Vad tänkte de egentligen? Del 2.

NATTVINDENS GRÅT var ett band jag såg i skivbackarna som ultrarå tonåring och jag bestämde mig redan då att detta var life-metal utav värsta sort. Jag minns att jag lyssnade på gruppens debut ”A Bards tale” då den släpptes på Solistitium Records som även släppt godbitar såsom HELHEIM, BEHEMOTH samt ISVIND. Besvikelsen efter att ha lyssnat igenom den veritabla mardrömmen var enorm och jag lämnade den lokala skivbutiken med en bitter smak utav Jesus i munnen. Solistitium må ha varit ett bolag vars släpp bitvis kan ifrågasättas men att de släppte den här dyngan ser jag som ett lika stort mysterium som Capricornus trumspel i GRAVELAND. Vad tänkte de egentligen?

Sedan 1995 har undertecknad inte hört en enda ton NATTVINDENS GRÅT och jag var lycklig över det faktumet ända tills min gode norske kamrat helt sonika bestämde sig för att skicka en länk till en utav bandets kompositioner. Jag sitter nu här småfull och genuint förbannad över det avgrundslika träck som ljuder ut ur högtalarna.

NATTVINDENS GRÅT är och förblir ett utav de sämsta bandnamnen jag vet. Bandfotot innehåller så mycket blåjeans och suspekta frisyrer att det är snudd på att man ringer efter hjälp. Musiken är så fadd att tänderna krullar sig och sångaren är på fullaste allvar en jävla idiot.

Jag menar verkligen det.

Han är en jävla idiot.

Lyssna på bandets ultrakalkon ”Stormwind The Soothsayer” ifrån nyss nämnda ”A Bards Tale”. Själva musiken är förvisso lika tandlös som Shane Macgowan men ändå välspelad och relativt välproducerad. Det är sångaren som är det stora problemet. Han låter som ett svin som klafsar i sitt grisiga tråg ifrån första till sista stund och när man inte tror att det kan bli värre lägger han sig till med en ännu mera utvecklingsstörd sångteknik. Jag har varit på fester där de mest tondöva människorna tolkat KING DIAMOND med tonarter som trotsar naturens lagar och jag skulle hellre lyssna på ljudupptagningar utav dessa människor till Ragnarök bara jag slipper höra den här näktergalen igen.

Eftersom eran Hatpastor är så upprörd över denna musikaliska katastrof så orkar jag inte lägga in videon till denna monstrositet så ni får klicka på länken nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=nxNPxHlhuiI

Det som skrämmer mig en smula är att jag är så pass gammal att jag ser NIGHTWISH som ett sidoprojekt till just NATTVINDENS GRÅT.

Finlands sak är INTE vår…

/Hatpastorn

3 svar till “Vad tänkte de egentligen? Del 2.”

 1. black dragon Says:

  det där lät tråkigt bara ju!

 2. ULTRAMAGNUS Says:

  Han låter som Mr Bean…

 3. Men Why oh whyyyy klickade jag på länken för…
  Jag minns den där skivan med lika mkt glädje som du beskriver i ditt inlägg, men har effektivt undvikit allt som har med missfostren att göra.
  Fram tills nyss dvs…

  Baksmällan fördubblades precis……..

  Sången. DEN jävla sången….. Det enda som var lite roligt var att läsa texten samtidigt som karlfan skrålade. Skönt engelskt uttal där. Hehe..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: