Vad tänkte de egentligen? Del 10.

Innan vi avslutar den här ofrivilliga trilogin gällande extremmusikens hondemoner måste vi riva upp gamla sår och återvända till Vivian Black. Uppmärksamma läsare har kanske märkt att videon där hon framför ”Slaves of lust” har försvunnit. Detta skedde inte långt efter att jag ursprungligen publicerade inlägget om henne och jag tänkte först att hon kanske bara tagit bort just den videon. När undertecknad surfade in på hennes Youtubekanal gjordes en märklig upptäckt. Hon hade raderat HELA sitt Youtubekonto från jordens yta. Drygt 40 klipp försvann som genom ett trollslag.

Jag började ana oråd.

Snabbt som vinden beordrades datorn att ta mig till hennes Myspacedomäner, men det var försent. Likt den brända jordens taktik hade hon raderat även sitt Myspacekonto.

Borta, kanske för all framtid.

Hennes reguljära hemsida fanns kvar och visst bjuder den på mycket matnyttigt men vare sig låtar eller videosnuttar gick att finna. Jag borde ha varit glad och vrålat ”ding dong, the witch is dead” som jag gjorde när ärkekräket Steven Tyler från solsystemets absolut sämsta band AEROSMITH ramlade av scenen och skadade sig, men jag kände mest tomhet. Även om ”Slaves of lust” är bland det sämsta jag både sett och hört vill jag i alla fall kunna återvända till den med jämna mellanrum för att få mig en dos lysande lyteskomik. I vild desperation sökte jag efter den på nätet men fann ingenting, det enda jag hittade var ”Devil or angel” som någon ont anande dåre lagt upp. Det den saknar i Cartman-imitationer tar den igen i allmän hopplöshet och bruten engelska.

Med största säkerhet var det en ren slump att Vivian raderade sitt ”livsverk” bara dagar efter att jag publicerat mitt inlägg om henne. Innerst inne hoppades jag dock att jag var fullt ansvarig och började klura på hurvida en NOKTURNAL MORTUM-special skulle ge samma lyckade resultat. En konstellation jag avskytt sedan debutplattan ”Goat Horns”. Mer om detta vid ett annat tillfälle.

Efter häxans bortgång slutade jag tänka på Vivian Black och fokuserade istället på den tredje maran i denna uselhetens treenighet. Via ett tips i kommentarsfältet kom jag i kontakt med LULLABY. Utan att förhäva mig kan jag redan nu säga att jag hellre somnar till en vaggvisa framförd av sandfolket från Stjärnornas Krig med Nattram från SILENCER som kapellmästare än att lyssna på en sekund av det avgrundsdjupa träck det brasilianska murmeldjuret fröken Lullaby vräkt ur sig sedan 1990. 1999 släppte hon för övrigt en bok vid namn ”My thought about satanism”.

Min tanke om satanism.

Det finns två böcker jag vill fördjupa mig i och det är ”My thought about satanism” och Mortiis bok ”Secrets to my kingdom”. Den förstnämnda verkar hyfsat omständig att få tag i men långnäsans verk finns inom räckhåll och det är här jag tycker att Kamijo, känd från ALGAION, tar sitt samhällsansvar. Kamijo är den ENDA jag känner till som äger en kopia av detta förmodade stordåd. Såvida inte Förintelseförsamlingen får denna som gåva i pestkollekten återstår två alternativ.

Alternativ 1: Kamijo får helt enkelt scanna in hela skiten. Sida för sida. Inte ett ord av Mortiis manifest får missas. Denna digitaliserade version skulle sedan publiceras på denna Likpredikan så att intresserade äntligen kan ta del av norrbaggens tonårsfantasier.

Alternativ 2: Kamijo får helt enkelt göra en ljudbok av hela skiten. Inte ett ord av Mortiis manifest får missas. Denna ljudbok skulle sedan publiceras på denna Likpredikan så att intresserade äntligen kan ta del av norrbaggens tonårsfantasier.

Förmodligen blir det dock alternativ 3 där Kamijo helt sonika bara ignorerar denna uppmaning.

Jag skulle kunna analysera LULLABYs tveksamma skivsläpp på Wild Rags, den risiga logotypen, hennes minst sagt ekivoka bandfoton och de bedrövliga texterna. Det skiter jag i och hugger in på efterrätten istället. Hennes musikvideos.

  

Den första videopresentationen heter givetvis ”Lillith”, vad annars? Är man intresserad av att se hur en satanisk teckenspråksundervisning går till medan ett fruntimmer stönar fram ”Lilli-tööööh, Lilli-tööööh” får man här sitt lystmäte. Orkar man även härda ut drygt en minut så bjuds det på en tvättäkta nakenchock när fröken Lullaby vältrar sig i stoftet och sprattlar med den brasilianska häxkroppen. Spektaklet når sitt crescendo när hon står i brygga över ett rött äpple. Tung symbolik. Personligen tolkar jag det som att man inte bör blanda frukt med gammal svinstek.

Den andra videon är betitlad ”Seven night – seven moons”, en betydligt fräschare titel. Att den börjar med en testbild och en introduktionstext skriven på ett A4-papper sätter standarden för här får vi ta del av hennes privatliv när hon kelar med katten och övar på hur hon enklast kan visa så många tänder som möjligt när hon pratsjunger. Tro mig, hon skulle vinna Nobelpriset i emalj om den priskategorin fanns. Bitvis står hon och dansar lite nonchalant iförd något som inte ens anses sexigt om man tillhör den brokiga skara som frustade över TV-programmet ”Erotiskt” som sändes på TV3 för mansåldrar sedan. Ett program som visades mellan 03:30-04:00 och innehöll på sin höjd en bröstvårta. Innan Internetporren var världen en hård och kall plats.

Om man tyckte att den första videon kändes lång så är det inte ens i närheten av den skärseld som stavas ”Seven night – seven moons”. 4:47 in i detta misslyckande är jag i ett så desperat behov av att göra något betydligt mera intellektuellt stimulerande att jag förlorar mitt förstånd och finner mig blötstirrandes in i hennes vidgade näsborrar. En minut senare återvänder testbilden som en kär gammal vän och plågan är över.

Frågorna är nu många, svaren tyvärr desto färre. Det som började med en inblick i Belita Adairs projekt SATANIC CORPSE var helt uppenbart en lucköppning i Pandoras adventskalender. Vips hade man funnit två andra högst tvivelaktiga artister och mardrömmen lär inte vara slut på långa vägar. Någonting säger mig att fler kvinnliga helvetesestradörer kommer att dyka upp i framtiden.

Av en slump kollade jag om Vivian Blacks video kommit tillbaka på Youtube och jag blev inte förvånad när jag såg att hennes Youtubekanal rest sig ur graven likt ett ruttnande lik. Det som började som ett infantilt ordvitsande från min sida har nu blommat ut i rena rama Stephen King-novellen.

Sometimes they come back.

/Hatpastorn

31 svar till “Vad tänkte de egentligen? Del 10.”

 1. Ofattbart roande. Lullaby är verkligen en kalashona som gör att man känner sig stolt över att vara tjej i metalscenen … Å andra sidan, procentuellt sett så finns det ju rätt många fler karlar som är födda i farstun där. Så, same, same!

 2. Nu stavar du ”Lillith” igen. Fnys! Eller stavar möjligen även kreatören ifråga det så denna gång? Suck.
  /vän av ordning

 3. Aj då! Den där ”Seven nights, seven moons” var nog den segaste låt OCH video jag hört/sett. Totalt nerköp. Nej, tacka vet jag den där ösiga låten (palla kolla vad den heter) där hon snott ett Bob Marley-riff rakt av utan att göra om det alls.

 4. Sicken musik det finns på denna våran jord! Milda matilda. Och hon dansar som dvärgen i Twin Peaks, gamla Vivan.

 5. Jag ska piska Kamsjö när han kommer hem från exportfrulandet. Tror dock den där boken går att finna. Ge mig nån månad.

 6. Skrammande!

 7. Herr Hatpastor har nu möjligheten att köpa en signerad version av Mortiis bok på tradera från ynka 900 kronor.

  • Tradera har jag fortfarande lite svårt för sedan jag blev snuvad på Vithatten-demon på målrakan. 900 spänn säger du. Garanterat värt varenda krona. Inte alls omöjligt att jag budar på denna klenod.

   • Jag tänkte just påpeka att en godvän till mig äger en signerad dylik bok, när det visar sig att det är hans ex som är uppe på tradera. Lustigt sammanträffande.

 8. Efter en och en kvarts låt med Lullaby klickade jag glatt på Vivian Blacks magnum opus för att få uppleva lite kvalitet. Det värsta var att jag först tänkte ”ja, det här var ju ändå inte _så_ illa…” När sången kom igång korrigerades den tanken. Kanske kunde Lullaby sjunga över Vivian Blacks riff, sen kunde det videosättas med en svart ruta och aldrig läggas ut på youtube?

 9. Ray Charles, Destroyer! Says:

  Alltid fint med tipsen på videor att botanisera vidare bland på youtube. Om du tittar på Lillith föreslås du även att titta på ytterligare en Lullabyvideo, ett kort klipp med regissören (eller en namne), ett liveklipp med Bachman Turner Overdrive och en 5:34 lång video med före- och efterbilder på konsekvenserna kring användandet av metamfetamin…

  Talande?

  Det finns väl ändå, handen på hjärtat, ingen som suttit igenom Lillith utan att känna att de kunnat leva med nick noltehår, en halv underkäke och dadelstora hudutslag ändå, om så bara för att få fly en stund?

 10. Fina Korg M1-ljud. Du borde skriva om black metalens (miss)bruk av denna 80/90-tals ”workstation”.

 11. Goe Hatpastor, är jag vansinnigt ovetande om jag frågar vilket band du spelat i eftersom du hintar till ett sådant emellanåt?

  • Jag tror han är medvetet hemlig av sig, men om man agerar Internetdetektiv litegrann tar det ungefär fem minuter att få reda på det. Hö-hö.

   • Jag fick liksom lite den känslan också, därav mitt försiktiga tonläge, normalt sett är jag mycket mer brysk i min framtoning.

 12. Alltså, den här bloggen blir fan bara bättre och bättre!
  Jag har långt skridna planer på att göra Hatpastorns Likpredikan till startsida i min browser. Förmodligen vågar jag inte, men jag var ändå tvungen att förklara exakt hur mästerlig den är. På precis alla plan dessutom.

 13. Fredrik (Stoneface) Says:

  Hejsan. Skitkul sida! Plöjde igenom hela i söndags i extrem bakfylla. Som gammal, gammal polare till Vithatten (basist i grindbandet) var det extra kul att hitta hit, särskilt efter att han berättat om intervjun.

  På tal om videos man inte vill gå miste om, det finns en fantastisk plug in till Firefox som jag känner att jag behöver tipsa om. Den heter DownloadHelper och tillåter att man helt enkelt sparar videos som flashfiler som sedan enkelt spelas upp i VLC. Skriv en rad om du inte fattar hur den fungerar!

 14. Jag älskar eldsjälarna! De som bara måste göra det, hur många som än försöker stoppa dem.

  Underhållande läsning i vanlig ordning. 8)

 15. Sången i Lullaby-låtarna påminner om det mindre bra svenska bandet GARGAMYRK som sorgligt försvann i internets obskyra vråer. Bör kollas upp för finsmakare av värdelös musik.

  http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=236118

 16. Kompet till Seven Moons eller vad den heter låter som något man hör i bakgrunden till ett flipperspel på Amiga från 80-talet. Hela videon, med hennes småttiga dansrörelser fick mig att inse hur himla bra Vivan Black var – som i sin tur visserligen var hemsk. Men inte så hemsk. /Torbjörn (Bara Metal)

 17. en lucköppning i Pandoras adventskalender

  HATPASTORN FOR PRESIDENT! *headbangar frenetiskt med flinten*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: