Från A till Ö med Heidenhammer. R som i ROK.

indexDet här var då den skiva som jag desperat ville skulle vara intressant den där bedrövliga skivmässan förra året. Givetvis var det ett utfall av ”MOTÖRHEAD i reabacken”-­syndromet som jag tidigare beskrivit, men ändå. Tack vare ROKs ”This is satanik” kom jag mycket riktigt hem med en MOTÖRHEAD-­platta och en fullängdare med tidigare nämnda LORD BLASPHEMATE.

Nå. Jag kommer aldrig att förstå varför SADISTIK EXEKUTION valde att vara ett skämtband istället för att hålla sig till den delvis fullkomligt briljanta dödsmetall de kved ur sig på sina två första fullängdare. Visst fanns där även en del flams och dumheter, men så länge det hölls på en relativt rimlig nivå var det inte direkt något som störde. När de sedan släppte sitt magplask ”K.A.O.S.” var dock måttet rågat även för min del. Den skivan har jag inte rört sedan jag köpte den någon gång i början av år 2000 och sannolikt kommer jag inte att göra det heller ens i rent researchsyfte.

Kan då bandets frontman Rok få ordning på torpet i och med ett ”solosläpp”? Givetvis inte. Även här återfinns det glimtar av fantastiska riff och delar av låtar, men det hela drunknar i någon slags intern buskishumor blandat med oväsen framfört på gitarr och orgel, krönt med vokala tramsläten. Det hela är på en sådan låg nivå att jag börjar förstå varför det till sist gick åt fanders med Osmose Productions. Att ett såpass etablerat skivbolag släpper igenom sådant här måste ses som det yttersta av dåligt omdöme.

Varför bryr jag mig så mycket? Tja, hade det bara varit en buskisplatta som spelats in enkom för någons prepubertala nöjes skull hade väl ­ inte ens jag ­ höjt på ögonbrynet utan bara suckat och gått vidare. Varför inte bara ta bort tramset och släppa en fullgod EP med genuint bra material? Det blev tydligen en fullängdare till och tillika en singel på det, sedan var det slut med det här bandet.

Och inte ens jag kommer att orka kolla upp uppföljaren.

Om den nu inte råkar stå i en reaback.

/Heidenhammer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: