Heidenhammer: Pitch meeting i mellandagarna mellan ‘A matter of life and death’ och ‘The final frontier’.

– Tjena Steve! Så det är dags för en ny Iron Maiden-skiva?

– Javisst! Här har det kokats ihop nya, fräscha idéer som säkrar skivförsäljningen i många år framöver.

– Låt höra!

– Jo, förstår du Roddan. Det här med liveskivor och samlingsskivor var ju en guldgruva, så nu har jag kläckt nåt som överträffar det mesta.

– Jaha …

– Jag tänkte lite såhär jag. ‘Brave new world’ – ‘Rock In Rio’. DVD och live-CD. Check. ‘Dance of death’ – ‘Death on the road’. DVD och live-CD. Check. Men: ‘A matter of life and death …’ och inget. Du ser felet, va?

– Ja alltså, i ärlighetens namn var ju den skivan kanske inte så lyckad. Evighetslåtar, ingen mastring av skivan, och …

– Nu pratar du en massa tekniskt mumbo-jumbo som konsumenterna inte kan förstå.

– Jo, men alltså …

– Tyst nu. Sen kom jag på det: vad lyckades vi prångla ut där emellan? Ja just det – ‘Edward the great’. En samlings-CD, som räddade skutan. Det enda misstaget vi gjorde, var ju såklart att inte släppa en live-CD och DVD efter den. Så jävla dumt.

– Ja men alltså, man kan väl inte göra ett livesläpp på en samlingsskiva?

– Nej, det ser för konstigt ut. Men jag har det: vi släpper en … är du med nu? En samlingsskiva till, med enbart gamla godingar, som kunderna … eller, jag menar fansen, skriker efter! Fatta vad mäktigt!

– Ja men … alltså, ‘Best of the beast’ gjorde vi ju i två upplagor, sen återsläppte vi hela den gamla backkatalogen, och så ‘Edward the great’ …

– Exakt! Genialiskt! Och sålde de inte som smör, kanske? Och då gör vi som så att vi smaskar ihop ytterligare en samling med gamla klassiker, som får heta … ‘Somewhere back in time’! Det bli enbart gamla godingar, en gång till, men ingen kan klaga på det!’

– Steve, you magnificent bastard! Du är ett geni! Och så en turné på det!

– Exakt! Och för att piffa upp hela anrättningen…

– … så ringer vi upp Bruce och säger åt honom att han får extra kosing till ett nytt soloalbum om han får flyga planet ett par vändor under turnén. Men ingen fara, något nytt släpp blir det inte tal om i första taget då det är jag som håller i de tyglarna. Nå! Hela skiten måste spelas in och dokumenteras, för man har ju sett hur Metallica gjorde kosing på den där ‘Some kind of monster’.

– Exakt! Jag har ett namn på gång, han som gjorde den där hårdrocksfilmen, den där jävla kanadensaren … vad han nu heter. Ring upp honom så snart du kan, så …

– Vänta ett ögonblick, fick just ett SMS. Fy fan vad sjukt. Det plingade precis till i telefonen, och jag fick ett mess från Sam Dunn som tackade ja till hela projektet innan vi ens hann yttra namnet. Kusligt. 

– Klappat och klart! Då är det bara att dra iväg. Och som körsbäret på grädden blir det alltså både DVD och live-CD på samma gång!

– Strålande! Men hur får vi till liveskivan? Ser det inte lite genomskinligt ut om vi på allvar släpper en live-CD baserad på ett samlingsalbum?

– Inga problem, serru. Det blir inte samlingsalbumet vi gör live-CD av – det blir Sam Dunn-filmens officiella soundtrack som blir live-CD!

– Bloody brilliant! Jag håller som på att sätta yorkshirepuddingen i halsen.

– Jolly good, som man säger. Och apropå det där med soloalbum, har jag ett annat projekt på gång som kommer att få dig att tappa hakan. Vi kan säga som så, att det inte kommer att vara vare sig Bruce eller Adrian som får lejonparten av uppskattande blickar för sina soloutflykter från Maiden i framtiden …

Ett svar till “Heidenhammer: Pitch meeting i mellandagarna mellan ‘A matter of life and death’ och ‘The final frontier’.”

  1. Long time no see ärade Hatpastorat! Här får du en bild på Dani Filth med ”Corpse paint” och solglasögon! http://www.laddy.se/visa-bild/1540/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: