Förintelseförsamlingens Poddspecial. Del 1. Skivrazzia hos Panzram.

Det är sommar och vi i Förintelseförsamlingen ska göra vårt bästa för att ni ska slippa lämna hemmet och utsättas för Helios vidriga ljus. Första steget i denna ”stanna inomhus”-kampanj är en specialserie på fyra delar vid namn ”Skivrazzia hos Panzram”. Detta var en händelse som inträffade på våren förra året. Ett intermezzo jag och Heidenhammer väntat på i över ett decennium. Dr Panzram bestämde sig nämligen för att sälja ut stora delar av sin skivsamling och likt asgamar satt jag och hammaren kring det dignande bordet, redo att med näbbar och klor slåss om relikerna som kunde täppa till hålen i våra respektive skivsamlingar.

Det blir en del käbbel, en del fula tricks, men framför allt blir det musiksnack på hög nivå då vi kommenterar varje skiva. Och mer därtill.

Då detta egentligen inte var menat att släppas som en podcast, kom ihåg att detta spelades in för över ett år sedan, så hade vi en mer än vanligt nihilistisk inställning till ljud. Panzram lade en mikrofon på en kudde på bordet och sedan körde vi bara. Alla som vuxengnäller över ljudet bör således lyssna igenom Sort Vokters ”Folkloric necro metal” och sedan inse att det är inte så illa trots allt. En annan rekommendation är att titta på videoklippet. Dr Panzram har gjort ett barockt hästjobb med att lägga in bilder på varje skiva, filmklipp och otaliga svartmetallrelaterade ”easter eggs”. Håll således öron och ögon öppna.

Dyrka Döden.

/Förintelseförsamlingen

8 svar till “Förintelseförsamlingens Poddspecial. Del 1. Skivrazzia hos Panzram.”

 1. Kristoffer Says:

  Som Malmöit måste jag tyvärr erkänna att vi verkligen inte har ett bra black metal-klimat här nere i mitt kära Skåneland. Det enda bandet jag kan komma på är Vandöd. De släppte en jävligt bra platta för nästan tio år sen, och efter det har det varit tyst om dem. Plattan kräver lite av lyssnaren, och jag tror att det är viktigt att lyssna på hela skivan då bara en eller två låtar inte riktigt räcker för att man ska fatta grejen. Men för den som har tid och ork kan jag rekommendera Vandöd – As. http://possessionproductions.bandcamp.com/album/as

 2. Den malmöitiske marodören Says:

  Här i Malmö så finns det ett band som jag tyckte var lite half-hyfsat som heter Oberion. Efter jag såg dem live så började jag lyssna lite mer på dem och jag börjar gilla det mer och mer. Någon support får man väl ha för sin hemstad. De öppnade för Shining på Moriskan förra året och för IXXI förra veckan. Annars är det väldigt tamt med både döds & svart-metall band här. Verkar dock vara ett hyfsat stort överflöde på metalcore och dylikt skit.

  http://www.metal-archives.com/bands/Oberion/3540382050

  Finns också några ynge som heter Jordablod. Några jag känner gillar dem rätt mycket men jag har inte gett dem en chans riktigt. Bara en EP ute.

  http://www.metal-archives.com/bands/Jordablod/3540401388

  Sen så står det på Silencers sida på Metal-Archives att de har lokaliserat bandet i Malmö någon gång under deras karriär så jag drar en fuling och säger att de är malmöiter.

 3. Vafan från samma generation och visste inte att folk inte gillade blood ritual.. den är kung !

 4. Bra BM från Skåne? Tja, bra är ju relativt, men t.ex Mortum, Misteltein, Non Serviam och Hellspell var åtminstone inte helt värdelösa.

 5. Songs from the Twilight Kingdom? Tales from the Twilight World heter den ju, och det är en görbra platta! Kanske lite fel blogg att propagera för Blind Guardian på…

 6. Mörkermagiskt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: