… och vinnarna är.

Då var det dags att presentera vinnarna i första upplagan av The Thornspawn Challenge. Trots att tävlingen var sådär härligt omständig var det ändå extremt många som tagit sig tid att svara på frågorna. Lägg därtill att merparten av dessa kombattanter bedrev total svarsalternativsanarki.

Det bäddar inför framtida tävlingar.

Låt oss nu bara gå igenom tävlingen en gång till.

På frågorna 1-7 var svaren ganska självskrivna. Det hindrade dock inte er i läsekretsen från att skriva helt egna svarsalternativ. Något som var mycket uppskattat från min sida. I dessa svar fick jag bland annat lära mig ordspråket ”Blod är tjockare än WATAIN” samt raggningsrepliken ”Vill du följa med MAYHEM”.

Fråga nummer 8, den där ni skulle nämna ett bra band från Spanien, har de flesta svarat rätt på. Det finns inget. Någon av er svarade AVULSED och där blev det grova poängavdrag. Jag har sett dem live och… ja, det är faktiskt en annan historia. Jag blir alldeles matt när jag tänker på det.

Fråga nummer 9. Vad skulle ni döpa debutplattan med EMO I LÖNNEBERGA till? Här haglade det in svar. Här kommer ett axplock:

”Grisé Knoen”. (Uttalas på franska).
”Hujeda mig sånt liv det var”.
”Skärkalas i Katthult”.
”Låt oss ta allt från varandra, Alfred”.
”Du ska inte tro vi somnar in (ifall inte nån sätter fart)”.
”Snickerboa hoppfallehej då!”
”Idas rakbladsvisa”.
”Tabber-aset i cut-hulth”.
”Att med bysse göra sig illa”.
”När kniven slinter från trägubben”.
”Snörök (Alfreds sista suck)”.
”Cuthult”.
”Naken och skändad hos Krösa-Maja”.
”Den monumentala sorgens svarta tårar under isoleringen i snickerboa där jag täljer mig till själv till döds.”
”Bråk på Lottmakaregatan”.

På fråga nummer 10 undrade jag helt sonika varför SORHIN sjunger ”Stockholm, Stockholm, Stockholm”. Även här kom det in ett stort antal insiktsfulla och informativa svar. Här kommer några av mina personliga favoriter:

”De längtar tillbaka till storartade institutioner som Växtverket och Apromus där bland annat ett band vid namn VINTERKRIG någon gång i mitten av det glada 90-talet på det första stället deklarerat att ”Det här är en spelning mot Jehova!” och sedan skurit sig i armarna med smörknivar.”

”Därför att, som jänkarna säger, ”all bets are off” när man en gång på allvar har använt ordet ”fanders” i en black metal-text.”

”De var väldigt fascinerade av tunnelbanesystemet under denna period, det var ju underground”

”Denna inspelning gjordes på vokalistens födelsedag och precis när sången lades på detta parti visade de övriga medlemmarna upp biljetten till Gröna Lund som de skramlat till.”

”Micke jobbade som målare i Stockholm ett tag innan han försvann, detta var troligen för att annonsera att han skulle dit.”

”Den ”onda anden” som ”spelade” ”trummor” på deras promo kanske var tillverkad i Stockholm?”

”Black metal handlar om hat, och vad gör en människa mer hatfylld än att i stilla ro försöka manövrera till DISSECTIONs första spelning efter utsläppet i ett myller av stressade yuppies, och det utan att ha den blekaste aning om vart fan man ska och alla man frågar stirrar på en som om man vore en förrymd renjägare i… Just det. Stockholm.”

”Man anar den muntra desperationen inför en förestående vinylraid på söder där obskyra titlar hägrar likt en mantelklädd giraff på ett förintelseläger. Givetvis är det vad sångaren har i tankarna och brister ut i sitt skivköparmaniska Stockholm, Stockholm, snoppholm.”

Fråga nummer 11 handlade om att beskriva vad som händer på skivomslaget. Återigen var antalet godkända svar högt:

Då alla former av användande av muskler och fysisk ansträngning bara är att spela med i den förljugna komedi som kallas livet finns det egentligen inget mer skapelseföraktande än att bara sitta still och låta någon undermänniska köra runt en dit man ska. Den enda fysiska ansträngning som egentligen är godkänd är att på scen förkunna dödens ord.”

”Jag kan bara inbilla mig att bilden är tagen efter den SYNNERLIGEN BASTANTA HATATTACK som utgjorde inspelningssessionen av låten ”Magical shadows of a tragic past” från MÜTIILATIONS enda bra platta. Mey’nach måste helt enkelt ha uppslukats av sådant purt, helomvälvande skapelseförakt att hans fysiska gestalt helt sonika gav vika och tvingades spendera några kommande år i rullstol.

”Meyhna’chs slädhund och trogne följeslagare Allan Ladd har tagit ett break från att dra runt honom i hans åkdon, vilket har gjort herr M något butter då han vill fortsätta turen, så han försöker locka med ett ben få igång ekipaget igen. Det går sådär.

”Detta är uppenbarligen en lat yngling med ett svårdolt intresse för mat som trots att han bara har en hand ivrigt försökt ta sig till Sibylla för att få i sig en 200 grams fettpuck. Som ett resultat av att bara ge fart med vänster hand har han åkt i cirklar tills han blivit sned i kroppen. Men skam den som ger sig. Listigt har han satt dit ett köttben på rullstolen och hoppas nu på att en hund ska komma och dra honom till majonnäsfesten.

”Meyhnach är på lufthålspermission. Hunden på bilden är inte, som man kan tro, hans egen utan hör till vaktstyrkan där han vårdas. Av det lama ansiktsuttrycket att döma kan de ha gått lite hårt på metadonet just den här dagen.”

”Han har helt enkelt drabbats av black metal”.

De tre vinnarna är då… Äh, jag slänger med en extra skiva i potten så det blir fyra vinnare.

Robin Banks
Åsa H
Micke från Nordmaling
Níðhöggr

Grattis! Skivorna kommer med posten och nya tävlingar är på gång så ni som gick lottlös denna vända kan glädja er över att det kommer nya chanser.

Nu över till något helt annat. I förra inlägget gjorde jag lite reklam för Pålles Fanzine. Nu när jag skickat in mitt eget bidrag till hans publikation kan jag fortsätta med reklamarbetet. Räcker det inte med en intervju med självaste MALIGN samt mycket annat smått och gott kan ni läsa om när undertecknad en gång i tiden spelade i Sundsvalls största black metal-band. När jag säger störst menar jag självfallet störst som i flest antal medlemmar. Som läsare kastas man mellan förtvivlan och förtvivlan när man läser denna skräckhistoria från verkliga livet.

Nu ska jag sätta mig och skriva klart mitt öppna brev till TROLLECH.

/Hatpastorn

12 svar till “… och vinnarna är.”

 1. Nä fan vilket jävla fusk jag vann o nu ska jag fan fira så fukk off

 2. Jag blir så överjävla glad. Tack ska du ha. Om en missionsresa någon gång för dig förbi, exempelvis på Europavägen här intill, är du välkommen förbi på en kopp kaffe och en stunds stilla kontemplation.

 3. Efter att jag läste första inlägget om tävlingen har jag börjat tänka att jag är ”Hungrig som en Varg Vikernes” när jag är jävligt hungrig.

 4. Denna kommentar kan du ta bort då du har styrt upp, jag vill ju inte verka grinig då jag just har fått pris och allt.
  Det heter inte flest antal. ‘Det högsta antalet’ är bättre, då substantivet ANTAL fortfarande är ett.

 5. Haha, VINTERKRIG har jag också sett. Det var på GALAXEN i Edsberg, Sollentuna. De spelade ihop med SOMBER, DIONYSUS och AMON AMARTH. De inledde faktiskt med ”Det här är en spelning mot jehova” då också. Första spelningen jag gick på för övrigt.

 6. Níðhöggr Says:

  Tack och bock! Adress skickad via epost.

 7. Underbara svar! Mycket satir kring Shining-låtar där.

 8. Erik (Void) Says:

  Haha.
  ”Snörök (Alfreds sista suck)”
  Fantastisk.

 9. Erik (Void) Says:

  En textanalys var ju ett tag sedan. Själv tycker jag det är otroligt att ingen uppmärksammat Masse Brobergs Dark Funeral texter. Beyond worthless!!

 10. Jag måste tyvärr meddela dig om att du har fel gällande fråga 8. Jag kan nämligen nämna ett bra band från Spanien som jag nyligen snubblade över. Namnet till trots (Gothmog) så imponerar dom faktiskt!

  Lyssna exempelvis på denna pärla: http://www.youtube.com/watch?v=gkpgE499LeE

 11. Idag kom skivan! Har inte hunnit igenom hela än men efter en halv genomlyssning verkar detta riktigt bra. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: