Bandfotokatastrofer. Del 15.

Det finns goda skäl till varför jag inte skrivit om GRAVELANDs bandfoton tidigare. Dels har de flesta redan sett dem och dels vet jag inte vart jag ska börja nysta i herr Darkens digra galleri.

Efter ett hett tips från Hallin kan jag inte längre låta Rob Darken gå ostraffad.

I full stridsmundering ser vi honom, Rob alltså, inte Hallin även om det vore hysteriskt roligt, i en skoningslös kamp mot en pissförbannad Yeti. Jag borde kanske skriva ”geti” med tanke på hornen som odjuret har på sitt lurviga huvud. Det sjuka med den här bilden är att den rent tekniskt inte är en total katastrof. Skärpan är bra, bildkompositionen är helt OK, kläderna och monsterdräkten är välgjorda. Det ser till och med riktigt proffsigt ut om man jämför med väldigt mycket annat. Jag vill dock veta hur det här uppslaget kom till. När i skapelseprocessen spikade de att det vore en bra idé att låta allas vår Rob slåss mot en Yeti/Sasquatch/Wampa/snö-Mortiis? Jag är genuint intresserad.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om detta fotografi förutom att detta är bland det konstigaste jag sett i hela mitt liv. Vi tar det en gång till. Här har vi ett stycke 40-årig polsk nationalsocialist, iförd rustning och ett par rejäla dark medieval tights, som med svärd och sköld slåss mot ett jävla snömonster.

Ordet ”mind-blowing” får en helt ny innebörd.

Är monsterdräkten gjord endast för detta fototillfälle eller kan vi ha sådan tur att det är en musikvideoinspelning på tur? Det får tiden utvisa. 2012 är året då vår planet ska gå under. 2012 kan även vara året då GRAVELAND äntligen gör den där musikvideon som vi alla i hemlighet drömt om sedan vi hörde ”In the glare of burning churches” för första gången. Om så är fallet kan jag inte tänka mig ett bättre avslut på detta jordeliv.

/Hatpastorn

PS. Undrar vem som är i dräkten. Jag är tveksam till att det är Capricornus, däremot såg jag en intressant bild i ett hyfsat nytt nummer av Ablaze Mag där Rob stod och hängde med Nergal från BEHEMOTH. Ja, det känns som att den här härvan är långt ifrån över…

22 svar till “Bandfotokatastrofer. Del 15.”

 1. Är det inte jävligt life metal att slåss MOT hornbeprydda getmonster?

 2. Vad är det för svartmetalare som vill döda så tuffa varelser. Orimligt.

 3. Det är ju iofs pretty fucking uppenbart varför han slåss mot bjässen. Den är ju vit. Det är en kristnad jävla Yeti. Klart fall av barmhärtighetsmord då Yetis är allergiska mot kristendom, något som får deras horn att växa inåt och orsaka våldsamma huvudsmärtor.

 4. Det är svårt att få fram orden i lägen som denna. RobizZzen ❤

 5. Pastorn glömde nämna att för den som vill beskåda hela bildserien så finns den tillgänglig på gravelands hemsida. Även jag frågar mig vad besten ska föreställa för något, och varför han bara har en träpinne som vapen, och framför allt vad det är dom blivit osams om. Det är nästan så man känner för att maila Rob Darken och fråga vad fan som står på.

 6. Frågorna är många, svaren få, Uppmanar till Graveland vecka på allas favorit på zybernätet. Det finns så mycke godis att grott ner sig i när det gäller Graveland! HAIL ROB !

 7. Grejen är att jag tror att den där pinnen är jävligt hi-tech i yeti-världen. Deras teknologi ligger på en ofattbart låg nivå.

 8. det är en krampus / percht han slåss mot kan jag ju påpeka…..

  • ”In Italy, Perchta is roughly equivalent with La Befana, who visits all the children of Italy on the night before 6 January to fill their socks with candy if they are good or a lump of coal if they are bad.”

   Om det nu är så att herr Darken är på krigsstigen för att se till att Italienska barn inte får några karameller, så är det ju åtminstone måttligt black metal, även om det säkert finns ännu bättre sätt att främja Djävulen.

   • Som sagt, den här härvan fortsätter bara att växa.

   • Krampus kommer kilande i Kroatien på St Nikolausdagen och han ger inga presenter. Han ger barnen ett kok stryk om de varit dumma. Numer får osnälla barn en pinne i en stövel, medan de snälla barnen får presenter. I en stövel. Min dotters klasskamrat fick en pinne förra året och det är mer än ädelt att ge sig på denna fula, pinnbringande varelse!

 9. Är fullt och fast övertygad om att Rob skulle säga att yetin representerar multietnicitet, som någon noterade på metal arkiven. Heja yetin!!!!

 10. Jag tror det där är en så kallad ”Percht” han slåss emot.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Perchta

  Antagligen fick han inspiration från dessa eminenta herrar: http://userserve-ak.last.fm/serve/252/2703185.jpg

 11. Det var redan postat såg jag nu. :<

 12. Det är sannolikt en Krampus, även om modersgudinnor givetvis ska ha pisk:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Krampus

 13. Och i vilken fäktningsmanual finner man den ställningen?

 14. klart det är ZOG han slåss mot.

 15. Jizzchemist Says:

  Fan, inte Rob Darken lite av Black metal-scenens Vladimir Putin?

 16. Det är inte en Yeti. Granskar man ansiktet ser man att det är en faun. Kanske en snöfaun? Jag tror dräkten är från Narnia. Tungt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: