Förintelseförsamlingens söndagsföreställning.

NasjonalsatanistenDet finns folk som har för mycket fritid och så finns det folk som bestämmer sig för att göra en ljudbok av Erlend Erichsens dubiösa debutroman ”Nasjonalsatanisten”. Det var Heidenhammer som introducerade mig för denna bok för några år sedan. Jag lånade den, läste ut möget under en bussresa mellan Sundsvall och Örnsköldsvik och ägnade resten av resan med att skicka SMS till den gode Heidenhammer där jag beskrev att jag var mållös och att jag aldrig någonsin tidigare läst något liknande. Boken var fruktansvärd, full av kontinuitetsproblem och utan något vidare språkbruk. Karaktärerna … ja, för att göra en lång historia kort handlar eländet om ett par norska ungdomar som avgudar GORGOROTH och som senare startar ett band och börjar med genrerelaterade hyss såsom misshandel och kyrkbränning. Märk väl att boken är skriven av snubben som spelade trummor i MOLESTED och på GORGOROTHs ”Incipit Satan”. Man kan sammanfatta ”Nasjonalsatanisten” som en ganska dum och plump historia, däremot är den galet lättläst och sprängfylld av ofrivillig humor. Att den är skriven på norska är inga problem, språket är så enkelt att även en novis kan läsa den utan att behöva sitta och slita med en norsk/svensk parlör.

Sedan denna Likpredikans gryning har vi diskuterat vad vi ska göra med den här boken. En recension vore för lätt. Att läsa in den som ljudbok däremot, det är hyfsat omständligt. Sagt och gjort, efter några kraftiga groggar begav sig jag och Heidenhammer in i Church of the eternal winter, min privata hemmastudio. Ja, eller in och in. Då det bara finns plats för en person i detta klaustrofobiska utrymme fick Heidenhammer sitta på en pinnstol ute i hallen.

Då mikrofonen vi använde var min femton år gamla SM57:a ligger det ett utsökt litet sprak över hela produktionen. Det får ni stå ut med tills jag orkar införskaffa en ny mikrofon. Har ni någonsin lyssnat på exempelvis SORT VOKTER räknar jag med att lite statiskt brus inte stör alldeles för mycket. Ljudbögar kan göra något helt annat idag. Kanske lyssna på det nya hafsverket av och med DREAM THEATRE och pilla sig själv på kebaben? Ja, vad vet jag vad ni pysslar med.

Här vill jag även lyfta lite extra på hatten för Heidenhammer. Då boken är skriven på norska sitter denna gigant bland giganter och direktöversätter. Ni som lyssnat på HP Lovecrafts ”Skräckens labyrinter”, uppläst av Ernst-Hugo Järegård, kanske kan ana er till hur vår ljudbok ter sig. Då undertecknad inte orkade klippa och editera i onödan kommer ni som lyssnare dessutom att märka att våra personliga åsikter gällande denna bok ibland läcker igenom. Det bjuder vi på.

Här kommer den. Del ett i vår nya ljudbokssatsning.

Mycket nöje.

/Hatpastorn och Heidenhammer

15 svar till “Förintelseförsamlingens söndagsföreställning.”

 1. ”Ni som lyssnat på HP Lovecrafts ”Skräckens labyrinter”, uppläst av Ernst-Hugo Järegård”

  Hahaha! ”En ohyggeliiiig FAAASA!”

  En kulturgärning.

 2. Jag kan inte göra annat än att påbörja en långsam applåd…

 3. satanistjävlar!

 4. Med bildspel, dessutom. Vilken fröjd!

 5. Bildsättningen är helt underbar.

 6. När jag åt frukost 05:50 i morse så lyssnade jag på det här, och det var tamijfan den trevligaste morgonritual jag varit med om sedan jag tittade på Smurfarna på lördagsmornarna för 20 år sen. Så vid alla fasansfulla gudomligheter jag kan tänka mig: fortsätt! Denna är given på nästa års fjällen-mixtape.

 7. Var är skämskudden nej jag menar kvävningskudden

 8. Níðhöggr Says:

  Hahaha! Det här var det mest lysande av allt ni gjort!

 9. Fullkomligt lysande, väntar med spänning på nästa del. Hoppas den kommer snart, annars måste jag ju köpa bokeländet.

 10. MÄSTERLIGT! Sprutade på riktigt morgonkaffet över tangentbordet när jag fattade att ni själva talat in ljudboken till detta pekoral. Roligaste tilltaget på länge!

 11. När ni är färdiga med ljudboken kan ni ju ge er på något sånt här:

 12. http://www.metal-archives.com/albums/Blackulla/Satanism_Has_Killed_Christians_on_the_Earth/131141. Har inget med saken att göra men älskar allt med detta band och denna skiva. Tack för en fantastisk blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: