Pitch meeting, mellan Rod Smallwood och Steve Harris inför ”Dance of death”.

– Tjena Steve! Så det är dags för en ny Iron Maiden-skiva?

– Javisst! Här har det kokats ihop nya, fräscha idéer som säkrar skivförsäljningen i många år framöver.

– Kanon. Du vet, det blev ju bara en liveskiva efter ”Brave new world”, så nu behöver vi något i hästväg för att kunna kränga merchandise utav bara helvete.

– Inga problem! Jag har fixat ett omslag som får dig att tappa hakan.

– Suveränt! Jag blev nästan lite orolig där, efter att Riggs hoppat av ännu en gång. Men du hade ett ny talang som hållit i penseln?

– O ja! Eller, pensel och pensel, vi kan säga att det … rör sig om en mer virtuell pensel.

– Men Steve … Du tycker inte att det liksom får räcka med virtuella utflykter efter den där eskapaden från 1998?

– Gud nej, det här är hippt, ser du. Faktum är att konstnären är så nöjd med resultatet att han propsar på att hans namn inte ens ska stå utskrivet i texthäftet – bilden ska liksom tala för sig själv.

– Jaha … vad ska Eddie göra den här gången då?

– Ja, Eddie och Eddie … jag tänkte att han liksom sätter sig i passagerarsätet den här gången. Du vet, det händer så mycket annat fräckt på omslaget så att han inte riktigt behövs.

– Vad säger du? Ingen Eddie? Nej du Harry, här får jag allt sätta ned foten. Merchandise är min business, och vi behöver ett extra tillskott nu. Det där internet, som du tyckte att vi kunde glömma för några år sedan, har liksom ställt till det med skivförsäljningen på sistone …

– *Suck* Ja, ja … om du nu måste ha med honom, så får han väl vara med då. Han får bli en lieman, eller något.

– Det blir skitfränt. Vi behöver tänka lite nytt nu. Vi måste ha kvar de gamla fansen, men det får inte bli någon dassig gammal Spinal Tap-rekvisita som inte funkar längre.

– Lustigt att du nämner Spinal Tap … kommer du ihåg den där ‘Stonehenge’? Det finns en slinga där som jag kanske influerats av, men det märker ingen. Jag smög in den som ett akustiskt break i titellåten, det blev skitbra. Ja, och till den låten hade jag tänkt att Bruce kunde smyga omkring i en slags ansiktsmask med fjäderplym. Och en mantel. Det blir skitfräckt, och det kommer att synas på live-DVD:n vi släpper i samband med nya skivan.

– Jaha, så det blir en live-DVD i alla fall?

– Ja, självklart! Är du galen? Hur skulle det se ut om vi inte följde upp varje släpp i fortsättningen med både live-CD och live-DVD? Att vi inte gjorde det under hela åttiotalet, och nittiotalet när jag tänker efter, övergår mitt förstånd.

– Ja, vi gjorde ju i och för sig det första halvan av nittiotalet, sen blev det ju lite grus i livemaskineriet som du kanske minns.

– Förstår inte vad du pratar om. Apropå det är det nog dags för en ny best of, eller live, vilket som. Släng in ett par låtar från ”X factor” och ”Virtual XI”, så Blaze blir nöjd.

– Men livelåtar med Blaze? Då får vi nog gräva djupt i mixarna …

– Du har rätt, vi skiter i det. Vi tar liveversioner av dem där Bruce håller i micken i stället.

– Men blir inte det lite elakt? Tänk när Blaze ser dem i affären, lagom till julhandeln, och köper dem för att visa barnen vad pappa varit med och sjungit på …

– Ja, men nu är det såhär, att det är Bruce Dickinson, och ingen annan, som är sångare i Iron Maiden. Så har det alltid varit, och det vet du.

– Ja, ja, det är ju sant. Se bara till att han får på sig den där masken då, så kanske ingen märker att det inte är Blaze som håller i micken på ”Sign of the cross”.

5 svar till “Pitch meeting, mellan Rod Smallwood och Steve Harris inför ”Dance of death”.”

  1. Ja, det där omslaget upphör aldrig att förvåna. Det är så ofattbart taffligt.

    • Har fortfarande inte hört en sekund av skivan, enkom för att jag fan inte kunde lyssna på något som ser ut sådär.

  2. Hvorfor skriver dere ikke mer om Ondskapt?

  3. Jag var fan tvungen att googla och se – det där är det riktiga omslaget! Helt otroligt dåligt komplett med icke ironisk varg och gycklare. Men frågan jag lämnas med är hur fan ska man kunna slå gräs med en sådan lie? Och varför ser den ut att ha den vassa eggen på fel sida?!

  4. Omslaget skulle kunna användas diagnostiskt. Är detta vad du ser, ja, då är det en psykos. (Speciellt om du ser gubben till höger.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: