Från A till Ö med Heidenhammer. U som i ULVDALIR .

Kvalitetsmangel från St Petersburg, vars främsta inspiration förmodligen är ARMAGEDDAs ”Ond spiritism”. Även om jag normalt inte är världens främsta anhängare av black metal släppt efter nittiotalets första hälft kan jag inte förneka att nämnda album är goda startpunkter att utgå från om man nu måste envisas med att skapa musikalisk svartkonst av nyare snitt.

ulvdalirOch om inget annat så svänger detta utav bara helvete. I mina öron låter detta faktiskt bättre än ARMAGEDDA, men förmodligen är jag mest partisk då jag lärde känna dessa gynnare under vistelsen i Ryssland. En liten kul anekdot är att en av deras medlemmar, Kirill, var på besök här i Sverige för några år sedan. Då han insisterade på att jag skulle lotsa honom igenom ett Stockholm som i de östra kretsarna fått något slags mytiskt skimmer över sig, insåg jag väl på plats att jag fan inte hade någon aning om var några i sammanhanget intressanta platser faktiskt låg. Jag hade inte varit och botaniserat i huvudstadens second hand-skivbutiker på närmare ett decennium, så när vi väl i ett klassiskt snöregnslaskande bara ett sentida november kan uppbringa hittat till mina gamla tillhåll hade de lagt ned verksamheten allihop. Jag svor inombords men drog i varje fall iväg honom och hans sambo Olga till Kellys och Anchor, i tanken att de åtminstone brukar frekventeras av hårdrockande gäster.

Anchor. Bah. En inredning bestående av attribut hämtade från Kapten Haddocks samlade bakluckeloppis och en DVD med AEROSMITH-videor rullandes på repeat på skärmarna i bakgrunden. Jag skämdes. Det blev inte bättre av att gå till Kellys, ett ställe så tråkigt att jag inte ens orkar försöka beskriva mina intryck. Nåja, sagan fick ett någorlunda lyckligt slut då vi åkte till mina gamla hemtrakter i Uppsala dagen därpå för att bevista gravkullarna och köpa begagnade vinyler inne i stan.

Vilket jävla antiklimax. Då ryska löner allt som oftast brukar bestå av en fjärdedel av svenska motsvarande ersättningar vågar jag inte tänka på vad den där trippen måste kostat dem. Jag frågade inte riktigt heller.

Just ja, ULVDALIRs musik. Den är bra. Dessutom är den kryddad med några riktigt hejiga hårdrocksriff, som lök på laxen. Kolla sedan in Kirills andra band KHASHM. Du kommer inte att ångra dig.

/Heidenhammer

 

3 svar till “Från A till Ö med Heidenhammer. U som i ULVDALIR .”

  1. Svinbra orkester! Btw: kolla in detta gänget, angående tuff look: http://www.metal-archives.com/bands/Fhoi_Myore/3540279380

  2. Utplåningsprofeten Says:

    Beställde plattan via Discogs.com efter 30 sekunders lyssning. Ser fram emot att höra den i sin helhet.

    • Den är skitbra. Märkligt nog låg inte hela plattan ute på Youtube när vi skrev detta inlägg, så jag kunde inte välja utr de riktiga godbitarna. Kolla även in Khashm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: