Vad tänkte de egentligen? Del 6.

Stopp.

Jag tar tillbaka allt jag skrev om ANCESTRUM och deras cover på VINTERSORGs gamla allsångslåt ”Till Fjälls”. Länge har jag trott att amerikanska ASKE var konungarna utav bedrövliga DARKTHRONE-covers men ack vilken lögn man levt i. Ryska BLACK DEATH drar sig inte för något när de gör en fri tolkning utav ”Transilvanian Hunger” och det är med en viss animositet jag ser dessa vildar skoningslöst slakta en utav mina stora musikfavoriter.

Ponera att ni bestämmer er för att gå på en spelning en kväll. Lönen ligger färsk på kontot och gommen suktar efter blaskig pilsner till hutlösa priser. Ni möter upp med ett gäng bekanta och i samlad trupp beger ni er till stadens musikklubb för att få er en dos rå musik. På planschen utanför dörren kan man läsa att det ryska svartmetallbandet BLACK DEATH spelar. Ni nickar unisont gillande trots att ingen utav er hört bandet ifråga. Kommer man ifrån Ryssland, heter BLACK DEATH och spelar svartmetall med tveksamma politiska åsikter kan ju inget gå fel. Eller hur?

Jo, jag tackar jag.

Efter att ha betalat inträde ställer ni er i publiken. Lukten utav svett, utspilld öl och rökmaskin ligger tung i lokalen. Någon drar en anekdot om skivomslaget till ANCIENTs återsläpp utav ”Svartalvheim” och alla fnissar i kör. Plötsligt börjar rökmaskinen att väsa och svulstig musik strömmar ut ur PA-anläggningen. Under introt som består utav en låt ifrån Conan-soundtracket stövlar ett gäng utmärglade rakade ryssar upp på scenen. Sångaren tittar snabbt ut mot publiken och börjar genast se en smula nervös ut då han med egna ögon får se en klassisk svensk halvmåne. Alla som varit på en spelning i Sverige vet vad det är för något. Någon enstaka yngling i NOKTURNAL MORTUM-tröja, page och glasögon vågar dock trotsa halvmånen och ställer sig vid scenkanten med händerna i fickorna. Resten utav publiken håller sig självklart cirka 2 meter bakom med armarna i kors.

Introt ebbar ut och gitarristen har inte hunnit stämma klart gitarren då hans distpedal börjat strula så det blir några sekunders pinsam tystnad innan han är redo att köra igång. Sångaren höjer mikrofonen till munnen och skriker:

Hello Sweden, we are BLACK DEATH from Russia! Feel our TRANSILVANIAN HUNGER!

Sedan bär det iväg likt en dödsmarsch till helvetet…

God natt.

/Hatpastorn

2 svar till “Vad tänkte de egentligen? Del 6.”

  1. Proktologen Says:

    Förvirrande. Han låter som en tupp men rör sig som en höna medan lukten av kalkon är omisskännlig.

  2. Sedan första gången jag hörde den så är ju denna en klassiker i mängden udda covers, ryska Act of God gör Freezing moon på, ja, sitt eget lilla vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: