Bandfotokatastrofer. Del 24. NEONFLY.

Man sitter på jobbet, loggar slentrianmässigt in på Facebook, ser att inkorgen lyser ilsket röd. Öppnar meddelandet …

Plötsligt exploderar hela universum.

Power metal är en mycket tvivelaktig genre, det behöver vi inte gå in närmare på. Det vi däremot ska göra är att förkovra oss i brittiska NEONFLY. Det musikaliska skiter vi i, de är helt bedrövliga, det är detta bandfoto som måste dissekeras och det nu.

neonfly

Längst till vänster har vi en vit man med så kallade ”dreadlocks”. Jag har inte tänkt speciellt mycket på detta hårmode förutom att jag i regel tycker det ser ut som skit, men tydligen finns det en hel folkrörelse som är emot fenomenet vita män i dreadlocks. Det tycker jag är sunt. Sök på ”white guys with dreadlocks” på Google och ni hittar allt från topplistor till svavelosande öppna brev. Mycket underhållande. Denna bleka britt kombinerar sina flottlockar med den klassiska hårdrocksdimman: de där slitna små hårstråna som ser ut som en blandning av en gloria och dödlig gas i motljus. Linnet är slitet, armbandsuret chockerande ynkligt. Watch out. Vi har en värsting på språng. Ordet ”värsting” får mig förresten alltid att tänka på filmen Stockholmsnatt. När Paulo Roberto beskriver en dam som ”ett stycke värsting” uppstår en komik som bara kan toppas av gladidioten som säger ”Dé é luuuuuunch”.

Bakom Bob Marley med leukodermi har vi två meter dumheter i form av Ross från TV-serien Vänner i en rasande legofrisyr. Anledningen till hans kärva uppsyn beror troligen på att han satt en PlayStation 2-dosa i halsen. Om jag inte misstar mig skymtar jag även ett mäktigt vargtandssmycke. När blicken söker sig nedåt upptäcker vi att han har så tighta byxor att fingrarna helt enkelt försvunnit in i ett svart hål av vanära. Något som aldrig upphör att vara roligt är när Ross klär ut sig till ett bältdjur då tomtedräkterna är slut. Avsnittet då han hittar sin gamla synt är rätt kul det med även om just den episoden primärt får mig att tänka på GRIM från Västervik. Det absolut roligaste avsnittet av Vänner är dock när Ross börjar spela i bandet NEONFLY. Jösses vilka äventyr de lirarna är med om alltså.

manrapeSnubben med fjäderboa, dataanimerad hy och tuschpenneskägg påminner även han om någon. Kan det vara en femhundrakronorsversion av gaphalsen från RED HOT CHILI PEPPERS måhända? Jag tror det. Blicken säger ”död fisk” men tassarna som smeker nassarna säger ”ta mig”. Det var längesedan vi pratade om karaktären Mr Manrape här på Hatpastorns Likpredikan. Jag antar att det är han som står bakom kameran och svettas testosteron. Redo att kliva in och göra stjärtsylta av de här killarna.

Oh lala, vilket dekolletage! När man stirrat sig mätt på urringningen är det lätt att blicken rör sig västerut och vad finner vi där? Jo, en rostatuering. Naturligtvis. Om power metal vore en kroppsdel skulle det vara den här snubbens torso. Jag vet att det är ohyfsat att blänga på någons pattar och bara vi höjer blicken och spanar in ansiktet så …

Nu är jag noll procent ironisk. Är det bara jag som tycker det ser ut som en tjej som tejpat fast skägg i ansiktet? Vilken konstig stämning det blev.

Sist ut har vi valfri HECATE ENTHRONED-medlem utan corpse paint som med sin vördnadsbjudande snedbena försöker blidka Mr Manrape med en handfull sviskonpastiller. Det går rådåligt.

NEONFLY. Det är power metal det.

På återseende.

/Hatpastorn

11 svar till “Bandfotokatastrofer. Del 24. NEONFLY.”

 1. Hahaha – ”en tjej som tejpat fast skägg i ansiktet” var fan exakt vad jag tänkte. Det är som en dålig romantisk komedi, om tjejen som inte får vara med i bandet och klär ut sig till kille för sin audition. Självklart uppstår romantik mellan henne och herr dreadlocks, samtidigt som Lego-Ross aldrig riktigt gillade skäggtjejen och alltid tyckte något var suspekt. Manuset skriver sig själv.

 2. Jag får faktiskt be om en analys på följande:
  http://www.metal-archives.com/band/view/id/117572
  http://www.metal-archives.com/band/view/id/20147

  Bandfotona lämnar mig… mållös. Och med en känsla av att jag verkligen måste duscha.

 3. Hej Hatpastorn. Jag hittar tyvärr ingen annanstans att vända sig med frågor till Er än dessa kommentarsfält, men då Ni är enda aukoritet på området vill jag Eder ödmjukast fråga om Ni möjligtvis känner till ”Nuite noir”. Med alla upptänkliga reservationer för egentlig stavning. Jag kom i kontakt med detta band som hastigast för kanske 5 år sedan, via nåt black metal-mongo, som jag tyvärr inte kan rådgöra med vidare.
  Men jag kan fan inte släppa dem, de har något som slibbat sig fast i förmaket… Allt jag har är: De ska tydligen heta som angivet ovan. ”Night is everything”-låten kan man periodvis hitta på youtube. Annars är jag ganska clueless eftersom jag är bedrövligt oinsatt i den här ”franska black metallen” (?)

  Jag ställer nu Allt mitt hopp till Er,
  Vad är detta (så att säga, vad ”tillhör” de?), vart hittar man, och Vad hände här?

  Mina hoppfulla hälsningar,
  Den ofrivillige frankofilen

 4. Erik (Void) Says:

  Hecate Enthroned medlem?!

 5. David Andersson Says:

  Det är ju så lätt att föreställa sig vilka instrument killarna spelar, speciellt på det här bandfotot… jag kan bara inte ha fel, det måste vara:

  Trummis, bassist, gitarrist, gitarrist (alternativt keyboardist eller flöjtspelare kanske), sångare.

 6. Världens bästa blogg.
  Apropå något helt annat-
  Nu väntar jag på hatpastorns & companys årsbästa lista.
  Jag hoppas innerligt att den kommer.

 7. Var är årsbästalistorna?
  Lägg för djävulens skull inte ner bloggen nu bara.
  Antar att Pastorn gjort sin Nordvis-läxa och upptäckt fantastiska Bhleg!?

  • Bhleg var ingen hit, tyckte jag. Gillar mycket utav Nordvis katalog, men just Bhleg kändes lite meh. Greppade liksom inte riktigt vad som skulle vara så bra.

 8. Skelettfursten Says:

  Precis, vart sjuttsingen är årsbästalistorna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: