Från A till Ö med Heidenhammer. S som i SAMHAIN.

Innan någon börjar orda om att detta minsann inte är black metal och kanske inte ens metal vill jag be vederbörande att hålla käft. Vad Glenn Danzig än företagit sig är det likväl mer sataniskt och true än vad som tänkas kan.

samhainSedan kanske det i och för sig är ganska synd att all den musik han skrivit och framfört knappast kan sägas inge samma respekt för Djävulen som de fyra första skivor han gjorde under namnet DANZIG. Går man till Metal Archives påstår någon där att SAMHAIN och DANZIG tekniskt sett är samma band, då det var producenten Rick Rubin som fick Glenn att byta namn på det. Det må vara hur det vill med den saken, men i mina ögon kommer SAMHAIN och DANZIG alltid att vara två olika band.

Och hur mycket jag än vill, kan jag inte till fullo uppskatta de album som släpptes under namnet SAMHAIN. ”November coming fire”, som vi kommer att prata om idag är album nummer två av totalt tre. Man hade kunnat hoppas att några av de barnsjukdomar som präglade debuten skulle vara borta, men så är icke fallet. Även om här finns guldkorn och några i grunden riktigt bra låtar, förstörs helhetsintrycket av ett minst sagt klumpigt framförande. Jag tyckte alltid att MISFITS var bättre ju tajtare de blev, och de hade åtminstone vett att inte spela över sin förmåga. Detsamma kan inte sägas om SAMHAIN. Tydligen är det Glenn själv som spelar trummor på skivan, och det är då inget han gör med den äran. Egentligen framstår det som obegripligt att någon som tagit sin musik på så stort allvar inte velat lämna över trumpinnarna till någon mer kompetent förrän bandet bytte namn.

Ibland får jag lust att verkligen ge mig fan på att uppskatta det här mer. Jag var nära att köpa den där dyra boxen som innehåller allt som bandet spelade in och lite till. För ett hutlöst pris. Tro mig, jag vill verkligen förstå den storhet som så många andra verkar uppfatta.

Antingen har jag fel eller också är den berömde kejsaren utan kläder. Som en annan kejsare som år 1999 valde att släppa ett album kallat ”IX Equillibrium”. Som också uppskattades av märkvärdiga individer. Tvi.

/Heidenhammer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: