Från A till Ö med Hatpastorn. V som i VOKODLOK.

En gång för längesedan gick jag in på Metal Store här i Sundsvall …

vokodlok_unchain_the_wolfPlötsligt vaknade jag upp hemma med rumänska VOKODLOKs debutdemo i handen. Jag tittade på omslaget. Ett suddigt djur syntes i fjärran. Titeln löd ”Unchain the wolf”, en titel som var trött redan år 2000. Jag tittade igen och kom fram till att det suddiga djuret knappast var en varg. Om det var det så måste det varit den sämsta vargen någonsin. En rumänsk B-varg. Titlarna på baksidan av demon var minst lika letargiska. Jag orkar faktiskt inte ens skriva ner dem. Texterna var i alla fall lite underhållande och betydligt bättre än väntat.

Det var inte utan en viss skepsis som skivan placerades i stereon. Rumänsk svartmetall kan vara bra, men man kan lika gärna gå i en riktig dödsfälla. Sedan är det något med rumänska trummisar som gör mig fullkomligt vansinnig. De kan inte sluta spela över sin förmåga om så skägget hängde på det.

När första låten snurrade frös jag till is. Det var helt överdjävulskt uruselt. Sedan såg jag att det var ett intro och kunde andas ut. Hade hela plattan låtit sådär hade det varit en klassiker av helt fel anledning. Då andra låten började blev det andra bullar. Snärtigt nonchalant svartmetall med frasig produktion och underbar vampyrbrytning på engelskan. Visst, under resans gång gjorde man en och annan Van Helsing, men man vaknade alltid till av något hejigt riff.

VOKODLOK har något visst. Bra på riktigt är det ju inte, men likväl kan jag inte tycka illa om ”Unchain the wolf”. Sedan kan man ju omöjligen hacka på ett band som heter VOKODLOK. Ett ord som ligger ruskigt bra i munnen.

Detta rekommenderas till alla som hyser en osund fäbless för hyfsad black metal från öst.

Att hitta klipp på nätet var ju lite av en kamp och jag orkar inte rippa demon och lägga upp den på Youtube. Nu när semestern är slut får det väl ändå vara någon måtta. Jag hittade dock låten ”Ars occulta” som är representativ för demon. Dessvärre har lallaren som lagt upp det klippet fokuserat mer på att klippa in matiga scener från Game Of Thrones än att exempelvis ta med hela låten. Slutet är med andra ord mer abrupt än vad IMMORTAL någonsin lyckades uppbåda på magiska ”Pure holocaust”. Fatta allvaret.

Vad trött jag blir. Pajasen har lagt in någon spärr som gör att videon bara kan avnjutas på Youtube. Ja, har ni tålamodet så spela den där då.

Däremot hittade jag något som verkligen fick mig att höja på skogsbrynen. VOKODLOK live. Det är kanske inte så rafflande, men spana in vilka som spelat in och sänt showen.

VOKODLOK på MTV.

Ibland blir man rätt paff.

På återseende.

/Hatpastorn

3 svar till “Från A till Ö med Hatpastorn. V som i VOKODLOK.”

  1. ”Rumänsk B-varg” jag dog där! Tydligen finns det en vargstam i de rumänska skogarna som ger lite varg för pengarna.

  2. vaccad lök. Ligger inte gott i munnen, fuck onions for life.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: