Förintelseförsamlingens Poddspecial. Del 3. Skivrazzia hos Panzram: Hell on Earth.

Det är sommar och vi i Förintelseförsamlingen ska göra vårt bästa för att ni ska slippa lämna hemmet och utsättas för Helios vidriga ljus. Första steget i denna ”stanna inomhus”-kampanj är en specialserie på fyra delar vid namn ”Skivrazzia hos Panzram”. Detta var en händelse som inträffade på våren förra året. Ett intermezzo jag och Heidenhammer väntat på i över ett decennium. Dr Panzram bestämde sig nämligen för att sälja ut stora delar av sin skivsamling och likt asgamar satt jag och hammaren kring det dignande bordet, redo att med näbbar och klor slåss om relikerna som kunde täppa till hålen i våra respektive skivsamlingar.

Det blir en del käbbel, en del fula tricks, men framför allt blir det musiksnack på hög nivå då vi kommenterar varje skiva. Och mer därtill.

Då detta egentligen inte var menat att släppas som en podcast, kom ihåg att detta spelades in för över ett år sedan, så hade vi en mer än vanligt nihilistisk inställning till ljud. Panzram lade en mikrofon på en kudde på bordet och sedan körde vi bara. Alla som vuxengnäller över ljudet bör således lyssna igenom Sort Vokters ”Folkloric necro metal” och sedan inse att det är inte så illa trots allt. En annan rekommendation är att titta på videoklippet. Dr Panzram har gjort ett barockt hästjobb med att lägga in bilder på varje skiva, filmklipp och otaliga svartmetallrelaterade ”easter eggs”. Håll således öron och ögon öppna.

 

/Förintelseförsamlingen

11 svar till “Förintelseförsamlingens Poddspecial. Del 3. Skivrazzia hos Panzram: Hell on Earth.”

 1. Dolkur Blode Says:

  Efter att band som absurd och graveland figurerat på bloggen har rykten börjat gå om att ni är nsbm. Hur ställer sig församlingen till detta?

  • Mycket dumt har man hört, men detta måste gå till historien. Nej. Vi är inte NSBM, vad nu det ens innebär.

  • Ingen har anklagat oss för att vara kommunister, trots att vi både äger skivor med och lyssnar på exempelvis Mob 47, Napalm Death och Knutna Nävar. Märkligt.

   • Kristoffer Says:

    Det är tyvärr så det är – med den stora ökningen i sympati för högerpopulistiska partier så ökar även pressen på att vara politiskt korrekt. Jag är uppvuxen i en extraordinärt vänstervriden familj, och jag hymlar verkligen inte med att en hel del utav dessa ideal har följt mig genom livet, men jag kan bli så förbannat jävla less på PK-hetsen som råder. Folk som skriker ”rasist” bara för att någon sympatiserar med SD, som funderar på om bloggare/poddare (vad man nu vill kalla er) är nynazister för att de lyssnar på vissa band… Det är rent ut sagt löjligt.
    Vanligtvis så skiter jag i att kommentera liknande saker, men det här fick väl helt enkelt bara bägaren att rinna över. Jag bränner inte kyrkor för att jag äger en Domgård-platta, knackar bögar för att jag äger Dissection-album, eller spöar högerfolk bara för att jag äger en hel jävla drös med kängpunk-skivor. Så jävla trött på människor.

   • Kunde inte sagt det bättre själv.

   • Dolkur Blode Says:

    Underbart att höra att ni inte är “nsbm”. Jag ber om ursäkt för att ha misstrott er. Helt crazy egentligen att jag och andra pk-människor tyckte att det var skumt att band som i våra trångsynta kretsar undviks som pest då de är ökända för sina tydliga nazimotiv, förekommer på en sådan stor blogg, helt utan kritik, som vore det det mest självklara.
    Sorry, sjukt pinsamt. Verkligen. Tänk att vi aldrig lär oss. Självklart måste man kunna ha sånt i sin skivsamling om man kallar sig ”hatpastor”.

    Det vore mycket spännande med ett inlägg där ni analyserar stereotypiska nsbm-band som absurd, burzum, nokturnal mortum, hate forest, graveland osv, deras texter, bandfoton och omslag och allmännt suspekta nationalsocialistiska agendor.
    Kanske ställa nappe d och mob 47s humanistiska kulturella betydelse mot tex nokturnal mortums “dito” på andra sidan spektrat.
    Kanske kan även doktor pansar (eller vad han heter), fördjupa sin fascination för naziestetiken på absurd-cdn,
    Grymt spännande!
    Kram hörrni.

   • Nokturnal Mortum fick sina fiskar varma för några år sedan. Graveland har fått sig en bandfotokatastrof. Har klurat länge på en östspecial i stil med den jag gjorde angående DSBM, men det har som inte blivit av än. Ämnet är lite för stort och märkligt för att beta av det in en artikel.

   • Gällande estetiken på skivan menade vi själva CD-skivan som är hälften genomskinlig. Otroligt snyggt gjort och märkligt nog är det inte fler band som gjort likadant när de tryckt sina plattor.

 2. Troligare är att församlingen — den digra uppsjön av lägenhetsinspelningarna att döma — alltid varit HSBM.

 3. Heidenhammer Says:

  Vet knappt heller hur jag ska svara, blev faktiskt rätt mållös över detta. Genom bloggens historia har vi förlöjligat nationella stereotyper och pubertala flörtar med extremhögern samtidigt som vi fördjupat oss i svartmetall från världens alla hörn, från Zimbabwe till Kirgizistan.

  Att kommentera juvenila politiska uppfattningar hos band som Absurd eller Graveland känns ungefär lika relevant som att kommentera Euronymous proalbanska kommunism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: