SACRAMENTUM och mysteriet med galoppgrindet.

SACRAMENTUM, ett band som ständigt är aktuellt här hos oss i Förintelseförsamlingen. Anledningen till det är att jag, Hatpastorn, i ett svagt ögonblick tyckte att deras första fullängdare, ”Far away from the sun”, var en helt OK platta. Något som olyckskorparna Dr Panzram och Heidenhammer tråkat mig för i snart tio år.

Om sanningen ska fram tycker jag att skivan inte alls är så tokig om man vill ha sig en dos svensk black metal med slingor och mängder av reverb. Det fanns betydligt sämre band att lyssna på när det begav sig. Däremot är ”Far away from the sun” inte felfri. DISSECTION-lånen är ibland lite väl friska och produktionen blir imponerande blöt efter några genomlyssningar.

Det största mysteriet är dock Rudolfssons beryktade galoppgrind.

/Hatpastorn

17 svar till “SACRAMENTUM och mysteriet med galoppgrindet.”

 1. Detta är ju stentufft, nästan i liga med när Ulver på ”Vargnatt”-demon körde tretaktsgrind med koklocka

 2. Marr-Kuzz Says:

  Haha, ja jävlar. Det där hästmörset var längesedan man hörde.
  Fullkomligt unikt på min ära. Jag gillar.

 3. Lars Martinsson Says:

  För att vara dåliga tycker jag Sacramentum är ganska bra. Mönster-mitt-i-grindet får väl stilpoäng för goda avsikter. (Vid en jämförelse med bussolyckorna till band i DSBM-inlägget framstår detta som rena rama Dark Angel.)

 4. Dr Panzram Says:

  Jag tappade intresset innan klippet var slut.

 5. Erik *void* Says:

  Men seriöst. Dissad för att man smådiggar Sacramentum. De är ju helt ok. I alla fall ”Far away from the sun”.
  Dock så vill jag minnas att Amon Amarth har förekommit minst en gång här på bloggen UTAN att ha narrats eller förlöjligats vilket alltid borde vara fallet när det pissbandet (både musik och lyrikmässigt) omnämns.
  Att störa sig på Sacramentum samtidigt som man i hjärndöd blindhet kallt accepterar Amon Amarth torde väl kunna jämföras med att negligera makaroner och köttbullar för att sekunden efter gladeligen beställa in en tallrik tarmvred och kalasa på.

 6. Hade varit kul att se er slakta Gräfensteins ”Storm of maggots”-video 🙂

  • Vad fan hände?
   Musiken var så dålig och ofokuserat spretig att jag nu mår illa. Jävla kackig otight skitmusik som de själva säkerligen beskriver som ”Black/Thrash Metal” (tittar på metallum). Ja se där ja. Jag hade rätt.

   Videon var obegriplig och ofrivilligt komisk, och jag suckade lite besviket över att ingen oprovocerad nakenhet trycktes in mellan ögonätandet och tvätthögsmördandet (seriöst, vad fan hände, hon kommer på någon att stå och onanera/raka pubeskullen med rakapparat, han/hon/det vänder sig om med yxa i handen, sedan börjar hela bandet plötsligt att slå på ett bylte kläder med yxa, varför det stänker blod på kvinnan. Jag fattade ingenting.). Jaja, bruden dog i alla fall till slut (hur hon dog har jag redan glömt, så mördande ointressant var det här) och hon ruttnade med daggmaskar och en storm av fluglarver som sällskap. Sensmoral: håll inte på och spring över en åker, in i en lada och titta på när tyska sminkade män spelar otight svartthrash och käkar ögon, för då yxmördar dom en filt och sen dör du.

   • Icke att förglömma, det avslutande knivhugget i virveltrumman (eller pukan? jag minns inte). Jag har aldrig sett en trummis knivmörda sina trummor förut, men det är fan nåt av det roligaste jag sett på länge! 🙂

  • Jag är mållös. Medan jag klurar på en utförligare analys bjuder jag på denna klassiker med KIRCHENBRAND.

   • Ray Charles, Destroyer! Says:

    Härligt med en trummis som hellre varsamt nuddar, snarare än piskar, skinn.

   • Hur gärna medlemmarna vill få folk att tro att de kommit över ”likmaskarna” via en kontakt på ett bårhus elle rliknande, så vet vi alla att de blott och allenast köpt en burk bete på macken,

 7. En maggotstorm? Fan va onödigt.

  • Hahaha! I framtiden kommer jag alltid förknippa uttrycket ”det femte hjulet” med killen till höger som bara headbangar.

 8. Sacramentum var ju bra (i alla fall nämnda ”Far Away From The Sun”), även om som redan nämnts Dissection-lånen kanske är lite väl tilltagna på sina ställen. Fortfarande värt sin plats i skivsamlingen.

 9. Ja jösses.. blev tipsad om denna post. Haha, galoppgrind! Vågar man lyssna utan skämskudde? Om jag minns rätt skämtades det om ”tivoli-mangel” också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: