Förintelseförsamlingen pratar allvar. Avsnitt 2.

Grundtanken var att sända det andra avsnittet först, det tredje som tvåa och sedan avsluta denna trilogi av svavelosande personangrepp med det första.

Givetvis blev inte det tillräckligt omständigt.

Näst på tur kommer jag nämligen att lägga upp det första avsnittet så ordningen blir nu två, ett, tre. Tycker ni det här är rörigt så är det ingenting i jämförelse med låtlistan på BATHORYs ”Requiem” som någon pellejöns på Black Mark Productions valde att trycka i bokstavsordning på baksidan av albumet. Som tur är behöver man inte lyssna på just den plattan varje dag. Det jag själv minns var att den rätta låtordningen stod på själva CD-skivan. Tack vare detta intressanta grepp var man tvungen att ta ut möget ur spelaren varje gång man undrade vilken låt som spelades. Smart.

Då kvällens avsnitt av ”Förintelseförsamlingen pratar allvar” bitvis är minst lika obegripligt som mitt val av publiceringsordning ska jag försöka förklara vad som egentligen händer när vi sitter i Tyskland och orerar.

Det börjar med att vi diskuterar spelningen med kanadensiska MONARCH. Inga konstigheter där. När det väl är dags att diskutera BETLEHEMs bedrövliga liveframträdande så kan det hjälpa med en viss förklaring. På festivalen gick det ett rykte att sångaren i hyfsat överskattade KATHARSIS skulle agera frontman. Av någon outgrundlig anledning fick det mig att tro att detta skulle vara positivt. Utan att överdriva är det bara FORGOTTEN TOMB som tråkat ut mig mer när jag stått i publiken och kämpat mot impulsen att bara gå tillbaka till hotellrummet och göra något betydligt vettigare. Exempelvis lukta sig själv i handen eller koka ett ägg. Det visade sig förresten efteråt att det inte var KATHARSIS-mannen som sjöng utan någon annan supertalang med utstrålning och scenpersonlighet som stuvad spenat. Ska jag vara helt ärlig minns jag inte ens vem det var. Heidenhammer eller Dr Panzram kanske minns så de får berätta det i kommentarsfältet.

Det sista partiet av denna svartmetallversion av Gilmore Girls behöver dock den största förklaringen. Något som alltid roar mig på festivaler är att iaktta det senaste modet hos festivalpubliken. Feta grekcyprioter i jazzbyxor i all ära, men den senaste trenden att klä ut sig till SHINING-Niklas är nog ändå det konstigaste jag skådat. Jag vet inte hur många personer det var på Under The Black Sun som såg EXAKT ut som herr Kvarforth. En av dessa kloner gick runt, och jag skämtar inte nu, och bad fullständiga främlingar att gissa vem han liknade. När de stackars ovetande personerna svarade att han såg ut som Niklas nickade den sinnessjuka tysken nöjt och fortsatte genom natten iförd bandana, t-shirt med avklippta armar och cargopants. Det är det fenomenet Dr Panzram försöker beskriva, men uppenbart skärrad av situationen kommer han inte riktigt till någon poäng.

Ja, det var väl det. I det sista avsnittet som kommer att publiceras här framöver kommer vi bland annat få se när jag och Heidenhammer hamnar i handgemäng över tycke och smak gällande en viss skiva, samt hur jag utan större framgång försöker koppla samman BEHERIT med TV-serien Tre Kronor.

God natt.

/Hatpastorn

19 svar till “Förintelseförsamlingen pratar allvar. Avsnitt 2.”

 1. Jag som ville höra Panzram uttala ”Katharsis” Han gör det nämligen på rövarspråksmanér.

 2. Det var visst sångaren från Chaos Invocation, inte Katharsis.

 3. Säkra källor säger att det var Malte Langenbrink från bandet som ligger på plats nr 4 när det kommer till världens tröttaste bandnamn: Chaos Invocation.

 4. Det här är så vackert

 5. Bethlehems spelning i tolv delar: http://www.youtube.com/user/Kaosthrone

  Ett så pass anskrämligt uppträdande borde polisanmälas!

 6. Erik *void* Says:

  För Fan!
  Helt allvarligt så är Katharsis ett av världens bästa band och Chaos Invocation ett av de mest underskattade. Ren fakta.

  Annars var det underbart att beskåda och lyssna på er.

 7. Briljant. Det här borde vara ett TV-program.

 8. Public Satan’s service!

 9. DCP, Digital Corpsepaint Productions har inga smaskiga specialeffekter att bjuda på?

 10. Hörde jag ett Blackmoon-citat där i mitten?

 11. Off topic, men efter att just läst ut Blod Eld Död-boken så noterar jag att självaste Vithatten figurerar i Heavy metal-kapitlet iom. sitt Helvetets Port. Herr Ericson beskrivs som ”den välgymmade frontmannen”

  • Var boken bra? Jag fick hem den igår men kommer antagligen inte att hinna läsa den på någon vecka.

   • Ja den är bra, speciellt med rariteter som intervju med Boss och sista (ganska säkert) intervjun med Nödtveidt. Egentligen inte så många nya scoop direkt om man kan sin döds och BM, men hur som helst en gediget berättad metalhistoria att avnjuta i höstmörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: