De Förtappades Psalmbok. Psalm III-IV: Perverzum Univerzum

Av alla akter som vi lyft fram i herren Lucifers världsätande ljus så är nog denna giv den mest obskyra. Idag ger vi er inget mindre än PERVERZUM från Umeå, en duo beståendes av Mattias Grahn och Morgan Lie. Hos pöbeln mest kända för att ha spelat med NAGLFAR.

Denna socialdarwinistiska skapelsebespottning spelades in 2005 i deras då gemensamma kök och faller därför in under den ytterst smala kategorin ”gastronomblack”, en genre där det kändaste verket är inget mindre än BATHORYs debutplatta.

PERVERZUM är ett helt instrumentalt projekt där allting man i normala fall hatar på hemmainspelningar fungerar helt till musikens fördel. För det är något kallt, statiskt och dekadent över PERVERZUM. Från det nonchalant loopade CuBase-arrangemanget till Grahns sinnessjuka riffande, som ibland innehåller fler toner än vad vi i församlingen har haft med på hela skivor (mer om detta i våra kommande artiklar ”Så blåser du ett Latinamerikanskt skivbolag” och ”Så fejkar du dig in på Metal Archives”).

Nio låtar spelades in och naturligtvis överlevde bara två av dessa den ofrånkomliga hårddiskkraschen. Dessa zippades till en digital rehearsal och döptes till Perverzum Univerzum. Från helvetets psalmbok ger vi er dessa två hymner för att leda er ut ur sommaren förhatliga kärlek och in i PERVERZUMs Terminatormörker.

/Dr Panzram

Ett svar till “De Förtappades Psalmbok. Psalm III-IV: Perverzum Univerzum”

  1. Riffande är det och inte alls dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: