På återseende.

Då eder Hatpastor ger sig ut på de europeiska vägarna i 3 veckor för att sprida död och ondska så kommer det inte att bli någon större aktivitet på bloggen såvida jag inte kommer över en dator på någon slovensk vägkrog. Det ska bli skönt att lämna obygden ett tag och insupa atmosfären på diverse suspekta klubbar och finna nytt stoff att skriva om. Att gå lös bland kassettlådorna i Rumänien borde resultera i ett antal upprörda utlägg. En annan sak jag tänkte förkovra mig i är konceptet lokala förband. Detta är nästan en genre i sig själv då lokala förband har en tendens att kunna framföra de mest bisarra tongångarna.

En mycket god gammal vapendragare till mig tipsade förresten om det ryska bandet TRELLEBORG. Bara namnet fick mig att dra rejält på smilbanden och med bestämda steg dundrade jag in på gruppens Myspace för att få mig en dos vederstygglig folk-metal. Tro inte på fan att jag hamnade rätt i fällan igen. I likhet med ARKONA som jag teoretiskt borde avsky så var TRELLEBORG, trots det urbota fåniga namnet, inte helt oävna. Låten ”Gunbjorn (Birth of Skerriz)” har gått ett par varv på repeat nu och trots att frontmannen lider utav ett extremt ICS Vortex-komplex och att de stulit partier rakt av ifrån DIMMU BORGIR och BORKNAGAR så sitter jag likväl och stampar takten. Detta kan i och för sig bero på att Hatpastorn för tillfället svävar mellan liv och död i en klassisk manlig förkylning. Plutonens övriga låtar lämnar dock en hel del att önska. Usch.

I början på maj är jag åter tillbaka och förutom rapporter ifrån Europas mörkaste musikaliska skrymslen så vankas det fler bandfotokatastrofer, en djupdykning i gamla fanzines, en total redogörelse för en utav världens sämsta kompilationer vid namn Encyclopedia Pestilentia, en skrämmande rapport om grekiska BATHORY-covers, textanalyser, fler skivomslagssnack, en krönika om exakt när den norska svartmetallscenen fick fnatt, botaniserande i den georgiska pagan metal-scenen, en topplista över de råaste demokassetterna som någonsin spelats in, en Rob Darken-special samt massa annat matnyttigt. Jag började för övrigt att skriva på ett vansinnesmanifest där jag skulle kröna det band som har ordet ”goat” i bandnamnet som är mest true men efter 9 sidor gav jag bara upp.  Det blev helt enkelt för mycket finskt tornadorens.

Mina kumpaner Dr. Panzram och Heidenhammer har även de en hel del intressant på gång. Den gode doktorn har bland annat forskat i när, hur och varför uttrycket ”necro” blev ett allmängiltigt uttryck och Heidenhammer har lovat att plita ihop fler upprörda krönikor gällande gamla bra konstellationer som surnat likt mjölk i Gobiöknen.

På återseende!

/Hatpastorn

7 svar till “På återseende.”

 1. Oh oh! Encyclopedia Pestilentia-genomgången ser jag sjukt mycket fram emot. Medverkar med två band på den samlingen, men den är så jävla usel att jag fick dåligt samvete av att ens ge bort den gratis till folk.

  Lycka till ute på vägarna!

 2. Får önska en bra resa då. Ser fram emot återkomsten på bloggen.

 3. En djupdykning i gamla fanzines låter som ett mkt mkt bra ämne att ta upp.

  Jag rotade fram en kartong zines ifrån källaren häromveckan och fick mig fler goda skratt än på läääänge. Det finns så mkt tvärsura zines att hämta inspiration ifrån att man skulle kunna skriva både en och två böcker. Och då har man bara nosat på metaldelen.
  Gamla punkzines, DÄR har man några riktigt fina godbitar när det kommer till IG i text o formgivning. Haha.

 4. Sjukt skön läsning! Plöjt igenom hela bloggen, det som skulle bli en kvalmig innesittardag i sura kalsonger med gårdagens fylla genererande yrsel och skam blev en episk skrattfest! Det är inte ofta man sitter och skrattar så man gråter i sin ensamhet!

  Trist att det inte blir några uppdateringar på ett tag, hoppas att resan genererar massiv skrivklåda!

 5. Black Dragon Says:

  Det kommer bli lite tomt,men hatpastorn kommer ju tillbaka som tur är. jag önskar mycket nöje där ute!:)

 6. Det kommer hursomhelt bli intressant få ta del av hatpastorns syn på kontinentens bottenskrap etc..

 7. Jag väntar fortfarande på analysen om nekro.. inte pratade vi om nekro -93?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: