Hatpastorn recenserar recensioner. Del 2.

Angående den enorma omdömeslöshet som florerar bland recensionerna på Metal Archives är den italienska duon NAZGUL inget undantag. Deras debutplatta ”De expugnatione elfmuth” från 2002 har inte bara en titel som rullar av tungan lika lätt som ordet ”Nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmateriel-underhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten”, av åtta recensioner har den även ett snittbetyg på sanslösa 89 % av 100 % möjliga.

Det är lika absurt som att rättstavningsprogrammet inte sa ett pip när jag skrev, äh ni fattar poängen.

NAZGUL drar sig inte för något. Den kavata italienaren Zakrathor som är ansvarig för synt, sång och slammer verkar helt uppenbart vara bandets överhuvud då ljudbilden domineras av just svulstiga syntar, idiotisk sång och programmerade trummor. Den inte lika kavata landsmannen Thornset som sköter bas respektive gitarrspel får vackert nöja sig med att fräsa lite sporadiskt i bakgrunden likt en svartmetallens Jason Newsted. Samtliga texter framförs på latin och här kan ni språkintresserade verkligen smörja kråset. Själv undrar jag varför bandet väljer att sjunga på latin när de spelar ”orkish black metal”, det vill säga generisk klaviaturöversållad black metal med Tolkien-tema. Hade det inte varit mera logiskt att göra som ZAVORASH och riva av några käcka textrader på orchiska? Texterna och instrumenthanteringen är dock NAZGULs minsta problem.

Sätt er tillrätta, höj volymen och njut när Zakrathor gör sitt bästa för att imitera ett av naturens största irritationsobjekt. Efteråt kan ni läsa en av recensionerna jag hittade och se om den lektyren är något ni kan relatera till.

Absolutely Mind Blowing – 100%

Written by Horton692 on September 14th, 2007

Nazgul is probably the most original band I’ve come across in some time. They combine fast-paced thrashy black metal with fantastic keyboard folk melodies. When you hear that you must think ”just another blackened folk metal band.” But you’re wrong. Nazgul isn’t like other folk metal, Nazgul has Zakrathor.

Zakrathor is one of the greatest musicians I’ve heard in a great while. His keyboard skills are unspeakably good, and his vocals… well… You’ll either hate or love his vocals. I’m one of the people who love them. His enraged owl-like WHOOOO’s, at least for me, add so much to this album. If this band had any other vocalist it just wouldn’t be the same, it wouldn’t be Nazgul. Anyway, he has a knack for coming up with fantastic folk keyboard melodies, as shown by the 6 instrumental tracks featured on this album. All of them are good by the way. Each track will make you feel like you are in the middle of a battle between hordes of orcs and legions of humans, and the orcs win. This feeling is achieved with every second of this album, whether it’s the blast beats accompanied by tremelo picked guitar or the epic keyboard riffs. Thornset isn’t the most amazing guitar player you’ll ever hear, but they keyboard is the dominant instrument anyway.

All of the lyrics are in Latin, and while that adds to the feel of the music, makes it so Zakrathor is even more incomprehensible than before. Luckily, in the booklet that comes with the CD, there are English translations for each song that has lyrics. Each track is a hymne to the battle between orcs and humans, and in the last track ”Bellum,” the human resistance falls. Zakrathor also drew a map of ”Elfmuth” which is included on the case of the album. It’s very cheesy – the art itself is good, but it’s just kind of cheesy.

Although a two man band, they achieved very good audio quality with this release, which is surprising enough for an underground black metal band… let alone a two man band. If you’re able to get your hands on this album you should consider yourself lucky. I had to buy mine off of eBay and cost me upwards of 20 dollars as the CD was located in another country. It was worth it though, as it quickly became one of my top 5 favorie albums of all time. If you’re a fan of any type of black metal you should like this album as it contains all the elements of black metal and more.

Ridå.

/Hatpastorn

15 svar till “Hatpastorn recenserar recensioner. Del 2.”

 1. ”His enraged owl-like WHOOOO’s, at least for me, add so much to this album.”
  Mnnjaaaa, enraged vette fasen, lät mer Homer Simpson….Woop woop!

 2. Nej, det där var ju inte så bra att det gjorde nåt. Den första bilden på duvan var vida mycket bättre än musik- och sångprestationen. Den passade dessutom väl. Pigeon Metal.

 3. Schtraider Says:

  Haha! Jag har haft den pissigaste morgonen i världshistorien men kan inte sluta garva (som körsnären sa). Duvor är för övrigt flygande pestbärare som borde utrotas.

 4. Numenius Says:

  Jag kan säga så mycket som att jag håller med om att sången är helt sjuk, men rent musikaliskt så måste jag säga att jag diggar det som fan! Lyssnar just nu på: http://www.youtube.com/watch?v=whs-YwFIKho

  Ganska mysig låt på sina ställen. Och ja, black metal ska vara mysigt! haha

 5. Hahahaha! Duvorna som antastar de besvikna barnen var det roligaste jag sett på hela veckan.

 6. ”It quickly became one of my top 5 favorie albums of all time.”

  …Undrar hur många album han har hört i sitt liv. Jag gissar på 5st!

 7. PS: Glömde ju att haka på pigeon-temat.

 8. Pest barande duvor ist krieg!

 9. Haha, Trve Pigeon Metal, WhoooWhoooOO

  Lyssnade lite mer på youtube, grymt bra musik dock.

  Tack för tipset 😉

 10. hygienteknikern Says:

  Zakrathor låter som om han håller på att kvävas av en runkstrumpa.
  Musiken i övrigt är väl inte det sämsta jag hört men heller inte det bästa.

 11. Erik *void* Says:

  Något liknande skulle kunna göras med Inquisition. Byt bara ut duvorna mot Bläckvadd från Svampbob fyrkant. Dagon låter ju exakt som honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: