Vithatten. Del 1.

Detta kan om möjligt vara det absolut viktigaste inlägget i denna bloggs historia. Efter 13 års sökande är skatten funnen. Denna heliga graal som man likt en rabiat korsriddare sökt efter med ljus och lykta i varenda kassettlåda ifrån Haparanda i norr till Ystad i söder. Skatten är funnen. Sinnet: fridfullt.

Det känns helt bisarrt att jag blott för 2 timmar sedan stod ont anandes på gymmet och ryckte oansvarsfullt i vikterna samtidigt som BOLT THROWERs utmärkta ”… For Victory” dundrade ur stereoanläggningen. Jag såg i ögonvrån hur min mobiltelefon blinkade frenetiskt borta vid roddmaskinen så jag slängde handduken lite macho över axeln och vandrade bort till det knappöversållade eländet. 4 missade samtal och 2 SMS. Dr Panzram och Heidenhammers nummer. Efter att ha överlistat knapplåset kunde jag till slut läsa vad de skrivit. Jag trodde givetvis inte mina ögon så jag var tvungen att sätta mig ner och läsa deras meddelanden ännu en gång.

Tänkte bara säga att du är skyldig Heidenhammer en jävla massa pengar och att du numera är en lycklig delägare utav VITHATTEN-demon. /Panzram

Jag har nu inhandlat VITHATTENs ”Don´t Burn the Witch”. /Heidenhammer

Senaste gången jag kom i kontakt med denna legendariska demokassett var när den låg ute på Tradera. Jag hängde på i budgivningen upp till 400 kronor men var tvungen att lägga mig då priset sköt i höjden likt mitt blodtryck när jag lyssnar på SIEBENBÜRGEN. Jag var seriöst deprimerad ett bra tag efter den auktionen. Så nära men ändå så långt borta.

Nu är den i alla fall där den hör hemma. Hos ett gäng griniga gamla nostalgiker som har vettet att uppskatta en utav denna planets mest råa och intoleranta musikskapelser. Nu är den hemma. VITHATTEN-demon….

”Vad fan är VITHATTEN”, kanske en del utav er läsare undrar. Jo, det ska jag förklara här på bloggen inom en snar framtid. Just nu ska det dock firas med ett glas whiskey och riktigt bra musik på stereon. ABIGORs monumentala ”Nachthymnen” blir perfekt.

Thomas Väänänen, om du läser detta, du behöver inte rota fram ditt exemplar utav ”Don´t Burn the Witch” längre. Ursäkta om vi tjatat ihjäl dig.

 

/Hatpastorn

18 svar till “Vithatten. Del 1.”

 1. En får gratulera. Känns livet komplett nu eller är det något mer obskyrt du söker?

 2. dödskommendanten Says:

  jag kan berätta att jag är en av de få som fucktiskt ägt ett exemplar av denna svartmetallgraal. mitt minne från den här tiden är inte det bästa.
  vithatten måste ha varit på oerhört bra humör då han faktiskt ägnade mig tillräckligt med uppmärksamhet för att delge mig evokationstekniker han använt när han frammanat ”don’t burn the witch”.
  vissa påstår att han var en barnamördare med kreuck-blod i sig, andra att han var en jätte som vid solförmörkelser brukade skymtas vid berget vithatten…. vi får väl se när allmänheten är redo att veta mer om denna milstolpe inom svensk bm

 3. Nattens Calle Gufs Says:

  Den gamla pärlan! Mitt gamla band fick oss en känga av honom via vår gästbok när jag hade, i en intervju i ett fanzine, sagt att ”..vår musik får Vithatten att framstå som ett musikaliskt geni” ..han var inte så road.

  • Haha, klockrent. Var det Unchaste som intervjuades? ”Of Dark Jungles Born”-demon går fortfarande varm häruppe i norr.

   • Det stämmer utmärkt det. tror det var i Metal Wire eller Bestialiskt mangel jag pratade om Vithatten (fan har bara demon avspelad av Metal Duck Raffe- på en risig kassett) man ville ju ha det sjukt snygga omslaget gjort i paint, ritat per hand/mus.

    http://www.myspace.com/unchasteofficial

   • Layouten är helt fantastisk och informationen som följer med demokassetten är minst sagt omfattande. Du råkar förresten inte känna någon som äger demon med bandet DU FUMLAR I LJUSET?

   • Finns Unchaste demon att ladda ner någonstans?
    Är lite trött att behöva använda min köksbandspelare och min gamla slitna tape varenda gång jag vill höra Apan Robert och Myspace har sina nackdelar det med.

   • Nattens Calle Gufs Says:

    Dr Panzram: Vet inte, vi la inte upp den själva men har hört att folk har laddat ner från gamla dc++, eller napster eller vad fanken det hette (själv är jag för gammal för sånt där haha) men den borde ju finnas nånstans på den här flugan internet. kansek pirate bayKan tyvärr inte hjälpa dig. Ja, slit inte ut kassetten, den kan bli värd uppåt 70 spänn i framtiden!

 4. Jösses. En gång till: jösses.

 5. Satan vad stort!

 6. Åh herredjävulen vad episkt!! Jag blir alldeles vild i pantalongerna. Bjud genast över mig på genomlyssning. Jag tar med fika!!

 7. ja, jag kommer ihåg alla lösa textbald som rasade ur fodralet när man öppnade kassetten haha.

  Nej, du fumlar i ljuset har jag inte stött på någonstans ..fan vilket bra namn! måste kolla in det.
  Får mig att tänka på ”Åt fanders med ljusets skapelser” av Sorhin

 8. Jag är alldeles för ung för att ha någon relation till akter som var så här obskyra under 90-talet, men hittade det här vid en sökning på tuben:

  Har visserligen ingenting med black metal att göra, men det kändes ändå väldigt trve! Ljud- och bildkvalitén är om inte annat den rätta.

 9. Vad kan man saga forutom – Avundsjuk!

 10. IshethZenunim Says:

  ”Du fumlar i ljuset” kan du byta till dig av den här killen: http://members.chello.nl/p.soppe/index.html

  Han har massor med demos, men han säljer inget, bara byter. Om du skulle få tag på den så hoppas jag på en rejäl recension och mp3-konvertering så mästerverket bevaras för all framtid.

 11. Mp3-konvertering på Vithatten please!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: