Hatpastorn raljerar kring obehagliga strömningar

Obehagliga strömningar inom svartmetallen är tyvärr inget nytt. Matrix-viruset känner vi alla till vid det här laget. Vidare har vi såklart Nergals Me And That Man-projekt som bäst kan beskrivas som extremmetallens absoluta 40-årskris. Vissa verkar dyrka skiten, men jag kan inte ta en spenslig polack seriöst när de står och sparkar med bootsen i en stenöken, iförd cowboyhatt svingandes en överdimensionerad gitarr. Allt insvept i en illaluktande americanamantel. Det enda jag ser framför mig är videon till Mikael Rickfors låt ”Vingar”. Fast hundra gånger värre.

 

 

 

Just allt som har med outlaw country bör vi hålla under extrem uppsikt. Herr Taake har skymtats i Deathbarrel och vi minns väl alla hur jävla lyckat det blev när David Vincent gav sig på genren. Det finns säkert fler exempel, men är det en sak jag är jävligt säker på är att sätter vi inte ner foten illa kvickt kan detta snabbt spåra ur. Någonstans i Norge sitter i detta nu ett gäng gamla rävar med nyinköpta cowboyhattar och ostämda akustiska gitarrer i händerna och planerar stordåd. Lägg av, låt drömmarna dö. Vi vill inte ha ”Moonfog – A different perspective 2020” där Fenriz återtagit sitt gamla artistnamn Hank Amarillo och gnolar om bufflar och sprängfylla. Vi vill inte höra ”Dark cowboyian times” av och med Don Zorro Satyr i tighta chaps. Och är det något vi absolut inte vill är att Garm och company överhuvudtaget får nys om country. Tänk er skivan ”Wild wild vestlandet” liksom.

Kan vi inte bara enas om att låta amerikanarna själva pyssla med sin country?

Hur står det till i öststaterna då? Vi minns alla när black metal-bandet Semargl från Ukraina släppte skivan ”Satanic pop metal” 2012. En skiva som inte direkt kan kallas vattendelare, utan mer en total vätebomb av skam och vanära. De efterföljande albumen ”Love” och ”Killer dance” från 2014 gav mig böjveckseksem. Och då var Semargl inte ens speciellt bra när de spelade mer traditionell black metal.

 

 

 

När Peste Noire började rappa på franska var jag nog inte den enda som höjde på ögonbrynen och utbrast i ett plågat läte. Visst, Famine är väl en crazy kille som kidsen säger, men vem lyssnar på det här istället för på ”Ballade cuntre lo Anemi francor”?

 

 

Och det här med rappande frontmän för mig tillbaka till öststaterna igen. Jag satt i godan ro i soffan när min helt klart bättre hälft tipsade mig om ett vitryskt band vid namn Mora Prokaza. Mora Träsk har man ju hört talas om, men dessa vitryssar var för mig totalt obekanta. Jag slog på videon …

Plötsligt exploderade hela universum.

 

 

Ja, ni ser ju vad ni ser. Idisslande vitryssar som kraxrappar i badkar. Naturligtvis släppt på Season Of Mist. Bolaget som släpper allt.

Nu tänkte jag gå och skrika tills jag svimmar.

Hejdå.

/Hatpastorn

9 svar till “Hatpastorn raljerar kring obehagliga strömningar”

 1. Och folk gnäller för att jag gillar Angizia.

 2. Garm har ju, i myndig ålder, sagt (fritt fr minnet): ”let the trolls rule – especially the forest trolls, who are the most evil of them all”.

  Då gör nog lite outlaw country varken till eller från.

 3. SENASTE SVARTMETAL NYTT!!

  Behemoth har gjort en cover på the cure’s A Forest. En jättebra låt i orginal ifrån ett jättebra band. Betänk detta! Adam har kallat till bandmöte. Vi skall göra en cover? Vi skall göra A forest med the cure. Ett band jag verkligen tycker om….. sen låter vi klåparen Nicke ifrån Shining ,,,,, stönar sönder hela låten.”” Fan vad bra, ,, skriker dom andra bandmedlemmarna””. . O Som grädde på moset,,, Nicke kan inte sjunga. ”””Ett unisont WOW Skriker nämnda medlemmar igen””. Så alltså vi gör en cover på en jättebra låt,,,, och total slaktar den. UNDVIK DENNA ÖST-STAT DYNGA I STÖRSTA MÖJLIGA MÅN!

  • Det är väl ingen som någonsin orkat lyssna in sig på Behemoth…?

  • Wolfdulf Says:

   Angående Behemoth tycker jag att Perunwit och de andra oldschool black metal-nazisterna i Polen hade rätt inställning från början. Nu har/hade de ju oftast rätt inställning, i of sig, men om någon var tveksam i det här fallet borde en A Forest-cover med Kvarforth på micken räcka för att tysta tvivlare.

 4. Behemoth är ju ett av alla band som när det börjar gå lite för bra (mycket media, spela på festivaler, större skivbolag etc) alltid ska börja balla ur och bli cowboys.
  Säga hur mycket man älskar massa gamla 60 70 tals bajs.
  Lex Watain

 5. Necromantia4everLoveParty Says:

  https://www.discogs.com/Wicked-Toad-Demo-2016-Four-Shots-To-Ease-The-Pain/release/9506189
  – DMD (ex Absurd, numera Wolfsmond) var ute redan 2016 och svängde bootsen at the honkey-tonk. Tyvärr (?) svårhittad både på internätet och på fysisk kopia.

 6. Necromantia4everLoveParty Says:

  Semargl hade undgått mig fullständigt, och jag tänker ringa polisen omedelbart.

 7. Pixelworship Says:

  Nassar som rappar. Nu har jag sett allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: