Titanernas kamp.

Ett av livets stora samtalsämnen är varför det ständigt saknas vettiga arvtagare till forna tiders hjältar. Varför finns det exempelvis inga nya sångare som är i klass med Ronnie James Dio eller Bruce Dickinson? Nu är förvisso Bruce Dickinson inte riktigt klar med att vara Bruce Dickinson, men ni fattar vad jag menar. Om man är pessimistiskt lagd skulle man kunna häva ur sig att allt var bättre förr. Det finns emellertid hopp, eller vad man nu kan kalla det. När det gäller återväxten av kvinnliga svartmetallmusikanter av den lite mer bisarra sorten finns det en hel del att hämta. Vivian Black, Belita Adair och Lillith med två ”l” kan pusta ut. Framtiden är tryggad.

Idag ska vi stifta bekantskap med två nya stjärnskott. Possessed Demoness från ANGUISHED och Evil Lucifera från finurligt betitlade EVIL LUCIFERA. Finland möter Italien i en hård kamp om vem som ska axla denna oheliga trios mantel.

Rond ett. Skivomslag.

Ett tilltalande albumkonvolut är aldrig fy skam, men vilken av dessa två kombattanter, eller combat-tanter om man så vill, är det egentligen som lyckats bäst? Vi börjar med Possessed Demoness, som jag fortsättningsvis kommer att kalla PD då jag vill skona bokstaven ”s” på mitt arma tangentbord.

Ett blekt arsle och en begynnande kobenthet är vad man får kastat i ansiktet när man slänger ett gult getöga på detta omslag. Jag äger faktiskt denna platta i fysiskt format, men till mitt försvar kan jag säga att jag fick den för recension. Skivtiteln är lite småkul, man lär bli hyfsat ”Cold” om man springer omkring i det finska urmörkret iklädd endast stringtrosor och kängor. Undertecknad har sett vackrare omslag, men det kunde ha varit värre. Pluspoäng för det simplistiska tänket. En röv i mörkret liksom. Ass pimeässä.

Evil Lucifera gör sitt bästa för att toppa detta genom att visa ändalykten framför en gigantisk gödselstack där fåglar cirkulerar i hotfullt majestät. Pluspoäng för originalitet! Tyvärr får jag lite väl stora Invasion Records-vibbar av detta konstverk och denna rond går till PD. Svartvita skivomslag är aldrig fel. Glöm aldrig det gott folk. Glöm aldrig det.

Rond två. Promofotografier.

PD knäböjer på en finsk gråsten och räcker åt tungan åt himlen. Esoteriskt. Notera hennes tatuering på armen där hon tatuerat in en bild på sig själv där hon iförd full corpsepaint även där räcker ut tungan. Fiffigt. Klädseln ser noll procent bekväm ut vilket är industristandard när det handlar om adekvat svartmetallkostymering. I likhet med hennes skivomslag är fotografiet inte bra, men det hade som sagt kunnat vara sju resor värre…

… och sju resor värre blev det. En näslös italienska med spännande ögonbryn i årtusendets minst trovärdiga Photoshopkreation är vad allas vår Evil Lucifera kontrar med. Jag är mållös. Rond två går till PD. Det finska folket jublar.

Rond tre. Det rent musikaliska.

När PD skrev och spelade in albumet ”Cold” var grundidén inte alls tokig. Simplistisk black metal i den gamla skolan med stundtals medryckande melodier. Vi har hört det tusen gånger förr, men det behöver inte alls vara något negativt. Det stora problemet är sången och den är det gott om. Vill ni höra hur det låter när en byxlös finländska imiterar Dani från CRADLE OF FILTH i fyrtio minuter är ”Cold” världshistoriens bästa platta.

Evil Lucifera anser att primitiv svartmetall är trams och bejakar istället sitt hemlands kulturarv. Landet som gav oss RHAPSODY, LABYRINTH och WONDERLAND. Det är inte direkt ont om syntar och pompösa arrangemang när fröken Evil kacklar fram sin ologiskt arrangerade black metal. Till hennes försvar så sjunger hon betydligt bättre än sin finska kollega. Jag antar att om man gillar band som ANOREXIA NERVOSA så borde man gilla det här med. Personligen vet jag inte riktigt vad som är värst så denna rond blir oavgjord och inga poäng delas ut.

Rond fyra. Musikvideoduellen.

PD har såvitt jag vet inte gjort någon musikvideo med sitt projekt ANGUISHED och det kan vi väl vara glada över. Evil Lucifera var dock helt oblyg när hon gav sig ut på promenad i den italienska naturen tillsammans med en videokamera från sent 80-tal. Vill ni svimma av förvåning kan ni ju kolla in kommentarerna på hennes Youtube-video. 498 gillar, 2 gillar inte och lovorden i kommentarsfältet går inte av för hackor. Är det jag eller har hela världen blivit komplett jävla galen? Denna video är usel och hennes läppsynk är i paritet med hennes Photoshopkunskaper. Under all kritik. Själva låten då? Usel. Ronden går dock till Evil Lucifera och ställningen är 2-1 till PD.

Vinnare av tävlingen är då Possessed Demoness så det är alltså Evil Lucifera som i logikens namn får axla Vivian Blacks, Belita Adairs och Lilliths mantel. Stort grattis till Finland som kom undan med en hårsmån denna gång. Avslutningsvis ramlade jag över en rätt festlig sak när jag forskade om Evil Lucifera. Innan hon gick solo så lirade hon i ett bedrövligt band vid namn SEDUCENT EVIL. Jag vet att det blivit lite väl många bandfotoanalyser på senaste, men den här kan jag inte låta bli att kommentera.

Till vänster har vi ett stycke livs levande ”lörvpöse” som Stånk-Tommy skulle ha uttryckt det. Vad många däremot inte vet är att han dessutom är italiensk stormästare i tyg. Bakom honom står en Team Jacob-anhängare och luftrunkar samtidigt som han försöker hålla balansen efter att i berått mod klättrat upp på en italiensk dynghög för att dölja att han är lång som en äggkartong. I mitten finner vi fröken Evil i åtsmitande skinnkjol som med armarna måttar hur mycket den här fotoidén suger. Italiens längsta man då? Jo, han finns mycket riktigt representerad i form av titanen med elefantben som med mystisk kroppshållning stövlar in från höger och ser genuint sur ut. Sist men minst har vi en käck filur med legofrisyr och ärtig gitarr. En brokig skara människor.

Det finns en liten risk att nästa inlägg kan dröja ett tag då jag ska upp till Mensträsk och rasera telefonstolpar. Internetkulturen kan bli lidande. Jag ska dock göra mitt bästa för att hålla sidan uppdaterad.

Mensträsk. Topp ett världens mest genomtänkta ortsnamn.

På återseende.

/Hatpastorn

27 svar till “Titanernas kamp.”

 1. ”En näslös italienska med spännande ögonbryn i årtusendets minst trovärdiga Photoshopkreation är vad allas vår Evil Lucifera kontrar med.”

  Hahahaha!

  http://bitterfia.wordpress.com

 2. Å fy fan. Kan hålla med om att det rent stillmäsigt låter lite likt Anorexia Nervosa, men framförandet är så jävla mycket sämre att det är helt ofattbart.

 3. […] och kängor. Undertecknad har sett vackrare omslag, men det kunde ha varit värre. Källa: https://hatpastorn.wordpress.com/2012/04/08/titanernas-kamp/ Leave a Comment Name (required) E-mail (required) Website Formatting your Comment(Close)Formatting […]

 4. Mensträsk? Inte dumt, men jag ger er härmed: KÖTTSJÖN

  http://g.co/maps/f8gh9

 5. Mensträsk i all ära, men jag ger er härmed KÖTTSJÖN: http://g.co/maps/f8gh9

 6. Ja, jag lyckades skriva två gånger. Ja, detta är en tredje. Ja, jag är dålig.

 7. Legofrisyr är härmed månadens ord, haha! Tack återigen för fantastisk läsning. Du skulle utan problem kunna skriva årets bok.

 8. Det är ändå otroligt att den längsta mannen i varenda land i hela världen smyger sig in i dessa otroliga konstellationer.

  • Människor är inte så genuint personliga som vi vill tro, mönster upprepar sig och liknar snarare beteendet hos myror i en myrstack än oberoende och tänkande individer. Därför finner jag det helt logiskt att den längsta mannen i varenda land återfinns i suspekta band. Liknande mönster är att den mest iq-befriade ungdomsflickan (som kommer åt en dator) i varje land har en modeblogg, finska metalband med synt låter likadant.
   Vad som däremot är en utveckling, en hemsk sådan, är att alla småbarn inte längre fascineras av KISS och då framförallt själva uppenbarelsen vilket då ledde till att ens första skiva var en KISS-skiva, nu så ska ungjävlarna istället bli helt sålda på andra ungjävlar i etern, i alla länder.

   • Wulfahariaz Says:

    Men det verkar vara universellt att folk fått för sig att Kiss heter KISS. Man får vara nöjd så länge man slipper stavningen KIZZ.

   • De skriver ju själva ut det med stora bokstäver, så det är väl ganska rimligt?

   • Wulfahariaz Says:

    Jag skulle kunna hänvisa till skrivregler hit och dit, men jag står över lagen och svarar helt enkelt på din fråga med ett bestämt ”nej”.

 9. Getsodomiten Says:

  Missa då för satans skull inte ”Krogen i Skogen” när du är i Mensträsk, den eller världens längsta linbana!

 10. Missade trots allt det största stolpskottet bland kvinnor inom black metal; amerikanska Satanic Corpse. Den donnan är fan hiskeligt läbbig och hon nämndes bara i förbigående. Hon förtjänar en ordentlig bildanalys, tycker jag. Fan, bara kolla hennes blogg – http://belita.sensualwriter.com

 11. Evil Lucifera ser ju ut som en yngre Camille Henemark. Även om musiken suger hade dom fått suga min…

 12. Rasera telefonstolpar? Av ren nyfikenhet.. jobbar du möjligtvis som beredare?

  • Jag jobbar egentligen på slakteri i Norge under högsäsongerna, men brukar hoppa in och jobba extra åt svärföräldrarna med stolprasering, grävarbeten och så vidare. Ledighet är inte min grej haha.

 13. Jag tror förresten att Possessed Demoness tatuering bara är en jävligt misslyckad Gene Simmons. Eller är det bara jag? http://1.bp.blogspot.com/-lSYqdxNSxhE/TdYF-j6aqCI/AAAAAAAAAew/EyYwuIK_Hjc/s1600/Anguished%2Bturn%2Boff.jpg

 14. Necromorbus Says:

  ”I mitten finner vi fröken Evil i åtsmitande skinnkjol som med armarna måttar hur mycket den här fotoidén suger.”

  …och där frustade jag ut min öl över tangentbordet i en plågsam skrattattack.

  Tack.

 15. ”Vad många däremot inte vet är att han dessutom är italiensk stormästare i tyg.”
  Hahaha 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: