Nekrokontemplationer.

Jag bör redan nu utfärda en varning. Ni kanske minns då undertecknad var makalöst trött efter jobbet och yrade om samisk svartmetall och ryska TCHORT. Idag blir det ännu värre. Det är nämligen återigen dags att ta sig en seglats på det stormiga hav som stavas usla bandnamn.

Det hela började med att jag stod på kneget och funderade över det amerikanska svartmetallbandet RAGNAR. En gång i tiden fick jag höra deras debutalster ”Embrace the frost” och rent musikaliskt var det som väntat ingen höjdare. Det som egentligen fick mig att ens lägga RAGNAR på minnet var att i stort sett varenda Sundsvallsband var tackade i bookleten. Såvitt jag vet så känner jag ingen som haft kontakt med dessa jänkare, men jag kan givetvis ha helt fel. Märkligt är det likväl. Först på senare tid slog det mig vilket överdjävulskt dåligt bandnamn de hade. Visst, som amerikan kanske ”Ragnar” låter käckt men jag ställer mig skeptisk. Humor vore om de gjorde en split med en orkester vid namn DAHLBERG. Det är nästan värt besväret att starta det projektet själv. Dummare saker har man ju gjort, mer om det i kommande artiklar.

När jag väl öppnade denna Pandoras ask med tilltalsnamn som bandnamn spårade det ur fullkomligt.

Nu kör vi.

I Tyskland gillar man att spela deathcore. En genre jag givetvis avskyr. Gemensamt för dessa konstellationer är att de har absurt långa bandnamn typ BULLET FOR MY VALLENTINE, THE DEVIL WEARS PRADA och BRING ME THE HORIZON samt att medlemmarna har lökiga halstatueringar, ironiskt randiga tröjor och stora hål i öronen. Man vill bara döda. Eftersom Tyskland är Tyskland så vet man att förr eller senare så kommer det att dyka upp något dubiöst. Tillåt mig presentera Bavarias stoltheter KJELL BJARNE. KJELL BJARNE rev igång 2007 och släppte året efter sin första och hittills enda EP. Vad heter den då? KJELL BJARNE såklart. Det som verkligen gör detta så bra är att INGEN i bandet heter Kjell eller Bjarne. Vi har Jules, Henny, Breiti, Käts och Magnus. Ingen Kjell. Ingen Bjarne. Det rimliga vore att de hette JULES HENNY eller varför inte KÄTS BREITI. Av alla bandnamn jag någonsin skådat tillhör detta eliten av uselhet. Mexikanska SVART SKALLE bör känna sig hotade. Eller förresten, inget kan hota det namnet.

En av Sundsvalls få riktiga kändisar är Sune Hjort. En fullkomligt vansinnig människa som mest är känd för att han pysslar en hel del med flygande tefat och annat UFO-relaterat. Hans insändare i lokalblaskan är legendariska. Utomjordingar i maskopi med miljardärsmaffian och så vidare. Min bästa polare när jag gick i skolan bodde för övrigt granne med karln. Han, min polare alltså, levde i ständig skräck. En klassisk episod var när Sune helt sonika tvingade min kamrat att sitta i bagageutrymmet på hans sura gamla Volvo så den kunde ta sig upp på uppfarten på vintern.  Sune Hjorts ord är lag. I Argentina finns en grupp som jag är övertygad om att de har haft kontakt med Sune. RIGEL KENT. RIGEL KENT släppte tre demos i slutet på 80-talet/början på 90-talet. Vilken genre? Enligt uppgift lirade de heavy metal. Jag har ingen aning om hur de låter och ska jag vara ärlig tror jag inte att någon annan vet det heller. Däremot låter namnet som en riktig busstationspundare. Vi har Lasse Data, Fimpen, Tivoli-Steffe och Rigel Kent.

Från Sune och Kent är steget inte långt till det spanska skitbandet R.O.L.F. Tydligen ska denna förkortning stå för ”Remembrance Of Lysergik Funeral”. Ibland blir jag bara så förbannat trött. Om ni av någon dum anledning gillar skräpkonstellationen DOWN så kanske ni gillar R.O.L.F. Typ samma sorts tröttsamt segflytande bröt. På gruppbilden hittar vi en bastant bastant vid namn Yaiza. Fattar ni? Bastant bas-tant. Det skämtet var jävligt mycket roligare i min skalle.

Skit samma.

Vanliga människor sitter hemma och lyssnar på Nicki Minaj. Själv brukar jag då som då spisa lite BOSSE-DE-NAGE. Flummig och hyfsat märkvärdig svartmetall av modernt snitt. Deras senaste album ”III” rekommenderas för er som gillar black metal som är lite fin i kanten. Namnet är emellertid under all kritik. Bosse De Nage är nämligen namnet på en babian som hänger med Dr Faustroll i boken Jarry’s exploits and opinions of Dr. Faustroll. FAUSTROLL är ett bättre namn. Fatta allvaret.

NATTE ULF har jag redan nämnt en gång men colombianska ULF REICH har jag inte redogjort för. Förutom att de har ett bandnamn som låter som en blekfet sportkommentator så släppte de 1999 en självfinansierad fullängdare betitlad ”Conspiracy”. Ingen vet hur den låter. De lade för övrigt ner lika mycket tid på sin logotyp som jag lade ner tid på att skriva om dem. Fyrtiosju sekunder.

Nu tänkte jag gå och kollapsa.

På återseende.

/Hatpastorn

8 svar till “Nekrokontemplationer.”

 1. WhoreGoatFuneral Says:

  Jag kan tipsa om att det tyska bandet Kjell Bjarne troligtvis har fått sitt namn från de norska böckerna och/eller filmen om Elling. Kjell Bjarne är Ellings bästis. Det gör det iochförsig inte till ett bättre namn för det.

 2. Eller så har de bara stött på nån som har lurat i dem nåt på fyllan… Är inte det en ”stolt nordisk tradition” att lura i folk ord och fraser när vi är utomlands och säga att det betyder nåt annat än vad det gör? Det skulle förklara så mycket…

 3. Det där med att lura i folk saker på fyllan är helt klart en stolt tradition. Minns när jag var i Holland och spelade och det var en störig fan som efter giget frågade om han skulle presentera sig med sitt artistnamn eller sitt riktiga namn, att han inte spelade i band och därför inte var i något större behov av artistnamn spelade inte så stor roll. Dessutom envisades han med att enbart stå och prata ackordbyten, sina egna obefintliga projekt och var allmänt i vägen.
  Nu svamlar jag igen, nåväl.
  Vi lurade iaf i honom att Nominons ena gitarrist, som kommer från Hisingen och är så jävla urgöteborgsk man kan bli, hette ”Lord Hamnarbetarn” och att det var en av de absolut starkaste och kraftfullaste ondingarna i den nordiska mytologin. Han var skeptisk först men köpte det hela senare med hull och hår.
  Köpte merch gjorde han dock inte, snåljävel!

 4. Ulf Reich Conspiracy, där har vi nåt…

 5. Ulf Reich… Är det ngn shout-out till Ulph Swenson sedan han gick med i KKK Iggesund?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: