Brev från leprakolonin. Del 1.

Då min scanner är för evigt död och min lökiga digitalkamera tappar fokus snabbare än en spritfull Annette Kullenberg har detta segment tyvärr låtit dröja på sig. Rådande digitala omständigheter har emellertid gjort det möjligt för mig att skamlöst stjäla bidrag från andra musikanter och publicera dem här i väntan på att jag får ordning på tekniken.

Vad jag pratar om är gamla brev från det Satansdyrkande 90-talet som såhär femton år senare bjuder på en hel del ofrivillig humor.

Vi börjar med ett brev från MITHOTYN och här ser vi klart och tydligt hur besvärligt det kunde bli när man var tvungen att skriva brev med en skrivmaskin. För er yngre läsare kan jag berätta att en skrivmaskin är ungefär som en dator fast utan skärm.

Vi lämnar Mjölby med vetskapen att Jens Lindström eventuellt hälsar och reser till Polen där skrivmaskinen fått ge vika för ett aggressivt hamrande med den trofasta bläckpennan. Uppmaningar skrivna på kollegieblock ämnade för matematikstudier ger onekligen lite extra skjuts åt polackens strikta övertygelser.

 

SWORDMASTER. Ja, jag låter texten tala för sig själv så slipper jag ge mig ut i timslånga haranger om bandanas och tveksamma stilbyten.

Det var tydligen inte bara jag som hetsade upp mig över VERGELMERs skivomslag, några ilskna fransoser var inte blyga med att använda utropstecken in absurdum för att understryka sitt uppenbara missnöje.

För att lugna oroliga läsare kan jag nämna att de norska horderna lyste med sin frånvaro. Vad den nonchalant nedtecknade lussekatten betyder vet jag dock inte.

/Hatpastorn

30 svar till “Brev från leprakolonin. Del 1.”

 1. Erik *void* Says:

  Skrattade mig halvt från vettet när jag läste Swordmaster-brevet.
  Och Vergelmer-hotet: ”We don’t laugh”. Hahahaha Fantastiskt.

 2. Hahahahahah, oj. Helt plötsligt saknar jag farsans skrivmaskin som jag så snällt fick låna på 90-talet (han hade egen firma vettu och skrivmaskin). Helt jävla high-tech var den, med sånt inbyggt tippex-band så att man kunde backa om man råkade skriva fel. Mången brev blev det skrivna och på tal om just sådana här brev så hittade jag en del som jag garvade åt när jag för ett halvår sedan gick igenom mina gamla tape-trading brev m.m. Dock kanske inte av riktigt lika samma kaliber som här ovan.

  • Inbyggt Tippex!? Det var fan top-of-the-line. Det bästa med skrivmaskiner var när tangenterna fastnade och man var tvungen att bända tillbaka skiten. Givetvis med missfärgade fingertoppar från färgbanden som följd. Det finns f ö inget på denna planet som är så omständigt som att byta färgband. Det får ett patronbyte till en skrivare att framstå som en promenad i parken.

 3. ”Jag har höjt priset på DINA varor.” Något av det roligaste på länge.

 4. Swordmaster – Den anda anledningen att nagot brydde sig om dessa fikusar var for att Jon’s bror spelade i bandet. Att bli hotade av dessa herrar(las flickor) ar lika skrammande som at bli antastad av en magsjuk Jack russel terrier.

  • Dr Panzram Says:

   Det var bara tack vare det släktskapet som dom fick släppa en mcd med två och en halv låt.

   • Det forvanar foga. Tycker det ar ratt forbryllande att nagon ens ville slappa en ton av deras smorja! Men, men..

 5. Visst var det roligare förr 😀

 6. När kommer förresten ”I’m fuck it” som tröjmotiv?
  Jag köper en direkt. Fullt i klass med ”Let’s born to rock” som fanns att beskåda som tröjtryck i Mexico har jag för mig 🙂

 7. Konstigt att de inte undertecknade med Sword Master. Eller Sword-master, med tanke på ”ben-brott”. Lamm knullar alkisar.

  Otroligt sött brev från Mithotyn!

  Måste gräva i min gamla tapetrading-låda snart känner jag.

 8. jag gillar den lilla detaljen i sword-masters brev där de dragit en extra linje på sitt ”T” i underskriften,.
  Bara för att få korset ”rättvänt”.

 9. Swordmaster-brevet var intressant läsning. Gillar verkligen deras ”PS” i slutet. Stort garv

  • Jag noterar nöjsamt hur de, precis ovanför sina signatur-kråkor, skrivit ”signatures”… 🙂

   Men Swordmaster-brevet måste väl vara någon slags internhumor mellan vänner? Eller vad är det annars som slagit slint?

   • Detta brev fick min vän Tobbe Leffler (på den tiden sångare i pastorns favoritband Vergelmer) när han påpekade att han inte fått demos som han redan hade betalat för.
    Påminnelsen uppskattades tydligen inte av grabbarna 🙂

 10. Men vem är ”jag” i Swordmaster, med tanke på att det är två personer som har skrivit sina ”signatures”? Vi behöver en filolog.

 11. Ja. Underground! Nostalgi! 😀

  Internets mörkaste och roligaste blogg. Hatpastan! Var stolta!

 12. Äntligen! Brevkorrespondens från nittiotalet är en guldgruva. En kvinnlig bekant brevväxlade på snuskigt/blasfemiskt manér med bland annat folk från Satariel och Sorhin. Att bläddra i hennes brevpärm var en fjällmagisk upplevelse, sida upp och sida ned med tillrop som ”Kampen mot ljuset är evig!” och egendesignade loggor som skanderade ”Kill Skate!”

 13. Vansinnigt rolig läsning. angående Swordmaster var det en frisk fläkt, det är för lite mordhot inom black metal-scenen idag.

 14. Swordmaster hade en adresstämpel!

 15. Låt oss istället inleda en diskussion i det norska fantastiskt kvalitativa 90-talet!
  Jag inleder med två, sen fortsätter ni!
  1. Borknakar – S/t
  2. Aura Noir – Black thrash attack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: