Suspekta Ögonblick. Del 33. /Efterlysning.

När Dr Panzram och jag spelade in material inför kommande podcasts så kläcktes en intressant idé. Vi pratade om låtar vi spelat in men som aldrig släppts officiellt. Låtar som mest hamnat på CD-r eller kassett i någon mörk byrålåda. Nu pratar vi inte osläppta låtar med riktiga band vi spelat i utan låtar till de där sidoprojekten som aldrig fick luft under vingarna och upplöstes innan de egentligen ens fanns.

Det är ingen bristvara på sådant när det kommer till Förintelseförsamlingen. Vi snackar dungeonsynt, noise, industri, döds och svartmetall i alla dess färger och former. Genom alla dessa år har det blivit en hel del. Själv tappade jag över tjugo timmar musik som jag gjort i en hårddiskkrasch. Planen är att lägga upp de här godsakerna så ni får höra hur illa ställt det kan bli ibland när passionen är större än spelskickligheten. Följande alster är något ni kan vänta er nu under vårterminen:

Wraith

Detta var ett dsbm-soloprojekt jag spelade in en trelåtarsdemo med. I Fasttracker naturligtvis. Jag har inte hört de här slagdängorna på över ett decennium, men jag vet att Heidenhammer har dem på en skiva som jag brände till honom. Det kan bli hur som helst. Det jag minns mest är att jag blev sanslöst inspirerad av Abyssic Hates ”Suicidal emotions” när den släpptes och … ja, ni kan nog ana vart det här är på väg.

Brutally Deceased

När Dr Panzram bodde i Duved skapades det hejvilt. Brutally Deceased är en nihilistiskt skoningslös historia med en ljudbild som både berör och upprör. Jag minns inte om det var det här bandet eller något annat av den gode doktorns projekt som innehöll en trummis som fick vara med på grund av att han var en jävel på lufttrummor. Han hade dock aldrig suttit bakom ett riktigt trumset.

Darkwrath

Detta var ett projekt Heidenhammer lyckades hålla hemligt för mig och Panzram i runda slängar femton år. När vi väl lyckades dra informationen ur honom likt spanska inkvisitorer uppenbarade sig en värld utan dess like. Härnösand? Svar ja. Fasttracker? Oh ja. Smått hysteriskt? Utan tvekan. Dock så har jag på känn att Hammaren hellre tar med sig detta i graven än att lägga ut det så folk får höra så vi får se hur det blir. Om inte annat finns det mycket annat suspekt som han varit insyltad i.

Nu är vi på jakt efter era skrivbordslådeprojekt. Har ni något gammalt smaskens liggandes, var inte blyga att hojta till. Vi har emellertid några tydliga regler:

  1. Det får under inga omständigheter vara ett plojband.
  2. Projektet och låten/låtarna måste vara namnsatta. Vi godtar exempelvis inte ”Namnlös” med låten ”Kuken1klarmedsång”.
  3. Varken bandet eller låtarna ska ha funnits för allmän beskådan.

Finns det någon trevlig kuriosa är det givetvis varmt välkommet och vill man vara anonym så går det finemang.

Målet är att hitta det obskyraste som detta land har skådat på evigheter och är musiken bra är det ännu bättre. Perverzum är ett lysande exempel på ett skrivbordslådeband som förtjänade ett bättre öde. Klippet ovan är även det ett gott exempel … eller, det beror på hur man tolkar det. Är det förresten någon som vet vad det är för band som spelar i filmklippet så vore vi evigt tacksamma. Vi hittade inte ett smack.

Vart hör man av sig?

hatpastorn@gmail.com

På återseende.

/Förintelseförsamlingen

2 svar till “Suspekta Ögonblick. Del 33. /Efterlysning.”

  1. Proscriptorsson Says:

    Hitsen kommer garanterat att hagla.

  2. Jag efterlyser ”Ereshkigal” med Beond från Örebro. Låten spelades in på datband. Har inte hört låten sen jag la basen den där dagen år …1996? Vore trevligt att höra den igen om nån hittar den i en låda. Puss hej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: