Bure Bödels nyårskarameller

Lifvsleda – ”Manifest MMXIX”

Det enda släppet i listan som jag faktiskt plöjt igenom gång på gång. Det är så här black metal ska låta, alla andra kan gå och lägga sig. Jag förstår mig verkligen inte på en stor del av dagens band som hyllas och ser jag ytterligare ett band från fjollträsk vars namn börjar på ”Av-” så kommer jag gå bärsärk alternativt flippa ur och börja lukta på blommor likt Frost i ”Roadkill Extravaganza”. Jag har ett av-ord ord till alla ni av-band, AVGÅ!

Tillbaka till Lifvsleda. Bandet gör alla rätt som när på att det är på tok för kort speltid, men jag hoppas att vi får se mer material från bandet i framtiden. Jag önskar även att fler band författade sina texter på svenska och då menar jag svenska band, inte några vitryska dårar eller band från baltländerna.

Born for Burning – ”The ritual”

Micke gillar Bathory, alla som är något gillar Bathory. Gillar ni inte detta så gillar ni inte black metal!

Dreadful Fate – ”Bringer of damnation”

I ärlighetens namn är väl thrash inget jag lyssnar på så där jättemycket nu för tiden, även om jag kan uppleva en viss nostalgi när man råkar höra Sodom, Destruction eller liknande. Med detta i åtanke så blir jag glad över att höra Dreadful Fate. Det var snack ett tag om att bandet lagt ner, men det verkar dock bara som det ligger på is. Fler band borde ta sig i kragen och lägga ner!

Havohej – “Table of uncreation” & Profanatica – “Rotting Incarnation of God”

Jag vet inte om mitt hat mot USBM har visat sitt rätta ansikte här på bloggen ännu, om inte annat så vill jag göra det väldigt klart nu. Dock finns det kanske en handfull undantag och Paul Ledney är nog den som främst bevisar detta! Jag har inte lyssnat på något annat från Havohej än debuten så jag har ingen aning hur det låtit fram tills nu. Nu låter det som Abruptum lät 1991 fast med lite mer oljud, hur kan man inte älska det?

Profanatica är också ett band där jag bara lyssnat på de tidigare grejerna, men jag tvingade mig själv att lyssna på detta album och det är verkligen inte att tilltag jag ångrar. Bra mix på kaggarna!

Mephorash – ”Shem ha Mephorash”

Föregångaren var fin, speciellt första spåret, detta album känns mer jämt, men kanske saknar den där hiten som lyfter albumet till det gudomliga. Bra utveckling, bra koncept, bra live, rediga människor!

Батюшка – “Панихида” & Mgła – “Age of excuse”

Polacker hit och polacker dit. Ingen har missat dramat kring Batushka och eftersom jag alltid väljer sida i sådana här dispyter har jag inte ens tagit mig för att lyssna på Barts försöks till att föra namnet vidare. ”Панихида” är dock en redig platta och en värdig uppföljare till debuten, det vore olyckligt om grundaren förlorade kampen om bandnamnet.

Mgła har släppt sitt bästa album med denna fjärde giv. Jag förstod aldrig riktigt hypen fram tills nu. Jag gillar de tidigare grejerna, men tycker nog inte att de är så bra som folk vill få det till. Nu har alla bitar fallit på plats dock.

Bubblare:

Galme och Tyskerøs, två industriella akter från Sundsvall som släppt sina debutkassetter 2019, kolla in!

/Bure Bödel

Ett svar till “Bure Bödels nyårskarameller”

  1. Bombenhagel Says:

    Redig lista! Ett fel har smugit sig in dock, ett t är missat i namnet Tyskertøs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: