Pitch meeting, mellan Rod Smallwood och Steve Harris inför ”X Factor”.

Heidenhammer presenterar en ny serie i form av pitch meetings. Milt influerade av Youtube-succén med samma namn.

– Tjena Steve! Så det är dags för en ny Iron Maiden-skiva?

– Javisst! Här har det kokats ihop nya, fräscha idéer som säkrar skivförsäljningen i många år framöver.

– Men nu när Bruce lämnat skutan, hur ska det gå till?

– Inga problem! Vi har hittat en genial efterträdare. Du minns Wolfsbane, va?

– Eh, nej …

– Jodå, de var förband till oss för några år sedan. Sångaren därifrån kommer att passa perfekt.

– Verkligen?

– Javisst! Och han kommer inte att bli en tafflig Dickinson-kopia, den saken är säker.

– Nej, det är såklart viktigt, att vi tar in någon som står på egna ben och har personlig röst, och …

Precis. Och då tänkte jag lite såhär jag, att vad kan då bli bättre än någon som inte bara inte låter som Bruce, utan som inte ens kan sjunga Bruces gamla låtar?

– Va?

– Det är ju briljant! På provsjungningarna satte han varenda Di’Anno-låt utan problem, men sade själv att det där med ”Run to the hills” och ”Aces High” var mycket knepigare.

– Jaha, ja okej. Så vi kommer förutom att bara köra nytt material på nya turnén helt att fokusera på de riktigt gamla låtarna från debuten och ”Killers”?

– Nej, nej, inte alls. Det blir bara material från Dickinson-eran, så att fansen stannar kvar, och så slänger vi kanske in någon ny kioskvältare från nya plattan. Typ ”2 A.M.”. inte en själ i salongen kommer att kunna låta bli att sjunga med i den.

– Jaha …

– Ja, och så lagom till precis efter skivsläppet så skramlar vi ihop en fet best of-skiva som samlar det absolut bästa från vår demo och framåt, så att vi verkligen ser till att etablera Maidens nya ansikte utåt. Den får ges ut i två versioner, så vi kan kamma hem lite extra deg.

– Ja, det är inga som helst problem. Det där med att kränga samlingsskivor i framtiden säger du … hmm, där kläckte du allt en idé. Men hur gör vi med nya skivan? Vi har ju halvt om halvt kickat Derek Riggs och han är visst sur, så vem ska teckna Eddie den här gången?

– En tecknad Eddie? Nej, vet du vad, det är nya tider nu, som tarvar nya grepp. Jag tänkte att vi kör på ett lite mer allvarsamt konvolut och lämnar den där fåniga estetiken bakom oss. Tro mig, det blir asballt.

– Det låter fantastiskt. Hur kommer det att låta då? Det är ju inte bara Dickinson och Riggs som hoppat av, även vår gamle producenträv Martin Birch har ju tackat för sig. Och inte ens han kunde ro ihop ”No prayer …” eller ”Fear of the dark” till höjdarproduktioner i din studio hemma på godset.

– Inga problem, den här gången gör vi allt hemma i min hemstudio på godset i Essex och ingen annan än jag lägger ett finger på rattarna på mixerbordet. Du hörde ju succéljudet jag fick till på ”A real dead one”. Det här kan inte gå fel, och som bevis på det har jag redan lagt ned över sju månader på skruvandet.

 – Ja, nej säger du det … förresten Steve, det där med att kränga ut gamla liveskivor i nypaketering … jag tror minsann du knäckt ännu en dunderidé som kan komma väl till pass i fortsättningen.

Ett svar till “Pitch meeting, mellan Rod Smallwood och Steve Harris inför ”X Factor”.”

  1. Känns lite som att de enda som lyssnar på Maiden just nu heter Pelle och Erik? Jag hade storslagna planer på att försöka mig på den senaste plattan, då jag tyckte att det lät lite skojigt med en låt som började en tisdag och inte var klar förrän långt in på onsdagen, men sedan gjorde de en Amiga-video till förstasingeln och min entusiasm sjönk som en sten.

    Vill minnas att det även var den dagen då jag glömt plånboken hemma när jag skulle handla yoghurt, så på alla sätt en svart dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: