Hatpastorn & Heidenhammer agerar annonsförfattare. Sleaszy Rider-special.

Som några av er kanske känner till köpte jag och Heidenhammer inte mindre än 500 CD-skivor av vår lokala Sleaszy Rider Records-kran. Majoriteten av plattorna härstammade från tidigare nämnda bolag, men det fanns även en hel del alster från kranskommunerna Scarlet Records och liknande. Ett kap tyckte vi, ända tills vi började med det bibliska arbetet att lyssna på alla skivor. Ett visst missmod spred sig när den ena skivan efter den andra lyckades slå rekord i hopplöshet. För att överleva pärsen så tänkte vi oss in i mardrömmen att vara annonsförfattare. Då blev allt betydligt enklare. Här kommer således våra påhittade annonser för ett axplock av alstren vi genomlidit.

Mycket nöje.

W.E.B ”Jesus Heist”

Stenhård, tvättäkta grekisk life metal – ett fjärde generationens Rotting Christs ”A Dead Poem” med tuggande, suggestiva gitarrmackor. Med Darkface på sång, Rektor på sex strängar, snabba licks och … ja, det är gudarna i W.E.B helt enkelt. Tre brådmogna greker med bröstsim på dagsschemat. Lyssna en gång och du är också garanterat fast i nätet!

DIm Mak ”Intercepting Fist”

Det HÄR är stökig metal för dig som ger blanka fan i att hänga upp jackan på galgen. Erik Rutan sätter sin patenterade prägel på produktionen och resultatet är en hårdslående gitarrfest med ljudkorvar fetare än Ralf Scheepers lår som siktar mot strupen och dödar omedelbart. Rutinerade rävar från Ripping Corpse och Torture Krypt har skapat det givna soundtracket till Församlingens nystartade dojo. Kampsportslyrik, kinesiska drakar, tuffa killar – vi säger bara KI-AI! Dim Mak är ett band som knockar dig innan du hinner säga ”skrovmål och thaifru”.

Hearse ”Armageddon, Mon Amour”

Sprakande fräsch death n’ roll som gör om din gamla Volvo till en Cabriolet från Helvetet med nitroglycerin i tanken så fort du satt skivan i bilstereon! Att Johan Liivas sargade avsked från Arch Enemy skulle resultera i något såhär vitalt hade ingen kunnat förutspå i sina vildaste fantasier. En Liivasfarlig cocktail av vitamininjektioner och adrenalinsprutor rakt in i halspulsådern. En skiva som aldrig tar slut. Pallar du trycket?

Butterfly Temple ”The Times of Mara”

Med musiker som agerat kompband till legendarer som Blaze Bayley och Paul Di’Anno är det här en läcker fest av slavisk fantasy och keyboardspäckad dramatik. Ryskt, progressivt, och hedniskt i ledning av Mihkail Shmetko. Vi snackar här om ett antifascistiskt ryskt pagan metal-band med låtar om slaviska svastikor och som gör covers på Moonspells portugisiska nationalisthymner. Räkna med riff! OBS! Missa inte den medföljande videon till låten ”Vikingtid”! Hörde jag årsbästalistan?

Closer Than Kin ”The Machineries of Breath”

Wow! För er som inte tyckte att Raised Fist hoppade högt nog! Energisk hardcore tajtare än ett par nyknutna Vans. Attityd och fart i en explosiv kombination med ett misstänkt hemligt gästinhopp av sångaren i Nattvindens Gråt. Slit av skjortärmarna, raka skallen och visa upp tribaltatueringarna. Closer Than Kin mosar allt! Umeå hardcore? Glöm det. Vi snackar Massachusetts hardcore. Räkna med bråk!

Angel ”Don’t Wanna Run”

Med sammet lika krossad som en romantikers dröm sveper goth-drottningen Angel in i våra hjärtan som tas till bristningsgränsen. Med näktergalen Helena Bianca Castafiore Iren som tidigare sjöng med Trail Of Tears bakom mikrofonen svimmar man när toner man inte visste fanns fyller sängkammaren. Angel spås här en lysande karriär. Oumbärlig platta för den sanna samlaren av Imperia-relaterade sidoprojekt. 11% på Metal Archives talar sitt tydliga språk! Watch out Liv Kristine!

Wastefall ”Fallen Stars and Rising Scars”

Rytmiskt pumpande, episk och progressiv life metal med gitarriff skarpare än välslagen tzatziki, med vokala insatser som hämtade från giganterna i Truth Denier. Vi snackar klassiskt Sleaszy Rider-material med bråddjupa lyriska proklamationer. Det här är grekisk metal för er som växt ifrån black metal. Fala-fel? Knappast – här är det alla rätt! Lägg Wastefall på minnet. De här grabbarna kommer bli stora. Och med stora menar vi STÖRST!

Devil’s Whorehouse – ”Revelation Unorthodox”

Oumbärligt Marduksidoprojekt med Mogge i absolut högform. Östgötarna bjuder upp till Danzig och får originalet att framstå som en blyg skolpojke. Jerry Only kan lämna över stafettpinnen till Steinmeyer, B. War och kompani. Den här skivan delar vargintro med Ancients ”Svartalvheim” och det är tillsammans med de vokala insatserna ylanden som går rakt in i hörselgångarna. Sa vi oumbärligt?

Goddess Shiva ”S/T”

Snackar vi legendarer, eller? Det klassiska bandet som gick under namnet Shiva mellan 1977 och 1980 återvänder med pompa och ståt under nygammalt namn. Ett giftermål mellan öst och väst – teutoniskt tunggung blandat med österländsk mysticism. En tikka massaker av minnesvärda riff och tunga refränger. Med Mat Sinner bakom rodret – ja, Mat Sinner, etta på Sinnerlistan då det är han som är Sinner – kan det här inte gå fel. Äkta rostfri metall fistbangar oss in i Tusen och en natt med låtar som ”Ali Baba”. Det här är din biljett från Stuttgart till New Delhi och Goddess Shiva löser biljetten. Sesam skivaffärer – öppna er!

Oblivion ”Renewal”

Det finns trettiotre band som heter Oblivion, men bara ett som menar allvar! Jönköpings Meshuggah ger ateismen en polyrytmisk känga med hjälp av en rasande Jesus på sång, bandlöst basmuller och oriff i 17/39-delstakt. Maken till klagorop har inte hörts sedan Golgata och trumtakterna får Jerichos väggar att rämna på nytt. Bolagskompisar med legenderna i Pantokrator. En lyssning och du är garanterat frälst du med. Varde ljus!

Room With A View ”First Year Departure”

Bedårande goth metal med fotorikt texthäfte. För dig som inte kan få nog av Beseechliknande eftersläntrare och som vill ha den italienska depprocken al dente. Vilken dag är din Room With A View-dag? Ja, varje dag såklart. Den här pastarätten kan man inte bli mätt på. På med kråsskjortan och läppstiftet och av med byxorna. Kontinental knullgoth har inte berört på det här sättet sedan Macbeths glansdagar.

Hortus Animae ”The Blow of Furious WInds …”

Äntligen kan du andas ut – Grom från Ancient och Doomsword är tillbaka med ytterligare två ex-medlemmar från Ancients livesättning – Bless och Scorpios! Som om det inte vore nog medverkar Klaus Spellthrower, känd från både Blaze Bayleys och Tim ”Ripper” Owens liveuppställning. Progressiv black metal står det på skivan – döm själva! En proteinmaxad hingst i Sleaszy Riders urstarka stall. Underhållningen är inte slut när skivan är det – det är bara att ladda videon med en medföljande fullspäckad ‘Making Of’-DVD. Äntligen ett RIKTIGT all star-band värt namnet!

OBS! Missa inte specialutgåvan som inkluderar båda skivorna OCH en special-CD med demoversionerna av låtarna från plattan ‘Waltzing Mephisto’ – vilken inkluderar den nio minuter långa covern av Mayhems ”Freezing Moon” blandad med bland annat Mike Oldfields ”Tubular Bells”!

Scarved ”Dynamite”

Bredbent, belgisk powerrock med låtar från skrevet och som SPARKAR i skrevet! Kaxigheten har fått ett ansikte i och med denna laddade historia med det kvinnliga dynamitpaketet Karo på sång. Vi snackar Belgiens svar på Audioslave med en titel som håller vad den lovar! Jean-Claude Van Damme får se upp – den hårdast slående belgaren heter numera Scarved! Se upp i backen – vi ses på Wacken.

/Hatpastorn & Heidenhammer

7 svar till “Hatpastorn & Heidenhammer agerar annonsförfattare. Sleaszy Rider-special.”

 1. Bombenhagel Says:

  Skrattade alldeles för högt åt ”Vilken dag är din Room With A View-dag?”. Frustade högljutt och länge. Hela artikeln är tamejfan ett mästerverk.

 2. Hahaha! Tack!

 3. Proscriptorsson Says:

  Fyfan..det ”värsta” är att de här annonserna hade fått mig att köpa en hel bunt av dessa plattor (om man inte visste bättre…..och det gör man ju i princip aldrig)

 4. Mat Sinner är etta på sin lista, precis som Ardis är på sin. Ardis är ju ändå Ardis.

 5. ”den nio minuter långa covern av Mayhems ”Freezing Moon” blandad med bland annat Mike Oldfields ”Tubular Bells”!”

  Mashups jag inte visste jag ville ha!

 6. Jag har Oblivion-plattan. 10 kr på Ginza. Kan vara mitt sämsta köp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: