Trivia Dolorosa. Del 1.

Värdelöst vetande är den enda sanna kunskapen. En festlig anekdot gällande Mortiis dödskallesuspensoar under exempelvis er första träff med en ny partner är inte bara ett sätt för dig att visa djup, klass och social kompetens på utan även ett sätt att undersöka om personen ifråga är något att satsa på. Ser man inte den stora humorn i omslaget till plattan ”The Stargate” saknar man uppenbarligen all sorts form utav verklighetsuppfattning. Saker som dock bör undvikas under dylika tillställningar är halvtimmeslånga monologer gällande Varg Vikernes förträffliga pukvandringar på den självbetitlade debuten. Den informationen sparar man till bröllopsnatten.

Under detta segment som kommer att gå under det fantastiskt klatschiga namnet Trivia Dolorosa kommer undertecknad, Dr Panzram och Heidenhammer då som då bjuda på en del utav den kunskap vi samlat på oss under årens lopp. Dessa små fragment utav djup visdom kommer ni att kunna använda er utav i de mest vilda och skilda sammanhang.

Mycket nöje.

Visste ni att OXIPLEGATZ betyder ”Ack” på guldmumsarna ifrån yttre rymdens språk? Det är på tok för få band som tar bandnamn ifrån Kalle Anka.

Visste ni att bandet REA PÅ RÖVSMÖR senare bytte namn till SATARIEL?

Visste ni att den gamle EDGE OF SANITY-bassisten Lindberg var medlem nummer sju i BATHORYs fanklubb?

Visste ni att Kyle ifrån INCANTATION och Aphazel ifrån ANCIENT bägge blivit beskyllda för att bära peruk?

Visste ni att DEMONIAC ifrån Nya Zeeland tyckte det var rimligt att ha en textrad som löd ”Sieg heil Hitler metal” när texten var tänkt som en hyllning till den germanska thrashscenen?

Visste ni att trumpetintrot på NOKTURNAL MORTUMs platta ”Nechrist” fick Hatpastorn att skratta så hårt att katten sprang ut på balkongen i ren skräck?

Visste ni att NOCTURNAL BREEDs skiva ”Aggressor” åldrats med samma behag som den obehandlade svampinfektionen jag har i ljumsken?

Visste ni att CRADLE OF FILTH verkar ha gett upp helt?

Visste ni att de melodiska dödsmetallarna i A CANOROUS QUINTET lade ner 1999 men återförenades 2005 för att senare… Äh, skit samma…

Visste ni att Karsten Larsson som spelat trummor i ALLA band ifrån Mjölby har ett hår som har en egen atmosfär?

Visste ni att Shyaithan ifrån IMPIETY har 48 i skostorlek?

Visste ni att trummisen i hårdrocksbandet ZONATA drog i sig en hel karta Red Bull innan han insåg att det inte var läsk utan en energidryck när de spelade in i Studio Underground i Västerås?

Visste ni att ingen kan uttala titeln på INDUNGEONs platta ” The Misanthropocalypse” utan att stamma likt Janne Boklöv på tjack?

Visste ni att CHAINSAWTAN är världens tröttaste ordvits?

Visste ni att AGHAST använde sig utav Deads mikrofon på deras debutplatta?

/Hatpastorn

14 svar till “Trivia Dolorosa. Del 1.”

 1. Jag svarar nej på alla punkter. Jag känner mig redan mer upplyst.

 2. tack för denna doktrin..som förgyllde ännu en annars så trist fredagskväll! 🙂

 3. Satariel borde ju givetvis byta tillbaka!

 4. haha rea på rövsmör… det var tider det

  • Underbart bandnamn. Finns det något inspelat material med REA PÅ RÖVSMÖR? Vore fantastiskt roligt att höra. Har faktiskt funderat på att skriva en specialare om just band folk spelat i INNAN de börjat med mer hårdare tongångar. Har själv ett dunket förflutet i projektet ELDA MED LIK.

   • Jo väl genomtänkt och det var väl mest sån humor som gällde då vi körde igång i våran gitarrists farsas garage.

    Tyvärr finns det ju faktiskt en demo vid namn ”Inte som andra”. Den innehåller klassiker som ‘krossa turkapung’ (som vi förövrigt fick ändra till krossa tomtepung inför ett gig med Dia Psalma), ‘termosflaska’ och ‘why must we’…

    Kallade stilen för flumpunk då… och det är väl en ganska bra beskrivning på typ vad det var, utter crap. Men alla sagor har ju sin början nånstans 😉

 5. Vill dock reservera mig gentemot uttalandet om första punkten, oxiplegatz. Enligt Alf Svensson (jodå, han heter så), mannen bakom enmansprojektet, betyder ordet ”Guldfrossarna från världsrymden”. Så vid eventuella BM-quiz menar i alla fall jag att detta svar torde vara likvärdigt med Pastorns upplysning. (Mina uppgifter är hämtade från Dark Divinity #1, 1995/6 – mig veterligen det enda nummer som kom ut.)

  Angående tveksamma band innan BM-karriären drog i gång, är väl det mest klassiska Morgan Håkanssons gamla trallpunkband MOSES (enligt mig hundra gånger hårdare än MARDUK), med hits som ”Åt Helvete” och ”Vi vill inte ha det såhär”. Sistnämnda låt handlar för övrigt om tristess i Norrköping och ungdomliga krav på ett aktivitetshus.

 6. Nokturnal Mortums trumpetintro fick även mig att skratta högt! Visserligen är katterna i huset antingen döda, bortsprungna eller bortgivna, men samtliga hade troligtvis reagerat på samma sätt som din egen om de vore här. Det låter ungefär som när min polare fiser.

 7. Indungeon. Mjölbyband utan Karsten Larsson. 😉

  • Jag kan ge mig fan på att Karsten i någon sorts form varit påtänkt att spela i INDUNGEON haha. Grymt bra och underskattad trummis för övrigt. Hans kaggearbete på MITHOTYNs ”King of the Distant Forest” är legendariskt.

 8. Typ allt utom att Aghast använd Deads Mic var nyheter för mig.

  Att Aphazel i Ancient bar peruk har han själv erkänt i korrespondens & (tror jag) intervjuer

  Alla borde bidra med en egen punkt här.

  Visste ni att Blackmoon (Dark Funeral etc) länge trodde att man ”stängde av datan” genom att trycka på knappen på bildskärmen? Således hade den stått på , dygnet runt, i åratal & var, lite slö.

  Kommer fasiken bara på Blackmoon-klassiker just nu. Får återkomma med andra scoop.

  • Helvete, jag tror just jag garvade så att revbenen blev till mos. Åh, herresatan…

   Var inte blyg att samla dylik trivia och skicka på hatpastorn@gmail.com så jag kan lägga upp dem i del 2 av Trivia Dolorosa. Panzram berättade även att du i slutet på 90-talet skrev recensioner/beskrivningar av musikvideos. Har du kvar dem?

   • Vill ju inte såra Svartmånen för han är ju en skön shunne & de flesta lustiga anekdoter om honom bottnar i det faktum att han inte uttrycker/för sig bland vanliga dödliga så väl. Goda egenskaper på många sätt & vis. Aber visst, kan försöka sätta mig & sammanställa några goa triviapunkter åt er när tillfälle ges. Risken att det uti dessa lär återfinnas en & annan punkt om honom är överhängande.

    Jag basade för ett förkastligt, alkoholindränkt, pinsamt & bristfälligt fanzine under tonåren, ja.
    Där publicerades några recensioner på de få BM videos som fanns då. Jag förfasade ju mig över att det var en trend… Om man bara vetat vad som komma skulle.
    Minns att jag avhandlade videos av Burzum, Dark Funeral, Ancient, Hecate Enthroned mfl.
    Att såga dem var ju i de flesta fall som för Diego Armando Maradona att sätta en balja i en tom kasse som mätte 200×300 meter.

    Att återutge dem i orginalform idag tror jag inte hade varit särskilt givande, men man kan ju recensera nämnda cineastiska storverk igen om man orkar. Nu är ju målet dock ännu större & mer tomt.

    Får väl avsluta med en till Blackmoonare.

    Visste du att Blackmoon en gång höll en tvåtimmarsmonolog om sitt avgrundsdjupa Burzum-hat tills åhöraren i fråga försynt påpekade att nämnda monologanförare bar en tröja prydd av Burzums logotyp?
    Replikering? ”Det var tvättdag”

   • Man skulle fan haft en kalender hemma där varje dag innehöll ett tidlöst Blackmoon-citat.

    Kör hårt med recensionerna, nämnda Ancient stoppade ju inte med ”Lilliths Embrace” utan har vräkt ur sig musikvideos på löpande band efter det. Det finns en ocean utav mediokra svartmetallvideos som behöver få en reprimand. Ett Youtube-tips är det kristna black metal-bandet Royal Anguish som med sin videopresentation ”Twisted Angel” (tror jag den hette) ställer till med både det ena och det andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: