Hatpastorn, vilket Eternal War är mest Eternal War?

Krig. Ett klassiskt tema inom hårdrocken. Detta trots att majoriteten av dem som sjunger om det inte gjort någon sorts form av militärtjänstgöring. Vissa band är bättre än andra. Bolt Thrower, gudar. Sabaton, inte lika bra såklart men omåttligt populära. Sedan har vi såklart war metal, en mycket fin och konsekvent genre. Vilka skulle du vilja dela skyttegrav med? Blasphemy, Conqueror eller Black Witchery? Revenge kanske? Svåra frågor, något som vi inte backar för här på Hatpastorns Likpredikan. Här får ni bara den finaste journalistiken. Och med journalistik menar jag såklart ramblings of mad men.

Idag tänkte jag att vi skulle kika på alla band som heter Eternal War för att en gång för alla göra klart vilket Eternal War som är mest Eternal War.

Vi börjar med Eternal War från Vitryssland. De startade 2001, släppte två demos och sedan blev det inte så mycket mer. Logon är hyfsad och bandfotot helt OK. Dock blir jag en smula konfunderad över att solen skiner på bandfotot. Finns solen i Vitryssland? Jag ser även en tillstymmelse till växtlighet till vänster. Grön sådan. Vad är detta? Första demon heter ”DEMO” och den andra heter … ”The struggle for survivle”. Annorlunda stavning. Tyvärr verkar det vara omöjligt att hitta låtar med dem på nätet. Och med nätet menar jag Youtube. Det kanske finns någon vitrysk MySpace någonstans på The Dark Web, men jag tror jag hoppar det. Nästa!

Colombianska Eternal War bildades 2005 och släppte 2007 sin första och enda demo, ”Kill the enemy”. Logotypen är snygg och bandfotot lagom vilt. Här snackar vi thrash metal med frasiga gitarrer och mycket virvel. Tusen gånger bättre än de norska gängen typ Desekrator och Infernö och MILJONER gånger bättre än den förbannade college-thrashen från USA typ Municipal Waste. Jämför man med töntarna i irländska Gama Bomb är Eternal War i runda slängar miljarder gånger bättre.  Originaliteten är givetvis lika med noll, men bra sprutt och hyfsad sång. Den här nivån har man släppt igenom på tidigare. Bäst hittills, vilket å andra sidan inte var så svårt.

 

Vi sticker till Leipzig i Tyskland och ser om svartmetallbandet Eternal War kan bjuda på lite motstånd. Demon ”Trollblut” kom 2001 och fullängdaren ”Eure welt wird enden” 2009. Fullängdaren släpptes på skivbolaget Last Resort Store vilket jag tolkar som Närmast Sörjande Records.

Här snackar vi hyfsad black metal, en nivå där mitt finmaskiga omdömesnät inte alls är speciellt finmaskigt. Jag går fan igång på det här. Tänk er en utsökt blandning av Enthroned-mediokert och det där tyska förbandet ni inte minns namnet på när ni lirade i Trier 2004. Den här skivan ska jag hålla utkik efter. Tydligen pressad i 1000 exemplar så den jakten blir nog kort. Och billig. Bäst hittills!

Ohlala! Eternal War från Peru ser lovande ut! Rå logotyp, småmärkligt bandfoto. Det vattnas ju i munnen. Demon ”Sangre y honor” släpptes 2003 och man behöver inte vara ett lingvistiskt geni för att förstå vad det betyder. Grumligt. Tyvärr hittade jag inget på Youtube så jag kan bara fantisera om hur detta låter. Detta är tursamt nog ett solklart exempel på ett band man inte behöver höra för att ha hört dem. Vill emellertid lägga in en brasklapp här och säga att jag börjar bli JÄVLIGT less på att Arch Enemys dynglåt ”War eternal” dyker upp varje gång jag söker efter något på Youtube. Jag vill inte höra några nördar spela Pet Shop Boys ”It´s a sin” med dubbla kaggar. Youtube kan således ta sin algoritm och fara åt helvete. Arch Enemy är bandet för folk som inte vågar lyssna på dödsmetall. Punkt.

Nu ska vi se. Eternal War från USA. Bildades 1992 så de är det äldsta bandet på listan. Deras första och enda släpp kom 2001, en demo med det sagolikt trötta namnet ”War Inc”. Jag får oangenäma Truth Denier-vibbar.

Det finns något vemodigt i ett Youtube-klipp som legat ute i nästan tio år och har 83 visningar. Ingen höjdare precis. Riffen har Deicide skrivit långt tidigare, fast bättre och sångaren låter som att han försöker krysta ut en späckhuggare genom urinröret.  Runt treminutersstrecket försöker amerikanska Eternal War att få lite Metallica-feeling via en dagcenterrendering av ”One”. Needless to say så går det inget vidare. Ett band som enligt uppgift funnits sedan 1992 borde veta bättre. Nej, det här var riktigt hopplöst.

Den här konversationen måste ha hänt i verkligheten:

Du, Luciano. Vad fan ska vi kalla oss?

Jadu João, bra fråga. Vi spelar ju döds liksom. Eternal War kanske?

Jag kollar på metal archives! Fan också, det finns fem band med det namnet.

Öh, Laudmar! Ställ ifrån dig den där kaktusen och hjälp till för fan. Vad ska vi heta?

Inte fan vet jag. Eternal War?

Är du dum i hela huvudet, vi sa just att det finns fem band som heter det.

War Eternal då?

Du är ett geni!

War Eternal alltså. En demo från 2016 vid namn ”Dead end” och en självbetitlad EP från 2018. Kom igen nu för fan! Ge mig lite våld! Lite war för fan! Jobba! Ni är ju brasilianare. Ni har manglet i blodet. Kom igen. Jag tror på er.

Vad är det här för nörd! En Arch Enemy-cover! Nu kokar det i lillhjärnan. Hur är det möjligt att brasilianska War Eternal inte går att hitta på Youtube? Är det något vi vet är det att ALLA i Brasilien har ett Youtube-konto. Det finns ju för fan inte ett kommentarsfält som inte är dränkt i minst tio ”COME TO BRAZIL!!!”, ”JAJAJAJAJAJAJJAJAJA!!!” och ”666 OCCULTISMO, SATANISMO, ANTICHRISTIANISMO INFERNAL LORD SATAN 666 AAAAARGH!!!”. Det absolut roligaste är när man kollar på en hyllningsvideo till någon som dött i ett band, scrollar ner bland kommentarerna och hittar ett entusiastiskt ”Come to Brazil!”. Jag tror det var Dr Panzram som fann ett hyllningsklipp till typ Kurt Cobain med den kommentaren. Otroligt roligt. Ja, det är kul att de är engagerade i alla fall.

Jag tog en bensträckare för att vila hjärnan och hittade faktiskt ett klipp efter att ha sökt på bandnamn och låttitel:

Jag kan inte acceptera att War Eternal från Brasilien inte låter våldsammare. Det här var mördande tråkigt.

Okej, sista bandet för idag. Jag har förhoppningsvis sparat det bästa till sist. Håll i er nu. Eternal Sex And War. Black metal från Italien. Det här kan inte gå fel. Två fullängdare. ”Abuse or be used” från 2007 och ”Negative monoliths” från 2014. Jag skriver Eternal Sex And War i sökrutan på Youtube och trycker på Enter. Bara skit kommer upp. Eternal Sex And War band då. Bara skit igen. Någon jävla Kiss-låt bland annat. Är det bara jag eller har Google och Youtubes algoritmer blivit oändligt mycket sämre? Eternal Sex And War black metal. Nu börjar det fan KOKA igen! In This Moment med låten ”Sex metal Barbie” dök upp som första träff. Youtube, har du druckit? Jag testade bandnamn och ett par låttitlar. Nada. Jag ger upp. Vilket fiasko.

Det enda som kan få mig på gott humör igen är följande odödliga juvel:

Jag vet inte om jag vill leva i en värld där tyska Eternal War är det bästa bandet. Alltså, på riktigt. Eternal War, med ett sådant bandnamn kommer ett ansvar. Det ska sjungas om krig, det ska vara våldsamt och nihilistiskt. Patronbälten, snabba glasögon, stora armar. Nädå, det ska tramsas runt liksom. Och Arch Enemy på det. Jävlar vad sur jag blev nu.

Kom igen nu Bolt Thrower, ge mig lite lindring i mitt lidande.

På återseende.

/Hatpastorn

2 svar till “Hatpastorn, vilket Eternal War är mest Eternal War?”

  1. Peruanska nazi-eternal war snubben har orimligt långa ben. Jag har inte hört honom men jag är förhållandevis säker på att musiken har omotiverat många ”lugna mellanspel” och ryckiga arrangemang där Långben gast-skäller om blod och canvas-tyg som en Silencer light. Inte en bas-frekvens i sikte.

  2. Get your Groove back. Denna juvel bland musikaliska pissluder👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: