Att rida febervindarna…

Då eder Hatpastor legat döende i en infernalisk influensa har antalet knop inte varit många. Dr Panzram har dock inte legat på latsidan så här har ni ett stycke kulturgärning i form av en demoniskt rå låt av Östersunds gamla stoltheter CELEBORN. Gillar ni vad ni hör så är det bara att hojta till i kommentarsfältet så kan hela demon bli er i digital form.

CELEBORN är ett band som få söder om Dalhelvetesälven ens hört talas om. Tillsammans med HARASSED var de det enda Östersund hade att erbjuda när det kom till extrem metal i början av det onda 90 talet.
De var bara aktiva i tre år innan medlemmarna emigrerade från sköna Norrland och långsamt flöt nedåt landet likt ett saringasoffers dödspya, för att senare på vägen sugas upp av eminenta akter som TIAMAT, DISMEMBER, WHALE och THE HELLACOPTERS. Under deras korta existens hann de med två demos och en pentalogisk split ( omständiga ord ftw ).
Musikmässigt skilde de sig en smula från den tidens rådande Stockholms/USA-influenser och blickade mera åt den engelska dödsscenen. Men det var först på andra demon som de tog det steget fullt ut, på debuten som bär den hyfsat skapelsefientliga titeln ”Pestilentia Sabbata” var det black/döds blandat med en stor dos Jämtland som gällde och från den ger vi er psalm nr 1 från de förtappades lungsotsvarta psalmbok.

– Dr Panzram

EDIT: Ni som vill ha en digital kopia mailar den gode doktorn på DrPanzramathatpastorn@gmail.com så fixar han en sprendlänk i rödaste rappet.

14 svar till “Att rida febervindarna…”

 1. Östersund för satan! Då blir en utflyttad varm i själen. Tack för det, doktorn!

 2. angenäm psalm! Jag skulle vilja bedåras mer av detta!
  Skönt att veta man inte behöver bege sig till hälsocentralen för att få en kurerande dos (metal för den svarta själen). Inte när dr Panzram finns!
  krya på sig nu hatpastorn!

 3. Trevligt, hade faktiskt inte hört något från ”Pestilentia Sabbata” demot innan nu. Har andra demot samt samlingen ”Metal North” (där man hittar 2 av detta bands låtar) här hemma. Bra skit!

 4. Vilken infernalisk slakt! Uppenbarligen blir musik bättre ju närmare Norge upphovsmännen befinner sig. Jag skulle gärna vilja ha rippen om den finns till hands, snälla förbannade morf.. pastorn!

 5. Fuck yeah! Jag har letat efter min borttappade Celeborn-kassett i evigheter utan lycka. Hur gör jag för att få den i digitalt format?
  För kalenderbitaren finns för övrigt Metal North-samlingen (vilket jag förmodar är den pentalogiska spliten) på Spotify: http://open.spotify.com/album/083i7Xt1vDaO0vfT6osxKg

 6. Fan vad bra! Hojtar till!

 7. Tufft med en bandnamn som är taget från en alv ur Tolkiens värld…

 8. Jag hojtar också till efter en digital kopia

 9. Ni som vill ha demon kan slänga iväg ett mail till: DrPanzramathatpastorn@gmail.com så skickar vi en sprend länk.

 10. Apropå Harassed, så gör vi en spelning någon gång i maj i Östersund för att fira att det var 20 år sedan vi startade. Första och enda spelningen sedan 1995. Självklart låter vi även ungtupparna i Aeon uppträda som förband. Blod, upp-och-nedvända kors och ond bråd död från den gamla skolan av döds utlovas.

  http://extratorrent.com/torrent/2327490/Harassed+-+Swedish+Death+Metal+Early+90%C2%B4s+%28demos%29.html

 11. Det här lät ju lysande, faktiskt bättre än deras alster på Metal North-spliten. Råare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: