Hatpastorn botaniserar bland gamla fanzines. Del 1.

När man sitter och lusläser gamla fanzines såhär i hyfsat vuxen ålder brukar man i regel ramla på ett och annat uttalande som får en att höja på ögonbrynen. Oftast rör det sig om rena överdrifter och ungdomlig hybris, vi minns väl exempelvis när DARK FUNERAL sa att de skulle flytta till Transsylvanien för att sitta på en tron och härska.

Hur exakt skulle det ha gått till?

Nyproducerade fanzines har tyvärr en tendens att sakna den där sköna omdömeslösheten som man kan hitta i äldre publikationer. Det är helt enkelt för dåligt med drag under galoscherna. Följande intervju från 1995 där DIMMU BORGIRs frontman Shagrath häver ur sig ett svar som får en att först gapa och sedan kissa på sig av skratt saknar dock verkligen inte drag.

Man kan kanske tro att detta uttalande var en engångsföreteelse. Tro mig, DIMMU BORGIR har vräkt ur sig saker i tidningar som skulle få hela Polens NSBM-elit att rodna. Jag och Dr Panzram har på senare tid gått igenom ett oheligt antal gamla fanzines så det finns gott om material att gotta sig i.

Håll i hatten.

/Hatpastorn

30 svar till “Hatpastorn botaniserar bland gamla fanzines. Del 1.”

 1. Günther Satan Goering Says:

  Hahaha, detta var ju fantastiskt kul

 2. HaHAAAA!!! Fenomenalt. De fick dessutom heta ”Dimmu Bogir” under hela intervjun. Snajsigt.

 3. Finns ett par intervjuer med Cradle of Filth där de gör liknande uttalanden, också. Som sagt: drag under galoscherna!

 4. hehe..ser framemot del 2!

 5. Haha, smakfullt värre av Shagrath. Den här intervjun stärkte ju inte precis Dimmu-aktien. Jag vill ha mer!

 6. Black metal for white people. Tänk att ha det på klistermärket på skivomslaget?

 7. Vilket zine var Dark Funeral-intervjun från? Var det Dusk Mag?

 8. Vadå HILL ? :-). Ytterst begåvat att inte ens kunna skriva rätt.

  • Till Shagraths försvar så är ”hill” norska motsvarigheten till ”Heil”. Usla OV HELL har exempelvis en bit som heter ”Hill Norge”.

   • Ov Hell ja – det hade varit intressant om Hatpastorn hade dykt djupare i detta ämne. Själv har jag inte ens vågat ladda hem den förmodade vederstyggelsen, men jag kan bara ana hur värdelöst det är.
    Eller det kanske är för ”nytt” band för att behandlas här?

   • Jag och Panzram satte oss och lyssnade på Ov Hell-plattan med ett öppet sinne när den kom. Ja, vad ska jag säga? Det var väl ingen höjdare precis.

 9. Hahaha! Obskyra fanzines är alltid fulla av ofrivillig humor.

  Hellhammer är en annan snubbe som inte alltid har kunnat bestämma sig för om han vill vara gångbart PK eller norsk arisk black metal-krigare.

 10. Ha ha, lysande!

  Många av den 2:a generationens norska B.M. band har gjort liknande uttalanden i gamla pojkrums-zines för att senare bli mer PK när de etablerade metaltidningarna börjat visa intresse.

  Dani Filth ville ”nerve gas half the world”, Watain har pratat om ”Judemedia” (undrar om Per Sinding-Larsen omhuldat dem lika mycket om han känt till detta), Samoth hyllade Saddam. Mycket ofrivillig komik i detta.

  Hellhammer är minst sagt självemotsägande. Böghatande arier i Lords of chaos och nu senast i Until the light taks us-dokumentären och, ja, helt normal i andra sammanhang.

 11. Hellhammer är väl förresten inte norrman ursprungligen? Hans utseende skvallrar om en sydligare härkomst. Någon som vet något om det? Någon självutnämnd fysisk antropolog som har lust att bedöma skallmått med mera? Karln ska fan vara konsekvent i sitt uttalande om arier! ;D

 12. Ray Charles, Destroyer! Says:

  Instämmer helt i den etniska frågan om Hellhammer. Inte fan är han av Nordiskt ursprung. Trodde den första tiden på allvar (nåja…) att Hellhammer var Navajoindian.

 13. Ursäkta en dålig ordvits, men innebär detta att Hitler är king of the hill?

 14. Fast ibland överträffar verkligheten dikten: Mannen bodde (bor?) alltså på Klosterhemsvägen i Oslo med postnummer 666. Fantastiskt.

  Frågan är om hans lord Satan uppenbarade sig och fick honom att flytta dit, eller om han fann den sanna Satan efter att ha bosatt sig där…

 15. HILL HATPASTORN OCH DR PANZRAM!

 16. Ray Charles, Destroyer! Says:

  Passande då för folk i svartmetallens kretsar att svenskans heil/hill är… Hell!

 17. Morgon kaffe och hatpastorns botaniserade. Battre morgon far man leta efter!

 18. Härligt!

  Ser att han fick frågan vad han hatar mest i hela världen. Av slentrian svara han kristna, judar osv. MEN jag vet att jag har läst en senare intervju med samma band när svaret är ett annat. (Fritt från minnet)

  – What do you hate most in the world?

  – When you have been to the toilet, washed your hands and realize you didn’t get it all out.

 19. Puh, vilken tur att han är emot trender! Så vi vet att de inte håller på med sådant!

 20. Hill Benny Hill (nä).
  Hill Hill Street Blues

 21. Du fick väl de gamla Impiety-intervjusvaren jag skickade? Där Mortiis var elak och svarade något om black metal for white people hit och svartingar dö dit…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: