Bandfotokatastrofer. Del 8.

Följande artister spelar musik jag oftast inte brukar nämna i dessa skrifter men då många har hört av sig och velat höra mitt utlåtande om följande fotografier ger jag det ett försök iallafall.

Först ut är det melodiska dödsmetallbandet FALLEN ANGELS ifrån världsmetropolen Falkenberg. Falkenberg har jag faktiskt spelat i för ett gäng år sedan. Kan inte påstå att jag har några direkta minnen ifrån hålan förutom att trummisen i AUTOPSY TORMENT skötte ljudet och att det serverades hyfsade mackor till fikat. Jag fick för övrigt sova i bilen den natten då grabbarna i DEFLESHED lade beslag på alla soffor på spelstället.

Glamour.

FALLEN ANGELS bytte senare namn till SONIC SYNDICATE som de flesta säkert hört talas om. Life-metal är en rimlig benämning på deras musikstil och som med allt annat som är en smula retarderat är de fantastiskt populära bland kidsen. Kan dagens ungdomar inte bara hålla käften och lyssna på BURZUM som jag själv gjorde när man var en fjunig tonåring? Att säga att sådan här musik är en inkörsport till tyngre prylar är som att säga att STEN CARLSSON & SALTA MANDLAR är en inkörsport till VON.

För det första, ta en rejäl titt på fotot och ställ er sedan frågan ”dyrkar de här människorna döden”?

Killen längst till vänster har en bandana på sig. Alla som följt mina utlägg i den här bloggen känner till min åsikt om det klädesplagget. Att försöka se tuff ut i en bandana är ungefär som att sätta en sportkeps på morsan och sedan kalla henne för cowboy. Det blir bara fel. Att ha luggen lite nonchalant framför ögonen är bara OK om man heter Trey Azagthoth. En musikant som på det tidiga 90-talet skulle haft ett och annat att säga om detta. Blåjeansen ynglingen tagit på sig vid detta tillfälle doftar stormarknad istället för pungbråck. Hur svårt ska det vara att slita på sig ett par tajta svarta jeans och ett par gigantiska vita gymnastikskor med överdimensionerad plös? Det är ett mode som aldrig går ur tiden!

Näste filur till brösthårsrakning är uppenbarligen bandets självutnämnde hunk. En tumregel när man spelar death metal är att om man spenderar fler timmar på gymmet än framför texthäftet till DEICIDEs ”Legion” bör man tänka över sina prioriteringar. De andra grabbarna kanske står långt bak på fotot för att de är rädda att solarieläckrot ska stjäla deras lunchpengar. Vad vet jag? Vad jag däremot vet är att enda gången det är berättigat att visa kalsongerna är när man under en livespelning böjer sig framåt för att pilla på distpedalen och låter gällivarehänget tala sitt tydliga språk. Bassisten i japanska SABBAT räknas inte in i den regeln.

Snubben i mitten ser inte ens ut att spela i bandet. Han ser snarare ut som en gemensam bekant som är på besök för att låna en nätverkskabel och hamnar på bild av misstag. Hur är det möjligt att se så lengräddad ut? Det är nästan imponerande. Death metal gott folk.

Killen efter honom är av ansiktsuttrycket att döma på väg att lägga en kabel efter en högst tvivelaktig skaldjursbuffé på stadens turkpizzeria och spanar uppgivet efter närmaste sanitetsanläggning. Halskedjor och smycken är förresten bara tufft om de är i form utav ett inverterat kors gjort i 100 % nickel och köpt på Selånger marknad. Silverkedjor och vargtandsberlocker är INTE accessoarer man dyrkar döden på ett adekvat sätt i.

Det här alltså tjejen alla glesbygdskillar med stora adamsäpplen, keps och Carlings-påsar under armen masturberar till på kvällarna efter de spelat innebandy. Ja, vad ska man säga egentligen. Personligen har jag lite svårt för kvinnliga basister som inte heter Jo Bench men det är ju en ren smaksak. Tittar man lite snabbt ser hon ut som en blandning utav en katt och sångerskan Joss Stone. Mjau. Death metal.

Mer lugg på tur. Jösses vad unga de ser ut. När mitt gamla dödsband släppte första fullängdaren fick vi inte ha något bandfoto på skivan då vi såg för unga ut. På riktigt. Såhär i efterhand var det ett klokt beslut. Önskar att fler skivbolag vore lika kloka.

Är det bara jag som tycker att det här ser mer ut som en stillbild ifrån en ungdomsserie som gick i samband med TV-programmet ”Bullen” än ett foto utav ett dödsmetallband? Det är i det närmaste omöjligt att skriva något vitsigt och elakt eftersom bilden bara känns så malplacerad. Jag skulle lika gärna kunna ta fram en skolkatalog ifrån högstadiet och dra hånfulla kommentarer och obskyra svartmetallreferenser om skolrådet. Det är hög tid att DCP, Digital Corpsepaint Productions, skrider till verket.

Betydligt bättre.

Näst på tur har vi bandet HYSTERICA. De gillar armborst, Klingon-vapen, svärd, stövlar och att gapa…

Jösses.

/Hatpastorn

12 svar till “Bandfotokatastrofer. Del 8.”

 1. TerrorGoat Says:

  Alltså Hysterica? Snälla Herr Pastor gör något åt detta moras av efterblivenhet (http://www.myspace.com/hysterica)

 2. Tjena,
  Vet inte riktigt var detta hor hemma, men forsoker i alla fall. Som lasare av din blogg skulle det vara skoj att kunna skicka amnen till dig som du kan debattera eftersom du verkar vara riktigt insatt i BM. Ar det nagot som du vore interesserad av? Tex, varje vecka eller manad kan du svara pa en lasarfraga med en enorm sagning.

 3. Jag önskar en plötslig död till samtliga på korten i detta inlägget.

 4. Basist med ett ‘s’ för bövelen! I övrigt ett trevligt inlägg.

 5. …när vi ändå är i önskartagen så skulle jag gärna se listor! Har givetvis inga förslag på ämnen men som stort fan av listor tror jag att Hatpastorn skulle briljera i ämnet!

 6. Nu är jag tråkigast i bloggosfären, men ändå … Visserligen förtjänar allas vår hatpastor en skarp reprimand för sin ortografiska tafatthet, men jag måste ändå fråga Sweet hur han eller hon menar att man ska stava ”basist” med ett ”s”. ”Basit”? ”Baist”?

 7. Nu tycker jag det är lite otrevlig stämning här.
  Det är väl bara bra att dom gör något istället för att dra runt på stan…

 8. Alltså, detta måste vara den bästa bloggen jag läst på riktigt, riktigt länge.
  Förslaget ang. läsarfrågor -> sågning låter helt fantastiskt

 9. Har ett allmänt klagomål på personer på bandfoton (både killar o tjejer) som har svartfärgat hår med utväxt. Ska det vara så svårt att kleta i lite färg vid rötterna innan man ska fotas. Ser inte speciellt hårt ut med en halv decimeter blont, brunt, whatever hår mitt uppe på skallen när resten av håret är svart…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: