklara i ord, men det kommer en podcast inom en snar framtid där ni faktiskt få höra själva hur illa det är ställt. Idag ska vi dock igen försöka hitta på färgstarka annonser till ytterst färglösa skivor.

Mycket nöje.

/Hatpastorn  & Heidenhammer

Nocta  ‘Wicked Woman’

Load? Re-Load? Knappast – här snackar vi overload från första till sista tonen! Grekiska Nocta tar Metallica tillbaka till skolan och gör en hel skiva av ”The Memory Remains”. Med låtar som ”Icebergs”, ”Werewolf”, och niomunterseposet ”Samuel Atan” är detta Greklands riktiga koloss från Rhodos! Du kommer att bli helt Noct out!!!

Lost Eden ‘Cycle Repeats’

Candlelight Records gör åter ett explosivt samarbete med Sleasy Rider Records i form av Lost Eden – tvättäkta japansk Trollhättanthrash som detonerar kraftigare än Hiroshima 1945! Med den här skivan är det inte bara cykeln som repeteras – det är snarare repeatknappen på din CD-spelare som kommer att sitta som fasthamrad så fort skivan hamnat i stereon! Inte sedan Callenish Circles absoluta glansdagar har du hört något liknande! Vi säger bara – WOW!

The Lust ‘My Dear Emptiness’

Äkta rysk gotisk metal som utan att behöva förklara sig blandar kompromisslösheten i Primal Fear med sprödheten hos Carmen Elise Espenaes (Midnattsol)! Bandet drar sig inte heller från att bejaka den melankoliska skönheten i Sirenia med glädjen i Sum 41. Av de sju dödssynderna vet du vilken du ska välja! IN THE LUST WE TRUST!

Hypnosis ‘`Shadoworld’

Franska band på grekiska bolag visar sig återigen vara en dödlig kombination. Med Cindy Golubkoff på gitarr och sång är detta vårens presumtiva absoluta storsäljare. För er som inte tyckte att Misanthrope tog ut svängarna tillräckligt – här blandas allt och pressas ihop till en välsmakande och som namnet antyder, hypnotisk, proteinbar, perfekt för långturen. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRGH!

Manticora ‘Darkness With Tales To Tell”

Åtta fullängdare och en EP har det blivit med det danska progressiva metalmiraklet Manticora som här öser på utan pardon i över en timme. Vi snackar valuta för pengarna! Ett danskt metalband som spelar i en helt egen division och liga, men det är lätt att manti-kora en vinnare! Succélåten ”The Saga of the Exiles” från förra skivan fortsätter här i ytterligare två utsvävande kapitel och vi garanterar att du kommer att sitta som klistrad framför högtalarna för att hänga med i berättelsen. En mantikora kännetecknas av att ha en lejons kropp, en människas ansikte och en skorpions svans. Danska Manticora är den perfekta symbiosen av Morifades urkraft, Dragonlands låtskrivartalang och Insania Stockholms legendstatus och poesi. A KILLER!

House Of Spirits ‘Psychosphere’

Just det, ständigt aktuella House Of Spirits är tillbaka! Med gitarristen Benjamin Schippritt går detta nya album direkt till höjderna av tysk, hård metal som ändå är såpass lengräddad att den smälter på tungan. Det här skulle kunnat vara Talk Of The Towns riktiga uppföljare om Thomas Vikström och kompani bara hade fått tummen ur. Missa inte bandet på Örebro Fire Fest 2019 där de kommer att efterfesta med sköningen Ralf Gyllenhammar från Mustasch till nio på morgonen!

Disarmonia Mundi ‘Mind Tricks’

Attityd, pondus, bestämdhet – Italiens svar på Soilwork står med bestämda fötter på jorden och låter sig inte rubbas av någon! Vi snackar kaggar, vi snackar rakbladsvassa leads, vi snackar en fet cover på Panteras ”Mouth For War” som får avsluta skivan på högsta möjliga punkt. I hårdrockens trädgårdsland har vi redan Gardenian och Soilwork, men vi skickar gärna in det här bandet som får luckra upp jorden ytterligare. Morgonstund har guld i Disarmonia Mundi!

Meridian ‘The Seventh Sun’

Om du inte kunde få nog av Satyricons ‘Rebel Extravaganza’, DHGs ‘666 International’ och Mayhems ‘Grand Declaration of War’ har vi här ett schweiziskt derivat som får det att vattnas i munnen på den mest kräsne av läckergommar. Den klarast lysande stjärnan i cyberrymden! Schweiz må vara neutralt, men den här skivan har tagit ställning! Har du?

Relapsed ‘Into A Former State’

Med köttet välstekt och tomaten fet sätter muskelknuttarna i  Relapsed en svårslagen testosteronsvettande standard. Har vi dött och hamnat i arenarockhimlen? Blandat med de funkigaste insatserna en basist spelat sedan introt i Seinfeld, sätter sångaren toner högre än sitt eget hårfäste och hela Dortmund jublar! Här snackar vi inte systemkollaps utan en fullkomlig systemrelapse!

State Of Mind ‘Memory Lane’

Melodisk hårdrock spelad av riktigt rutinerade svenska rävar som efter en tids vinterdvala tittar fram ur sitt gryt och ger oss ett album späckat med det ena solot glammigare än det andra – Swordmaster får se upp! Minnenas allé – årets mest passande titel, här känns allt väldigt bekant och man kan inte värja sig att kasta sig naken i den svalkande simbassäng som är andra bands riff. Dock väldigt originellt och på alla sätt en FULLKOMLIGT relevant skiva som måste finnas i allas skivsamling. Nu. Helst igår.

Shadows Of Sunset ‘Reflection From Afar’

Kyllä kyllä kyllä! Med medlemmar från Axegressor, Devastracktor och Goretorture kommer en hårdslående EP från Finlands kärvaste skogsmyrar. Night In Gales ‘Sylphlike’ filtrerat genom ett finnougriskt kaffefilter skapar en essentiell CD till din samling. Vi snackar mangel, akustiska gitarrer och rakt hår. Turné i höst tillsammans med Throes Of Dawn, Autumn Verses, Alghazanth och … ja, släng in Darkwoods My Betrothed när vi ändå är på gång. Släppt på anrika Fadeless Records – just det, det Fadeless Records!

2 svar till “Hatpastorn & Heidenhammer agerar annonsförfattare. Sleaszy Rider-special. Del 2.”

  1. Haha! Ingen mer än bandmedlemmarna kan ha hört talas om de här banden förr. Men jag blir sugen på att äga varenda en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: