Jubileum. Del 2.

Förintelseförsamlingen firar 99404 träffar på denna likpredikan och det måste givetvis firas. Vår skjutjärnsjournalist Dr Panzram filmade för några år sedan en hel turné med SHINING, URGEHAL och SALACIOUS GODS, eller DELICIOUS FAGS som de kom att kallas under resans gång. För att spinna vidare på temat godsaker var mycket av det inspelade materialet Panzram kom hem med vedervärdiga romrussinpraliner men bitvis bjöds man på en och annan visuell trofénougat. En av de mest nihilistiska och starka scener jag sett på vita duken, eller i det här fallet den gode doktorns mastodont-TV, var exempelvis när URGEHALs frontman Trondr Nefas åt potatismos utan vare sig bestick eller livsglädje i ett kylslaget backstage-område i Tyskland.

Glamouren.

Under den mer än lovligt efterblivna och sydamerikanskt doftande titeln ”The drums of doom duel” serverar vi denna gång inget potatismos men däremot en genuin och väldigt exklusiv trumduell mellan ett antal karaktärer från detta turnépaket. Allt frambankat på Ludvig Witts mäktiga och för genren oortodoxa trumset.

Jag vill även ta tillfället i akt och lägga ut ännu en efterlysning. DU FUMLAR I LJUSET-demon var det uppenbarligen ingen som hade i sin ägo men det skramlade in bra tips om en snubbe på nätet som hade den. Förhoppningsvis är jag snart en stolt ägare av denna kassett.

Det jag söker denna gång är något mer obskyrt och det är serietidningen ”Våra värsta år” som kom ut i ett fåtal exemplar för en herrans massa år sedan. Rent specifikt är det numret med den monumentala titeln ”Peggys märkliga chokladbarometer” jag är ute efter.

Ni kanske undrar vad detta har att göra med black metal?

Allt.

I detta nummer har nämligen en av Sveriges främsta vokalister skrivit en insändare som jag verkligen vill läsa. Jag misstänker att det kan vara rent guld.

Så, ”Våra värsta år”-serietidningen. ”Peggys märkliga chokladbarometer”. Belöning utfärdas.

EDIT: Så här ser omslaget ut.

Tusen tack för alla tips och kommentarer.

/Förintelseförsamlingen

17 svar till “Jubileum. Del 2.”

 1. Den serien är ju kult!
  Hoppas du finner vad du söker..

 2. Detta klipp bevisar att det finns många trummisar som slösar sin talang på skitband…..en ”trummis” undantagen i klippet 🙂

  • Alla duktiga trummisar borde lira frijazz istället. Man behöver inte var teknisk för att lira norsecore black, det räcker att man behärskar tvåtakt och pallar högt tempo. Shining är ju ett av få aktiva band i genren som faktiskt använder intressantare trumkomp.

 3. Tänk att man missat den serietidningen, trots att man är ett stort fan av Våra Värsta År. Ed O’neil är husguden i den Chainsawtanska lyan och offras till dagligen.

 4. sista trummisen var ju pärla! Vilken hållning. Ostbåge for pleasure!

 5. Enda trummisen i videon som var något att ha var den andra i ordningen. Bossanova är metal.

  Första snubben kändes sjukt mycket fritidsgård och ”Jag lirar trummor för att jag kan dra ett fill hyfsat snabbt och blasta lite slappt”.

  Sista snubben var också guld.

 6. Snubbe 2 vinner eftersom han kör introt till Priest’s ”Painkiller”.

 7. Snubbe nr 3 är väl egentligen inte trummis va?

 8. Troligtvis inte, men om han är det kan han kanske sätta sig på trumpallen i det där bandet som covrade The Final Countdown 🙂

 9. Ett allmänt tips bara:

  Den onde pastorn borde kartlägga Indiens metalscen! Det enda indiska band jag kan komma på är Rudra, men de är ju från Singapore.

  • Det där låter som ett Indiskt Otyg.

  • Indien säger du. På rak arm kan jag bara nämna ALBATROSS. Tänk dig en indisk B-version av King Diamond. Inte alls bra men inte totalt utan charm. Fantastiskt bandnamn.

   • Jo, jag snubblade över Albatross igår men blev besviken. Jag letar främst efter asiatisk power metal, då det skulle vara så fantastiskt roligt att se en indier, thailändare eller japan svinga svärd och skrika i falsett men tyvärr så har jag inte hittat det jag söker än.

    Förresten så slog det mig nyss att omslaget till Hindipendence Day ovan troligtvis antyder en ”islamofob” inställning! Det är ju Petronas Tower i det muslimska Malayasia som stryker med. De är sannerligen intoleranta, de där hinduerna!

 10. Behöver du fortfarande tidningen? Jag tror fanimej att den ligger hemma i en låda. Trodde inte att någon annan i världen kände till dem 🙂

 11. Tittade på trummisklippet några dagar efter jag läst kommentarerna. Mitt minne sa att kommentarerna löd typ; trummis ett och tre är bäst och tvåan inte var någon riktig trummis.

  Sen när jag väl kollat igenom så tyckte jag att tvåan faktiskt var bra och att jag därför måste ha riktigt kasst musiköra som inte hörde att han var sämst.

  Åh. Man ska inte vara vaken vissa tider på dygnet.

 12. den där tidningen har jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: