Från A till Ö med Heidenhammer. J som i Jennie Tebler.

jennieteblerJag antar att det var fler än jag som fick upp ögonen för Jennie Tebler då hon gjorde ett bejublat inhopp på LAKE OF TEARS förmodligen bästa album, ”A Crimson Cosmos” då hon sjöng på låten ”Lady Rosenred”. Både skivan och låten tillhör mina absoluta favoriter och om världen vore en mer rättvis plats hade nämnda grupp numera åtnjutit stjärnstatus istället för att föra en mer eller mindre borttynad tillvaro i skymundan.

Jennie Tebler debuterade under eget namn med singeln ”Silverwing”, där hon ackompanjeras av självaste Quorthon, som dessutom skrev låten. Kanske inte så långsökt, då det också var hennes bror. Nej, det kan väl inte gått så många förbi vid det här laget. Som extralåt medföljer också passande nog en akustisk version av ”Song to hall up high”.

Problemet är väl bara att det här alls inte låter så bra som man hade kunnat hoppas. Maken till konstig produktion har jag knappt hört – burkig, platt och bedrövlig. Mer än något annat låter det som en hyfsad demo, som knappast kunnat vara menad att släppas officiellt annat än som bonusmaterial på någon japansk utgåva av ett framtida soloalbum.

Tyvärr är heller inte låtarna mycket att hänga i julgranen. B-sidan, eller vad man skall kalla den, går vinnande ur duellen men det är mer fråga om en ren pyrrhusseger än flawless victory. Titellåten kan kanske bäst beskrivas som någon slags alternativrock som håller på alldeles för länge för sitt eget bästa. Teblers röst låter dessutom förvånansvärt osäker på sina ställen, vilket jag inte hade trott efter det hon gjort tillsammans med plutonen från Borås.

Fullängdaren då, som hon släppte under namnet OUT OF OBLIVION? Tja, den är väl marginellt bättre, men mest av allt påminner den om valfritt demodoomband från mitten av nittiotalet. Ta bara Sundsvalls LEFT HAND SOLUTION som exempel. Och de blev dessutom vid ett tillfälle utnämnda till Sveriges tråkigaste band.

/Heidenhammer

Ett svar till “Från A till Ö med Heidenhammer. J som i Jennie Tebler.”

  1. Kan tycka att det är på plats med något slags triggervarning här ändå. Efter 23 genomlevda sekunder upplever jag ändå djupa paralleller till min enda, enda och sista, förlossning. Jag säger nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: