Förintelseförsamlingens Ancient-månad. I rollerna.

Det är dags. Det är äntligen dags att dundra igång på allvar. Självaste Aphazel verkar ha kastat en förbannelse på mig som medfört en plötslig Danmarksresa(!) och en onaturligt hög arbetsbörda. Därav denna försening. Däremot ska ni ha en sak jävligt klar för er och det är att Ancientmånaden är inte slut förrän jag säger att den är slut.

Jag har vid 35 års ålder insett att alla inte har samma brinnande passion för Ancient och att då rabbla namn till höger och vänster gör det inte lättare för dessa stackare. Därför tänkte jag nu i lugn och ro kortfattat beskriva de viktigaste karaktärerna som varit insyltade i denna skräckhistoria. Allt för att göra det enklare för er Ancient-noviser att absorbera den störtflod av information som är Ancient-månaden. Ta fram papper och penna och anteckna nu. Kom igen. Pedagogikens ABC och hela den skiten.

Aphazel/Zel. Grundaren, multiinstrumentalisten och bäraren av peruken och den mytomspunna nithjälmen. Blev kristen 2010, men förlorade förmodligen både vett och sans redan på det tidiga 90-talet. En legend. På sitt sätt.

aphazel1

Abyssus/Grimm. Bandets första trummis, sångare och textförfattare. Mjölksyrans härold. En legend. På sitt sätt.

grimm

Lord Kaiaphas. Bandets andra trummis, textförfattare och vokalist. Kallade sig Lord Vlad Luciferian när han var med och grundade Grand Belials Key. Bärare av löständer och lusläsare av rollspelshäften. Numera DJ i Tel-Aviv.

lordkaiaphas

Kjetil. Även han, paradoxalt nog, bandets andra trummis. Slutade i bandet då han ”skulle göra lumpen”. Jag misstänker att Kjetil inte ens fanns i verkligheten utan var en trummaskin med Dan Swanö bakom knapparna.

kjetil

Kimberly Goss. Syntspelande och gnolande fruntimmer från Chicago. Lämnade Ancient för Dimmu Borgir. Quisling. Gifte sig senare med Alexi Laiho från mesarna i Children Of Bodom. Drev även det usla jävla bandet Sinergy.

kimberlygoss

Jesus Christ!. Multiinstrumentalist. Monumental tönt. Bärare av det genom tiderna sämsta artistnamnet. Spelade senare i hopplösa Horroble.

jesuschrist

Erichte. En av de onödigaste medlemmarna något band haft. Pratade på några spår men gled primärt omkring i klädkreationer som hade ratats på valfri tysk goth-festival. Fatta allvaret.

erichte

Deadly Kristin. Även det en medlem som inte gjorde speciellt mycket. Bodde i Sundsvall en sväng och flyttade senare till den betydligt sämre staden Umeå. Blev senare muslim.

deadlykristin

Krigse. Bandets tredje eller fjärde trummis beroende på hur man räknar. Såg ut som Twilight-Edward innan Twilight-Edward ens var påhittad. En ljusskygg filur som det är svårt att hitta information om. Finns han ens i verkligheten? Ingen vet.

krigse

Dhilorz. Multiinstrumentalist. Italienare. Ja, ni hör ju själva. Har haft ett obehagligt stort inflytande på bandet. Helt oblyg inför att bära överdimensionerade fjantblusar i krossad sammet.

dhilorz

Grom. Trummis. Italienare. Fåntratt. Lirade även i Doomsword. Alla sket fullständigt i Doomsword. Ligger på topplistan när det kommer till kass corpse paint.

grom

Aleister. Italienare. Den enda sessionmusikern i Ancient som jag orkar nämna vid namn. Son till en av Italiens kändaste komiker. Spelade i skitbandet Faust och hade mage att göra reklam för den dyngan i en Ancientrelaterad intervju när bandet var i Sydamerika på turné. Tyckte han var tokrolig när han på ett bandfoto, ej med Ancient, satt på en barncykel.

aleister

Morfeus. En gång legend i Limbonic Art. Sedan började han spela gitarr i Ancient. Och i Mayhem. Numera går han mest omkring i en korkad frisyr. Trist.

morfeus

Nicholas Barker. Trumgud som fallit från tronen. Eller trumpallen om man så vill. En gång batterist i Cradle Of Filth. Sedan Dimmu Borgir. Numera Ancient. Stor som ett hus. Flerfaldig mästare i OS-grenen Onkel Fester-cosplay.

nick

Ancient-purister kanske redan nu börjar mumla om Vassago Rex, Scorpios, Ghiulz, Profana, Qyasyar Archant, Thidra, Bless och Gianca. Håll käften säger jag. Ska vi börja dra in sessionmusiker och annat löst folk i den här soppan blir vi aldrig klara.

Så. Plugga in dessa namn nu så kör vi vidare imorgon när vi ska lära oss allt om bandets första demo. Sedan jobbar vi framåt.

På återseende.

/Hatpastorn

2 svar till “Förintelseförsamlingens Ancient-månad. I rollerna.”

  1. Vad i helvete!

    Har Morfeus harvat i Ancient!? En vital del av min barndom/ungdomstid. Nersolkad.

  2. johnny stenkross Says:

    Skam att Deadly Kristin är en riksförrädare som konverterat till världens mest fredliga religion,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: