Panzram presenterar.

Detta blir ett litet smakprov inför den kommande filmspecialen här på Hatpastorns Likpredikan. Vad har då film med svartmetall att göra kanske ni undrar?

Allt.

När det kommer till exempelvis samplingar och lyrisk inspiration är filmernas värld en outsinlig källa. Vad hade exempelvis LIMBONIC ARTs texter på ”Moon in the scorpio” varit om Daemon inte sett Francis Ford Coppolas Dracula och sedan stulit hela textstycken rakt av? Vad hade THORNS brakhit ”Existence” varit utan den där The Matrix-samplingen strax innan Aldrahn drar igång sitt dystopiska domedagsdekret?

Ni fattar poängen.

Däremot är det galet trist att det är samma samplingar som används gång på gång på gång. Visst, guldrullen Hellraiser var lika viktig för svartmetallen som typ liksminket, men vi behöver inte höra Pinhead säga sina klassiska raggningsrepliker på varje skiva som släpps.

Dr Panzram tar härmed sitt samhällsansvar och öppnar upp sin ohälsosamt stora filmsamling för er läsare så ni kan inspireras till stordåd. Denna vecka serveras vi ett legendariskt tal från kraftigt underskattade The New Barbarians (Warriors of the Wasteland).

Dyrka.

11 svar till “Panzram presenterar.”

 1. I sammanhanget vill jag bara peka på tre av mina favoriter samlade på en gammal övergiven blogg.
  http://aberg.wordpress.com/2008/11/11/ave-sam-neill-rex-mundi/

  • Den scenen i Omen 3 ger mig fortfarande gåshud… har använt mycket av den Sam Neills monolog i en låttext. Använde också klassikern från första Omen ”When the jews return to Sion” osv och det är väl lite klysch-stämpel på den ioförsig..

   • Stavar som en kratta gör jag tydligen. Ber om ursäkt.

   • Äh, Omen kan aldrig bli klyschigt, det är för hög kvalitet på det.
    Extra humor kan utvinnas genom att slå på ”Closed Captions” på YouTube på Sam Neill-monologen. Särskilt om man lyckas slå över direktöversättningen av det obegripliga svamlet till svenska som jag gjorde någon gång.

   • Vad gäller stavning:
    Det är 2012, ingen kan längre stava. Vi har kastat den siste korrekturläsaren i sjön med kedjor runt fötterna. Det enda som krävs är att du skäms när du upptäcker det.
    Själv kommer jag på mig själv minst en gång i veckan med att skriva ”varj” Jag bävar för när jag kommer trycka på ”skicka” innan jag upptäcker det.

 2. Väntar bara på att nån ska göra en fet låt som heter – ”Hate and exterminate”

 3. Så vilken rulle leder samplingsligan i scenen då? Det Sjunde inseglet eller Hellraiser?

 4. George Eastman är fan helt guld i den här rullen. Mycket starka scener.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: