Från A till Ö med Heidenhammer. G som i GREAT KAT.

katIbland bara ramlar man på de där skivorna som inte liknar något annat. The Great Kat är namnet på en gitarrist som enligt klistermärket på omslaget räknas som en av de tio snabbaste i världen. Då jag normalt finner mig helt kallsinnig inför gitarronani är inte det något som imponerar nämnvärt. Omslaget däremot, där snackar vi! En ylande Great Kat som ser ut exakt som jag tänkt mig henne efter att ha läst artiklar om den mytomspunna instrumentalgudinnan i full färd med att … ja, skrika antar jag.

Musiken sedan. Jag antar att detta får sägas vara så extremt det bara kan bli, sett till sådan där musikermusik. Som om Yngwie Malmsteen med tillhörande kompband injicerat en fatal överdos av spetsat amfetamin för att lira covers på klassiska musikstycken, samtidigt som Dani Filth får för sig att våldgästa partyt och kvida ur sig läten vilka lyckas passera frekvensgränsen för normal mänsklig hörsel. Tänk er sedan att hela härligheten remixats av Charmand Grimloch som i ren avundsjuka valt att medvetet sabotera skivan genom att spela slutmastringen på fyra gånger normal hastighet. Och att den sedan med förtjusning godkänts av upphovskvinnan.

Åh, detta är fantastiskt. Varför har jag inte upptäckt det här tidigare?


Hatpastorn här. Då Youtube och Great Kat inte verkar vara goda vänner hittar jag inget från ”Wagner´s war”. Jag hittade dock den här videon som får släcka den värsta törsten.

/Heidenhammer

Ett svar till “Från A till Ö med Heidenhammer. G som i GREAT KAT.”

  1. Ååååååh det finns mycket godis med den stora kattan på Spotify! Här ska lyssnas… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: