Hatpastorn och Heidenhammer diskuterar bandnamn. Del 2.

HH: Alltså THY SERPENT. Tänk dig en dag på skolgården. Du får MIN KNIV mot THY SERPENT.

HP. Haha, THY SERPENT är ett skolexempel på ett band som jag gillar mer än vad jag logiskt nog borde göra. Sötare black metal, eller förlåt dark metal, får man leta efter. Din orm, är det inte något som Selma skulle kunna säga till lilla Fridolf?

HH. Har inte du typ alla nummer med lilla Fridolf?

HP: Jo, det råkade bli så. Sedan har vi LUKEMBORG. Det ligger väl i närheten av SIEBENBÜRGEN va?

HH: Jag tänkte mer på Ankeborg, men vart ligger den staden i förhållande till FROSTBORG?

HP: Man kan ju alltid ta en tripp INTO THE SUNLESS MERIDIAN. DET stället måste väl ändå ligga beyond the great vast forest. Jag har för övrigt tagit reda på vem som bor i SADISTIK FOREST.

HH: Vågar jag?

HP: THE MAN-EATING TREE.

HH: Du skämtar. Jag vill se en GARDENIAN gå i klinch med THE MAN-EATING TREE.

HP: Nej. De är från Finland och spelar typ goth av något slag.

HH: Vart i Guds namn ligger då gardens of grief?

HP: BAK DE SYV FJELL? Om man tar vänster vid OLD CORPSE ROAD.

HH: Geografin inom svartmetallen och dödsmetallen är fan uppåt väggarna. Det finns inga regler. MEADOW IN SILENCE exempelvis, är det där man plockar upp en GREEN CARNATION under en TIRED TREE? Där kan man säkert utföra en DARKMOON RITUAL. Det var när Darkmoon Warrior utförde en ABYSMAL RITUAL.

HP: Samtidigt som man läser en novellsamling skriven av AUTHOR OF PAIN?

HH: Åh guud, det bandfotot liknar ju inget annat. Snubben vid namn The Baron spelar i en helt egen liga när det gäller corpse paint. En AUTHOR OF PAIN, ja han har nog skrivit både det ena och det andra och en DEAD SILENT SLUMBER, vad är det? Är det ett nytt hjälpmedel mot snarkning? Efter en hård dags hushållsarbete med centraldammsugaren CENTINEX kan det behövas.

HP: När jag lyssnade på NEXs platta ”Zero” kom jag på en sak. Om en NEX är en NEX måste ju en CENTINEX vara en hundradels NEX. Fast jag vette fan om NEX är hundra gånger bättre än CENTINEX. Jag har ingen aning om vart jag är på väg i det här resonemanget.

HH: …

HP: GRIEF OF EMERALD – vad FAN är det? GRIEF OF MARMELADE, det är en stressig morgon på väg till en jobbintervju och man inser halvvägs att man sölat ned hela sig med smörgåspålägg. Eller är det för att de blivit dumpade av Lady Marmelade?

HH: HÄRSKEN – jag vet inte hur, men det har något med GRIEF OF MARMELADE att göra. Enligt mina efterforskningar sjunger förresten MIDVINTERBLOT om ett ”Rise of the forest king”. Men han finns ju redan och håller som vi vet till i the distant forest. Eller är det här någon slags usurpator och ett förebådande inbördeskrig anas i den avlägsna skogen?

HP: Jag tycker den största frågan är varför sångerskan i MIDVINTERBLOT heter Pamela ”Drottning Vampyria” Wasiluk.

HH: Lyssna på detta. ORCHARDS OF ODENWRATH. Jag baxnar. Bredvid MEMORY GARDEN och GARDENS OF GRIEF. Vad odlas där?

HP: FRUIT OF THE DOOM!

HH: Du kan inte mena allvar att det bandet finns.

HP: Jo, amerikaner har jag för mig. Har inte den blekaste aning om hur de låter men namnet minns jag.

HH: Jaja, ORPHAN GYPSY. Han har det inte lätt. Kommer han från ORPHANED LAND? Tillsammans med OLD MAN’S CHILD är de lirarna de mest mobbade barnen på skolgården. Smaka på det här namnet då. REJECTED SYMMETRY.

HP: Här har en arkitekt eller en formgivare åkt på en åthutning.  Förmodligen har han skapat IKEA-möbeln ”Bestå” som jag personligen har ett och annat att säga om. Kundtjänsten på IKEA har fortfarande inte vågat svara på mitt mail.

HH: SATANS VIND. Ja, har man stått på bron mellan Frösön och Östersunds centrum, då har man upplevt SATANS VIND.

HP: Eller tänk dig en riktigt vit kränkt man som på verandan uppgivet slänger golfbagen på trätrallen för att sedan slå ut med armarna och vråla ”SATANS VIND!”. 

HH: Vart har du julpyntet? Det ligger uppe på den SATANS VINDen.

HP: Har Satan en vind? Och vad förvarar han däruppe? Ligger det ovanför helvetet? Och vad är egentligen kriterierna för att hamna där?

HH: Kan mycket väl vara där som CHAIN COLLECTOR förvarar sin samling.

HP: Föreställ dig en sportidiot som dundrar fram i ljusets hastighet på en bockstyrecykel och studsar över en lite väl hög trottoarkant. Han ringer sedan upp frugan för att i telefonen upprört hojta:

”Älskling, kan du komma och hämta upp mig. Ramen har blivit så SATANS VIND.”

HH: Finns det flera? SATANS VIND, BELIALS FRANSKA BALKONG, LUCIFERS ALKOV, BELSEBUBS BODEGA.

HP: LEVIATHANS TVÄTTSTUGA, HORN-PÄRS PANNRUM, MEFISTOFELES GROVKÖK, BAALS BADRUM, LILITHS VESTIBUL …

HH: Det står mellan två lägenheter. Den ena har SATANS VIND, men den andra har BELIALS FRANSKA BALKONG och bättre utsikt över LILITHS OLUSTHUS. SATANS VIND gjorde tydligen bara en demo, släppt på anrika Sodomistic Rituals Productions, som för övrigt släppte NECROCARNATION. Ej att förväxlas med GREEN CARNATION, det kan vara livsfarligt i stuvningen.

HP: Det kan sluta i en SEVERED GARDEN.

HH: Där har en jävligt missnöjd GARDENIAN varit i farten.

HP: Vad gör man egentligen på en SKOGSTRON?

HH: Där sitter ständigt aktuella King of the distant forest. Likt DARK FUNERAL på sin planerade tripp till Transsylvanien sitter han bara och härskar.

HP: Mortiis skulle ju spela in en skiva på en bergstopp i Transsylvanien. Synd att det gick i stöpet, jag hade gärna sett hur han löste det med petitesser såsom ström.

/Hatpastorn & Heidenhammer

7 svar till “Hatpastorn och Heidenhammer diskuterar bandnamn. Del 2.”

 1. Mortiis i Transylvanien med en dieselgenerator.. Hade kunnat bli ganska necro. Dieselgeneratorn håller ju en fast takt.

 2. Så nära en Östgötaspecial man kan komma med namedroppning av Lukemborg och Meadow in silence 🙂

  • Vi kollade just igenom Hypocrisy-dokumentären på Youtube, den där du ser så härligt obekväm ut när Masse och Peter går all in med anekdoterna :D. Rena guldet. Det är dags för dig att skriva en bok om dina upplevelser på vägarna med Hypocrisy.

  • Erik (Void) Says:

   Lukemborg: Totalt rens. Svinbra. Deras andra och tredje demo som jag beställde för typ 15 år sedan är nog upplösta i atomer idag. Renset blev ju tyvärr mer hämmat när de blev Eidomantum, som ju i och för sig också var pissbra.

 3. Det är så fantastiskt underhållande… Får hålla mig för att inte garva mig harmynt här!
  Hypocrisy-Dokumentär??? Va heter den???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: