Kasseptember – Bure Bödel och den vänstra handens lösning

Jag vet inte hur stora Left Hand Solution faktiskt var i resten av Sverige. Det är ett lokalt doom-/goth-band som en gång i tiden hade Jörgen Fahlberg från The Kristet Utseende på sång. Efter några omstöpningar av lineupen så släppte de 1993 sin andra demo ”Falling” och detta måste nog vara den första demo som jag någonsin köpte. ”Falling” gick varm och jag blev ett stort fan av bandet i fråga.

Jag var speciellt imponerad över hur en tjej kunde sjunga så hårt och mörkt, sedan var låtarna väldigt trallvänliga. Ett tag efter inköpet av denna demokassett befann jag mig på en trädslöjdslektion. Där hade det börjat en ny hjälpreda/stödlärare. När han presenterade sig så föll min haka till golvet, Jocke Mårdstam… kunde det vara så att gitarristen i just Left Hand Solution skulle vara min lärare? Jag ogillar generellt att smyga in omotiverade engelska uttryck i text men jag kan inte säga något annat än att jag blev starstruck. Det faktum att vi kom från samma lilla stad och att oddsen är inte är så där otroligt låga att detta skulle inträffa kunde jag väl kanske inte greppa då, det hände till och med ytterligare en gång under min skolgång då gitarristen i Darklands jobbade som extralärare i musik på min högstadieskola. Allt jag visste var att det var en, i min värld, livs levande rockstjärna som stod framför mig i långt svart hår och en T-shirt med Danzigs berömda skalle på bröstet.

Självklart gjorde jag allt för att lära känna Jocke och det gick väldigt bra vill jag påstå då Jocke är en av de trevligaste personer jag känner. Det blev mycket snack om musik och jag tjatade mycket på honom att han skulle spela in massa plattor på kassett till mig vilken han konsekvent vägrade att göra med ursäkten att om han gjorde det till mig så skulle ”alla” vara på honom om detta. Jag tror inte riktigt att han förstod att det var nog i stort sett bara jag som hade någorlunda lika musiksmak som honom på vår skola. Jag tjatade även att de skulle spela på skolan med Left Hand Solution i något format, vilket de faktiskt gjorde en gång. Vet ni var den unga Bödeln befann sig då? Jo, i fjällen med sin familj och åkte slalom, fy fan så jävla life metal! Jag kommer ihåg när jag kom hem från denna resa i fjällens domäner och klasskamraterna berättade att Jocke och hans band spelat i gympasalen medan jag var borta. Detta är något som jag fortfarande kan bli upprörd över, jag missade en spelning jag tjatade om i flera månader och jag vill så här i efterhand påstå att det var lite av min förtjänst att spelningen faktiskt ​gick av stapeln (om du läser detta Jocke och vill påstå något annat så vill jag inte höra, låt mig leva i min megalomani).​

Left Hand Solution släppte senare en demo, en MCD och två album för att sedan i mitten av 00-talet ha gått på lågvarv. Jag gillar allt de släppt men just ”Falling” har en speciell plats i mitt hjärta.

//Bure Bödel

Ett svar till “Kasseptember – Bure Bödel och den vänstra handens lösning”

  1. Viktigpetter McBesserwisser Says:

    Höga odds = liten chans
    Låga odds = stor chans

    😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: