Nedräkningen kan börja.

ancientDet är sällan man känner sig som ett barn på julafton, men idag är en sådan dag. Det är nämligen så att ständigt aktuella Ancient äntligen satt ett releasedatum för sin kommande platta, ”Back to the land of the dead”. Den 16:e september beräknas den dimpa ner på skivdiskarna. Detta måste ju uppmärksammas på något vis.

Ni som hängt med ett tag vet mycket väl vilken udda fågel Ancient är och hur mycket glädje de skänkt oss genom åren. Framförallt är det ingen hemlighet att jag har en osund relation till bandet ifråga. Det är tolv år sedan deras förra platta släpptes, den skapligt fisljumma ”Night visit”. Bara tanken på en ny skiva smällpackad med Aphazels patenterade oriff får mig att svettas. Naturligtvis saknas det inte orosmoln på himlen. Enligt uppgift ska den ”nya” medlemmen Dhilorz ha skrivit över hälften av låtarna. Jag bävar.

Då det är ett tag kvar så finns det gott om tid att förbereda inför denna händelse. Jag känner lukten av Ancient-vecka/månad lång väg. Sedan vore det festligt med någon sorts form av dunderevenemang på releasedagen. Jag tänker en livestream av skivan med mig och mina hantlangare som kommentatorer. Hur man enklast löser det rent tekniskt är något man får klura på. I nödfall får man väl skaffa en Twitchkanal och spela Rygar samtidigt som nya Ancient dånar över internets pestlandskap.

Hur kan man då vara så upprymd över en skiva med ett band som inte varit speciellt bra på över två decennier?

Kom igen.

Det är Ancient.

Våra grabbar.

/Hatpastorn

5 svar till “Nedräkningen kan börja.”

  1. Hand of Doom Says:

    Har Ancient snott riff från Rygar? Starkt!

    • Inte vad jag vet. Bara ett exempel på spel. 🙂 Rygar, då pratar jag primärt om arkadversionen, inte NES-versionen, har ett starkt fäste i dessa bloggares hjärtan. Det och PANG!.

  2. Nya keyboardisten has arrived!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: